Πίνακας Βαθμολογίας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από stefanos4 » 29 Μάιος 2008 20:41

Πως μπορω να φτιαξω εναν πινακα βαθμολογιας; Για παραδειγμα να φτιαξω τον πινακα της α εθνικης και μετα απο καποια νικη μιας ομαδας να ανεβαινει στη σωστη θεση του πινακα σε ισοπαλια το αντιστοιχο κτλ κτλ.
Ευχαριστω.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 29 Μάιος 2008 21:10

Με πολλούς τρόπους...
Δεν είπες όμως την χρησιμότητά του και τον σκοπό του...

Ο πιο απλός, με EXCEL

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από AAT » 29 Μάιος 2008 21:57

me php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$q = mysql_query("SELECT * FROM table ORDER BY points DESC");
while ($row = mysql_fetch_array($q)) {
echo '<b>' . $row&#91;'name'&#93; . '</b><br />';
echo $row&#91;'description'&#93; . '<br />';
echo '<b>Points&#58; ' . $row&#91;'description'&#93; . '</b><br />';
&#125;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Basilakis » 30 Μάιος 2008 13:58

Ναι 5 γραμμές θα το κάνει AAT :P

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι,

Να δημιουργίσεις μία Βάση δεδομένων, με Τις ομάδες και την βαθμολογία τους.

Μετά έχεις 2 scripts, ένα για τον κόσμο και ένα για εσένα.

Του κόσμος, θα είναι το select του AAT, σωτά βέβαια, με τα connent στην βάση δεδομένων και τα σχετικά.

Μετά, έχουμε το Admin το δικό σου. Αυτό, μπορεί να έχει 2 διαφορετικούς τρόπους.

1) Α, Δημιουργέις DropBoxes, με τα παιχνίδια τις ομάδες, όταν τελειώσει ένα παιχνίδι, μπαίνεις και δηλώνεις τις ομάδες και το score. Στο score είτε το βάζεις με άλλα 2 κουτάκια πόσους βαθμούς πέρνει η κάθε ομάδα ή ορίζεις εσύ με ένα dropbox Πάλι, Ισοπαλία, Νίκη Α (πρώτο κουτάκι) Νίκη Β(δεύτερο κουτάκι, ομάδας πάντα).

2) Όλες οι ομάδες σε μία λίστα, και απο δίπλα ορίζεις, το πόσους βαθμούς θα πάρει η κάθε ομάδα.

That is all :)

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Banavas » 31 Μάιος 2008 00:07

Με HTML.
Κάνεις ένα πίνακα και γράφεις τις βαθμολογίες. 8)
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από AAT » 31 Μάιος 2008 12:55

Basilakisweb έγραψε:Ναι 5 γραμμές θα το κάνει AAT :P

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι,

Να δημιουργίσεις μία Βάση δεδομένων, με Τις ομάδες και την βαθμολογία τους.

Μετά έχεις 2 scripts, ένα για τον κόσμο και ένα για εσένα.

Του κόσμος, θα είναι το select του AAT, σωτά βέβαια, με τα connent στην βάση δεδομένων και τα σχετικά.

Μετά, έχουμε το Admin το δικό σου. Αυτό, μπορεί να έχει 2 διαφορετικούς τρόπους.

1) Α, Δημιουργέις DropBoxes, με τα παιχνίδια τις ομάδες, όταν τελειώσει ένα παιχνίδι, μπαίνεις και δηλώνεις τις ομάδες και το score. Στο score είτε το βάζεις με άλλα 2 κουτάκια πόσους βαθμούς πέρνει η κάθε ομάδα ή ορίζεις εσύ με ένα dropbox Πάλι, Ισοπαλία, Νίκη Α (πρώτο κουτάκι) Νίκη Β(δεύτερο κουτάκι, ομάδας πάντα).

2) Όλες οι ομάδες σε μία λίστα, και απο δίπλα ορίζεις, το πόσους βαθμούς θα πάρει η κάθε ομάδα.

That is all :)
Ena paradigma edosa :)

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 31 Μάιος 2008 17:25

malon apantises to metagenestero post pou tha kanei
afou tha ksekinisei afta pou eipe
o Basilakisweb kai tha rotisei pos tha kanei
to query sthn db .....

episeis o Basilakisweb den eide oti sthn erotish exei hdh kanei to connect me thn db o filos kai sou eipe na to diorthoshs :p

to mono pou ksefige ligo apo olo to skiniko htan to timing

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από stefanos4 » 31 Μάιος 2008 20:25

Σας ευχαριστω ολους παιδια. Ποσο ευκολο ειναι να γινει η συνδεση με excel??
Εικόνα

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από stefanos4 » 23 Ιουν 2008 21:53

Το προσπαθω χωρις excel απλα εχουμε μια φορμα οπου περναμε τους βαθμους της καθε ομαδας το vathmologia.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_unset&#40;&#41;;
?>
<html>
<head>
<title>Δώσε βαθμολογία κάθε ομάδας</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">


</head>
<body>
<form method="post" action="grades.php">
<p>OFI...............................   &#58;
  <input type="text" name="gofi" id="id">
</p>
<p>AEK............................. &#58;
  <input type="text" name="gaek" id="id" >
</p>
<p>PAOK.......................... &#58;
  <input type="text" name="gpaok" id="id">
</p>
<p>ARIS............................ &#58;
  <input type="text" name="garis" id="id">
</p>
<p>IRAKLIS .....................&#58;
  <input type="text" name="giraklis" id="id">
</p>
<p>PANIONIOS ...............&#58;
  <input type="text" name="gpanionios" id="id">
</p>
<p>OLYMPIAKOS ...........&#58;
  <input type="text" name="golympiakos" id="id">
</p>
<p>PANATHINAIKOS ....&#58;
  <input type="text" name="gpanathinaikos" id="id">
</p>
<p>ERGOTELIS...............
&#58;
<input type="text" name="gergotelis" id="id">
</p>
<p>PANSERAIKOS.........
&#58;
  <input type="text" name="gpanseraikos" id="id">
</p>
<p>THRASIVOULOS......	
&#58;
<input type="text" name="gthrasivoulos" id="id">
</p>
<p>PANTHRAKIKOS....
&#58;
<input name="gpanthrakikos" type="text" id="id">
</p>
<p>LARISA......................&#58;
  <input type="text" name="glarisa" id="id">
</p>
<p>XANTHI....................&#58;
  <input type="text" name="gxanthi" id="id">
</p>
LEVADIAKOS..........&#58;
<input type="text" name="glevadiakos" id="id">
<p>ASTERAS TRIPOLIS&#58;
  <input type="text" name="gasteras" id="id">
</p>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" id="submit!">
</p>

</form>
</body>
</html>
Και to grades.php οπου προσπαθω να σορταρω τις ομαδες αναλογα με την βαθμολογια τους αλλα κατι δεν μου παει καλα...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
&#123;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gofi'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gaek'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'golympiakos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gaek'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'garis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'giraklis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gthrasivoulos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanseraikos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanathinaikos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpaok'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gergotelis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gasteras'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'glarisa'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanionios'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gxanthi'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'glevadiakos'&#93;;
&#125;
?>
<?php
$grades=array&#40;
$ofi     	 	= $_REQUEST&#91;'gofi'&#93;,
$aek 			= $_REQUEST&#91;'gaek'&#93;,
$olympiakos 	= $_REQUEST&#91;'golympiakos'&#93;,
$panathinaikos  = $_REQUEST&#91;'gpanathinaikos'&#93;,
$paok 			= $_REQUEST&#91;'gpaok'&#93;,
$aris		    = $_REQUEST&#91;'garis'&#93;,
$iraklis 		= $_REQUEST&#91;'giraklis'&#93;,
$ergotelis	    = $_REQUEST&#91;'gergotelis'&#93;,
$panthrakikos 	= $_REQUEST&#91;'gpanthrakikos'&#93;,
$panseraikos    = $_REQUEST&#91;'gpanseraikos'&#93;,
$thrasivoulos   = $_REQUEST&#91;'gthrasivoulos'&#93;,
$asteras        = $_REQUEST&#91;'gasteras'&#93;,
$larisa         = $_REQUEST&#91;'glarisa'&#93;,
$levadiakos     = $_REQUEST&#91;'glevadiakos'&#93;,
$panionios      = $_REQUEST&#91;'gpanionios'&#93;,
$xanthi         = $_REQUEST&#91;'gxanthi'&#93;,
&#41;;
$teams = array&#40;"OFI", "AEK", "OSFP", "PAO", "PAOK", "ARIS", "IRAKLIS", "ERGOTELIS", "PANTHRAKIKOS", "PANSERAIKOS", "THRASIVOULOS","ASTERAS", "LARISA", "LEVADEIAKOS"," PANIONIOS", "XANTHI"&#41;;

rsort&#40;$grades&#41;;

for &#40;$i = 0; $i <  count&#40;$grades&#41;; $i++&#41; &#123;
    
	$key=key&#40;$teams&#41;;
    $val=$grades&#91;$key&#93;;
    if &#40;$val<> ' '&#41; &#123;
       echo $key ." = ".  $val ." <br> ";
       &#125;
     next&#40;$teams&#41;;
	 
	 &#125;
?>
Σας ευχαριστω για τη βοηθεια...
Εικόνα

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από stefanos4 » 24 Ιουν 2008 21:35

Και την απαντηση την δινω μονος μου μετα τη βοηθεια ενος φιλου. Μακαρι να φανει χρησιμο εστω και σε ενα ατομο.
Πρωτο αρχειο ειναι το vathmologia.php όπου μεσα απο μια φορμα δινουμε τους βαθμους καθε ομαδας. Στην συνεχεια εχουμε to grades.php οπου εκει γινεται η ταξινομηση των ομαδων αναλογα με τη βαθμολογια τους. Ο κωδικας :

vathmologia.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_unset&#40;&#41;;
?>
<html>
<head>
<title>Δώσε βαθμολογία κάθε ομάδας</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">


</head>
<body>
<form method="post" action="grades.php">
<p>OFI...............................   &#58;
  <input type="text" name="gofi" id="id">
</p>
<p>AEK............................. &#58;
  <input type="text" name="gaek" id="id" >
</p>
<p>PAOK.......................... &#58;
  <input type="text" name="gpaok" id="id">
</p>
<p>ARIS............................ &#58;
  <input type="text" name="garis" id="id">
</p>
<p>IRAKLIS .....................&#58;
  <input type="text" name="giraklis" id="id">
</p>
<p>PANIONIOS ...............&#58;
  <input type="text" name="gpanionios" id="id">
</p>
<p>OLYMPIAKOS ...........&#58;
  <input type="text" name="golympiakos" id="id">
</p>
<p>PANATHINAIKOS ....&#58;
  <input type="text" name="gpanathinaikos" id="id">
</p>
<p>ERGOTELIS...............
&#58;
<input type="text" name="gergotelis" id="id">
</p>
<p>PANSERAIKOS.........
&#58;
  <input type="text" name="gpanseraikos" id="id">
</p>
<p>THRASIVOULOS......   
&#58;
<input type="text" name="gthrasivoulos" id="id">
</p>
<p>PANTHRAKIKOS....
&#58;
<input name="gpanthrakikos" type="text" id="id">
</p>
<p>LARISA......................&#58;
  <input type="text" name="glarisa" id="id">
</p>
<p>XANTHI....................&#58;
  <input type="text" name="gxanthi" id="id">
</p>
LEVADIAKOS..........&#58;
<input type="text" name="glevadiakos" id="id">
<p>ASTERAS TRIPOLIS&#58;
  <input type="text" name="gasteras" id="id">
</p>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" id="submit!">
</p>

</form>
</body>
</html> 
Και το grades.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
&#123;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gofi'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gaek'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'golympiakos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gaek'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'garis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'giraklis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gthrasivoulos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanseraikos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanathinaikos'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpaok'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gergotelis'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gasteras'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'glarisa'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gpanionios'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'gxanthi'&#93;;
$_SESSION&#91;'text'&#93; = $_POST&#91;'glevadiakos'&#93;;
&#125;
?>

<?php
$teams = array&#40;

"OFI"=>$_REQUEST&#91;'gofi'&#93;,
"AEK"=>$_REQUEST&#91;'gaek'&#93;,
"OSFP"=>$_REQUEST&#91;'golympiakos'&#93;,
"PAO"=>$_REQUEST&#91;'gpanathinaikos'&#93;,
"PAOK"=>$_REQUEST&#91;'gpaok'&#93;,
"ARIS"=>$_REQUEST&#91;'garis'&#93;,
"IRAKLIS"=>$_REQUEST&#91;'giraklis'&#93;,
"ERGOTELIS"=>$_REQUEST&#91;'gergotelis'&#93;,
"PANTHRAKIKOS"=>$_REQUEST&#91;'gpanthrakikos'&#93;,
"PANSERAIKOS"=>$_REQUEST&#91;'gpanseraikos'&#93;,
"THRASIVOULOS"=>$_REQUEST&#91;'gthrasivoulos'&#93;,
"ASTERAS"=>$_REQUEST&#91;'gasteras'&#93;,
"LARISA"=>$_REQUEST&#91;'glarisa'&#93;,
"LEVADEIAKOS"=>$_REQUEST&#91;'glevadiakos'&#93;,
"PANIONIOS"=>$_REQUEST&#91;'gpanionios'&#93;,
"XANTHI"=>$_REQUEST&#91;'gxanthi'&#93;
&#41;;
arsort&#40;$teams&#41;;

echo "<table border='1'>";
echo "<tr><td>Team</td><td>Points</td></tr>";
foreach&#40;$teams as $key => $val&#41;&#123;
       echo "<tr><td>".$key."</td><td>".$val."</td></tr>";        
&#125;
echo "</table>";

?>
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Banavas » 24 Ιουν 2008 22:33

Μόλις τα βάλεις σε μια βάση δεδομένων εκτος από το σορτάρισμα που θα γίνεται αυτόματα, μπορείς να βάζεις τα γκόλ που έβαλε / δέχτηκε κάθε ομάδα και αυτόματα να κρατάς: Αριθμό τερμάτων που έβαλε/δέχθηκε, αριθμό αγώνων, βαθμολογία, προηγούμενη βαθμολογία, θέσεις που ανέβηκε ή κατέβηκε και ότι άλλο στοιχείο φανταστείς που προκύπτει από την επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από fafos » 24 Ιουν 2008 22:54

To kalytero einai na dinei ta scores se kathe agonistikh kai ta ypoloipa na ginontai automata (vatmoi, goals, nikes-httes klp)

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 25 Ιουν 2008 10:27

Epidi eivai arketa diskolo va ftiakseis oles tis periptoseis idios me tis isoba8mies to kalitero 8a ntav va ekaves hardcode tnv sira tis ba8mologias.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

rantaplan4
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 28 Δεκ 2013 23:11

Πίνακας Βαθμολογίας

Δημοσίευση από rantaplan4 » 28 Δεκ 2013 23:15

Γεια σας παιδια.Φτιαχνω ενα site και θα ηθελα να βαλω εναν βαθμολογικο πινακα με το πρωταθλημα της superleague,γιαυτο "ξεθαβω" το συγκεκριμενο θεμα για να ρωτησω αν ειναι σωστος ο κωδικας του stefanos4...και αν ειναι οντως σωστος,πως θα μπορουσα να τον τοποθετησω στο δικο μου site? ευχαριστω εκ των προτερων :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης