Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από prokopios » 23 Μάιος 2008 17:17

Γεια σας,
έχω δημιουργήσει μια σελίδα php στην οποία ο χρήστης εισάγει ένα url.
Σε περίπτωση σωστής αναγραφής url εξαφανίζονται τα πάντα από την σελίδα και εμφανίζεται ο τίτλος της σελίδας και ένα κουμπί Συνέχειας.

Θέλω όταν πατάω σε αυτό το κουμπί να μεταβιβάζεται η τιμή της μεταβλητής σε μια άλλη σελίδα , .εστω 2.php

Να πω ότι η μεταβλητή που περιέχει το url είναι η $url.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?

Δοκιμάζω κάτι σαν :

Κώδικας: Επιλογή όλων

print '<div align="center"> <form action="2.php" name="form2" method="post">';
print '<input type="submit" value="Συνέχεια" name="continue">';
print '</form> </div>';

Αλλά δε ξέρω μετά στην άλλη σελίδα πως να το εμφανίσω .

Ευχαριστώ πολύ!!!
ΑΥΤΑ!!!

Hik
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 23 Σεπ 2005 10:34

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Hik » 23 Μάιος 2008 17:33

Για να μεταβιβάσεις μια μεταβλητή στην επόμενη σελίδα, πέρα από cookies και session variables, ο πιο κοινός τρόπος είναι είτε μέσω του url (GET) ή μέσω κάποιας φόρμας (POST).

Στο παράδειγμα σου μπορείς να περάσεις την μεταβλητή σε ένα hidden input tag.

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

print '<div align="center"> <form action="2.php" name="form2" method="post">';
print '<input type="submit" value="Συνέχεια" name="continue">';
print '<input type="hidden" value="'.$url.'" name="url">';
print '</form> </div>';
Όταν γίνει post η φόρμα, στην επόμενη σελίδα θα έχεις το το url σαν $_POST["url"].

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από prokopios » 23 Μάιος 2008 17:55

Ευχαριστώ πολύ Hik για την τόσο γρήγορη απάντηση.

Δε ξέρω κάποιο πρόβλημα έχει ο κώδικάς μου.

Ακόμα και χωρίς το κρυμμένο κουμπί πατώντας στο κουμπί συνέχεια δε μεταβαίνω στην 2.php .

Ενώ αν χρησιμοποιήσω <a href="2.php"><input . . .></a> με πηγαίνει.

Υπάρχει καμία εναλλακτική αν χρησιμοποιήσω τον δεύτερο τρόπο γιατί με φόρμα δε βλέπω φως.

Ευχαριστώ και πάλι!
ΑΥΤΑ!!!

Hik
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 23 Σεπ 2005 10:34

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Hik » 23 Μάιος 2008 18:01

Αν και δεν είναι λογικό αυτό που λες, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργεί η φόρμα, μπορείς να περάσεις τη μεταβλητή στο url.

Δηλαδή <a href="2.php?url=<?= $url ?>">Συνέχεια</a>.

Τότε μπορείς να δεις την μεταβλητή ως $_GET["url"] στην επόμενη σελίδα.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Kainourios » 23 Μάιος 2008 18:16

Mε sessions δες παρακάτω πως γίνεται.

Βάλε πάνω πάνω στη πρώτη σελίδα (πάνω από το DOCTYPE) το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
session_start&#40;&#41;;
?>
και έπειτα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$_SESSION&#91;'url'&#93;=$url; //αυτό πρόσθεσα μόνο
print '<div align="center"> <form action="2.php" name="form2" method="post">';
print '<input type="submit" value="Συνέχεια" name="continue">';
print '</form> </div>';
?>
όπου $url η μεταβλητή σου.

Στη σελίδα 2.php βάλε πάλι επάνω επάνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
//Ξεκινάει το session
session_start&#40;&#41;; 
//Αν έχει οριστεί το $_SESSION&#91;'url'&#93; εκτύπωσε kolokythia και καθάρισε το
if &#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'url'&#93;&#41;&#41; &#123;
echo "kolokythia";
unset&#40;$_SESSION&#91;'url'&#93;&#41;;
&#125;
//Αλλιώς στείλε μας στη σελίδα pou_pas_re_karamitro
else &#123;
header&#40;'Location&#58;http&#58;//localhost/pou_pas_re_karamitro'&#41;;
&#125;
//Λήξη session
session_destroy;
?>
Έτσι χοντρικά στο έγραψα (και ελπίζω σωστά!), ελπίζω να κατάλαβες πως δουλεύει, αλλιώς εδώ είμαστε :) .

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από prokopios » 23 Μάιος 2008 18:28

Εξακολουθεί να μη συνεργάζεται :hammer: :hammer: .

Τέλος πάντων , θα το κοιτάξω άλλο λίγο μόνος μπας και έχω κανένα λάθος παρπάνω στον κώδικα.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τη βοήθεια!!!
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από AAT » 23 Μάιος 2008 23:23

akoma mporei an thes na menei sthn idia selida alla na ektelei kati sthn 2.php (me to na kaneis POST me cURL)

Hik
Δημοσιεύσεις: 162
Εγγραφή: 23 Σεπ 2005 10:34

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από Hik » 24 Μάιος 2008 11:50

Αν μας έδειχνες όλο το κώδικα θα μας βοηθούσες να σου δώσουμε μια λύση αμέσως.

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από prokopios » 24 Μάιος 2008 12:54

αa
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από MaZz » 24 Μάιος 2008 22:16

Hik έγραψε:Αν μας έδειχνες όλο το κώδικα θα μας βοηθούσες να σου δώσουμε μια λύση αμέσως.
Δε χρειάζεται να του το σερβίρουμε και στο πιάτο, ήδη του έχουμε πει πολλά. Όπως μου έμαθε και ο soteres2002 είναι καλύτερα να ψαχτεί μόνος του. Μόνο έτσι θα μάθει.

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από MaZz » 24 Μάιος 2008 22:18

Κώδικας: Επιλογή όλων

s/έχουμε/έχετε/
:kaloe:

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από prokopios » 26 Μάιος 2008 21:16

MaZz έγραψε:
Hik έγραψε:Αν μας έδειχνες όλο το κώδικα θα μας βοηθούσες να σου δώσουμε μια λύση αμέσως.
Δε χρειάζεται να του το σερβίρουμε και στο πιάτο, ήδη του έχουμε πει πολλά. Όπως μου έμαθε και ο soteres2002 είναι καλύτερα να ψαχτεί μόνος του. Μόνο έτσι θα μάθει.
Δε νομίζω ότι είπα να μου λύσετε την άσκηση.
Εκτός και αν θεωρείς ότι η απορία μου είναι ολόκληρη άσκηση...

Πάντως όλοι οι άλλοι είπαν τη γνώμη τους και τους ευχαριστώ, εσύ δε κατάλαβα ακόμη γιατί έγραψες ?

...Μπορείς να αυξήσεις τα post σου κι αλλιώς ...
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Μεταβίβαση μεταβλητής σε άλλη σελίδα

Δημοσίευση από MaZz » 26 Μάιος 2008 23:47

Συμβουλή έδωσα. Αν θέλει να σε βοηθήσει είναι δικό του θέμα. Από τη στιγμή που καλύφθηκε η ερώτηση σου θεωρώ ότι δε χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα παρά τις απαντήσεις αυτές τότε προφανώς κάνεις κάτι λάθος. Εγώ δεν κατάλαβα το πρόβλημά σου...
Φιλικά.
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες