SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pegasusdesigns
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 18:30

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από pegasusdesigns » 03 Ιουν 2008 18:45

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο σύνδεσμο σας.

Είμαι web dev&des , και εδώ και ένα χρόνο δουλεύω πλέον τα δυναμικά site που κατασκευάζω μέσω των υπηρεσιών data wizards που προσφέρει το dreamweaver ωστε να κερδίζω χρόνο με τις συνιθισμένες συναρτήσεις και αρχεία που πρέπει να κατασκευάσει κανείς απο την αρχή στην PHP.

Αυτή τη φορά,καταασκεύασα ένα site που αποτελείτε απο 3 γλώσσες,Ελλινικά,Αγγλικά και πορτογαλέζικα.Η δομή που έχω ακολουθήσει στη βάση,είναι ένα table που ονομάζεται language και περιέχει το lang_id και το lang_name.Εκεί υπάρχουν 3 καταχωρήσεις,μία για κάθε γλώσσα απο τις παραπάνω.
Η κάθε μία απο τις 3 σημαιούλες στις διάφορες σελίδες του site παραπέμουν στο αντιστοιχο link περιεχομένου για την κάθε γλώσσα,με βάση ένα URL variable,το lang_id φυσικά,δηλασή index.php?lang_id=1,2,...κλπ.
Το πρόβλημα μου είναι,οτι όταν ο χρήστης θα επιχειρήσει να μπεί στο domain name θα βρεθεί αντιμέτοπος με το index.php χωρίς να καθοριστεί γλώσσα,οπότε το αποτέλεσμα που παίρνει τον παραπέμπει σε ένα index.php χωρίς περιεχόμενο,μιάς που τα κείμενα απο τα άρθρα και τα υπόλοιπα δυναμικά κείμενα τρέχουν μέσω της μεταβλητής υπερσυνδέσμου lang_id η οποία δέν υπάρχει πρωτού ο χρήστης επιλέξει μία γλώσσα.
Ετσι λοιπόν,υπάρχει το πρόβλημα,τί πρέπει να κάνω ωστε όταν ο χρήστης μπαίνει στο index.php ΣΚΕΤΟ,να βλέπει περιεχόμενο?Για να δεί περιχεόμενο,πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα url του τύπου index.php?lang_id=2.....

Εάν γνωρίζει κανείς μία λύση ή κάποια πρόταση έστω που θα μπορούσε να με βοηθήσει,θα του είμαι ευγνόμων....

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από CyberCr33p » 03 Ιουν 2008 18:52

Μπορείς να το κάνεις με redirect. Είτε με html redirect είτε με php redirect είτε με χρήση του htaccess.

pegasusdesigns
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 18:30

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από pegasusdesigns » 03 Ιουν 2008 18:57

CyberCr33p έγραψε:Μπορείς να το κάνεις με redirect. Είτε με html redirect είτε με php redirect είτε με χρήση του htaccess.
Προσπάθησα και τα δύο,αλλα συμβαίνει το εξής,το αρχείο που κάνεις redirect είναι το ίδιο... δηλαδή,θα κάνω redirect απο το index.php στο index.php?lang_id=1 και μετά,θα κάνει συνέχεια redirect στο ίδιο αρχείο...

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από CyberCr33p » 03 Ιουν 2008 19:01

Μπορείς να αλλάξεις πιο αρχείο θα εμφανίζεται πρώτο πάλι με το htaccess. Οπότε βάζεις πρώτα να εμφανίζεται το main.php που θα κάνει redirect εκεί που θέλεις.

pegasusdesigns
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 18:30

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από pegasusdesigns » 03 Ιουν 2008 19:04

CyberCr33p έγραψε:Μπορείς να αλλάξεις πιο αρχείο θα εμφανίζεται πρώτο πάλι με το htaccess. Οπότε βάζεις πρώτα να εμφανίζεται το main.php που θα κάνει redirect εκεί που θέλεις.

Μέσα στο πανικό μου να βρώ λύση...δεν σκέφτηκα αυτό το πολύ καλό που προτείνεις...Ευχαριστώ!

Πιστεύεις πως είναι καλό να ακολουθήσω αυτή τη μέθοδο,ή θα ήταν καλύτερο να κάνω κάποια αλλαγή στη δομή της βάσης σε σχέση με τη δυναμικότητα των κειμένων?Τα πάντα,απο τα μενού μέχρι τις φόρμες κλπ τρέχουν με βάση το Lang_id...

Αν έχεις και εσύ και οι άλλοι χρήστες απο εδώ καμια άποψη επι τούτου... :)

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από Banavas » 03 Ιουν 2008 23:03

Το προβλημα σου κρίνεται πολύ απλό. Εγώ στη θέση σου δεν θα προτιμούσα το redirect για πολλούς λόγους.

Προτείνω το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (!isset($lang_id)) { $lang_id=$defualt_lang ;}
οπου $default_lang είναι η default γλώσσα που θα την όριζα στο config ή δυναμικά. :wink:
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr


pegasusdesigns
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 18:30

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από pegasusdesigns » 04 Ιουν 2008 01:43

Banavas έγραψε:Το προβλημα σου κρίνεται πολύ απλό. Εγώ στη θέση σου δεν θα προτιμούσα το redirect για πολλούς λόγους.

Προτείνω το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (!isset($lang_id)) { $lang_id=$defualt_lang ;}
οπου $default_lang είναι η default γλώσσα που θα την όριζα στο config ή δυναμικά. :wink:
Μου έδωσες τη λύση!Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ξαναδουλέψει με αυτή τη μέθοδο σε πολυγλωσσικό site και έτσι χρειάστηκα μία γνώμη απο πιο έμπειρους προγραμματιστές.Ευχαριστώ![/list]

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

SOS-Βοήθεια για εξεύρεση λύσης πολυγλωσσικού site

Δημοσίευση από soteres2002 » 04 Ιουν 2008 06:48

Τα redirects μπορεί να είναι "φόλα" για τα ρόμποτ και είναι καλό να αποφεύγονται όταν δεν χρειάζεται εφόσον δεν είναι φιλικά κυρίως προς μηχανές αναζήτησης. Ειδικότερα, αν λόγω σφάλματος η εφαρμογή σου δίνει λαθεμένα HTTP redirects στα bots τότε αυτά παύουν να ασχολούνται με την σελίδα σου μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών (και στην χειρότερη μπαίνει ίσως σε κάποια blacklist, πάντως indexing δεν την κάνει). Καταλαβαίνεις ότι αυτό γίνεται για ευνόητους λόγους, εφόσον ένα σκριπτ μπορεί να στέλνει συνεχώς redirects και να μπλοκάρει το ρόμποτ σε "ατέρμονα loop" (πχ να κάνεις συνέχεια ανακατεύθυνση από σελίδα σε σελίδα). Οπότε καλύτερο είναι να αποφεύγεις τέτοιες τακτικές και να προσφεύγεις σε λύσεις του τύπου που σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες