Ενωση CSV

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 06 Ιουν 2008 13:14

Κοιτα στο πρωτο φυλλο εχω αυτες τις εγγραφες στις πρωτες γραμμες

490 προιον1 19,24 μελανι
498 προιον 2 11,20 cd
500 προιον3 200,10 οθονη
501 προιον4 120 οθονη


Στο δευτερο φυλλο τωρα εχω

490 http:/www.freestuff./gr/1.gif http://www.freestuff.gr/1s.gif
500 http:/www.freestuff./gr/11.gif http://www.freestuff.gr/11s.gif
501 http:/www.freestuff./gr/13.gif http://www.freestuff.gr/13s.gif

Εγω θελω στο τελος να εχω

490 προιον1 19,24 μελανι http:/www.freestuff./gr/1.gif http://www.freestuff.gr/1s.gif
498 προιον 2 11,20 cd
500 προιον3 200,10 οθονη http:/www.freestuff./gr/11.gif http://www.freestuff.gr/11s.gif
501 προιον4 120 οθονη http:/www.freestuff./gr/13.gif http://www.freestuff.gr/13s.gif

ΠΑρατηρεις οτι στο κωδικο 498 απλα δεν εβαλε καθολου φωτο και προχωρησε στο επομενο.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 06 Ιουν 2008 13:23

Αυτό που παρουσιάζεις με αυτό που ανέφερες είναι τελείως διαφορετικά.
Στο παράδειγμα που ανέφερες δεν υπάρχει κάν εγγραφή κωδικού όταν δεν υπάρχει φωτογραφία ενώ εσύ ανέφερες ότι υπάρχει το id με κενό το πεδίο τoυ URL.

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 06 Ιουν 2008 13:27

Σε αυτο που παρουσιαζω εχεις να μου δωσεις καποια λυση?
Γιατι με χει ταλαιπρωρησει αρκετα..
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 06 Ιουν 2008 13:35

Λυπάμαι αν δεν μπορώ να αφιερώσω τον χρόνο μου μόνο για το freestuff :-?
Εχω και δουλειά...
Θα το κοιτάξω.

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 06 Ιουν 2008 13:37

Με συγχωρεις αν εγινα υπερβολικος απλα εχω φαει πολλες ωρες για να βγαλω ακρη. Οπωσδηποτε προεχει η δουλεια...
Να σαι καλα παντως.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 06 Ιουν 2008 13:44

Κάνε το ένα φύλλο εργασίας split (Εντολή window - spilt)
Πάρε το δεύτερο φύλλο εργασίας και κάντο copy paste στο πρώτο φύλο εργασίας στο δεύτερο split (ακριβώς δεξιά)
Μετά επέλεξε όλα τα πεδία και από τα δύο split και κάνε σορτάρισμα με βάση τον κωδικο (εκεί που υπάρχουν οι διπλοεγγραφές)
Θα στα σορτάρει και στο δεξι split θα σου αφήσει κενά όσα πεδία δεν υπάρχουν οι αντίστιχοι κωδικοί.
Μετά κάνε το paste

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 06 Ιουν 2008 14:12

Ενα άλλος τρόπος με php - mysql :
Διάβασε το αρχείο με βάση τον κωδικό (αρχείο με url)
Με βάση τον κωδικό, αντιγραφή του url στο άλλο αρχείο.

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 06 Ιουν 2008 15:04

Αν θέλεις κι άλλη μία λύση (με Excel πάντα) σου δίνω το link

http://www.rondebruin.nl/csv.htm

Μην τρομάξεις με το cmd - run των windows 98
Θα κάνεις το ίδιο από την γραμμή εντολών για vista - xp

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 13 Ιουν 2008 14:43

Επανερχομαι γιατι δυστυχως δεν το χω καταφερει ακομα. Οσο αναφορα αυτο που λες με Php αν χρησιμοποιησω την fopen() μετα θα μπορω να διαλεξω ποιες κολωνες θελω να τις συγκρινω και μετα να τις κανω extract σε ενα καινουριο csv που θα ειναι το αποτελεσμα που θα θελω?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 16 Ιουν 2008 17:03

look tin explode

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 17 Ιουν 2008 23:28

Υπαρχει περιπτωση εαν κανω πινακες τα δυο αρχεια σε access να εινια ευκολοτερο να το καταφερω?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Ενωση CSV

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 18 Ιουν 2008 03:04

to "efkolia" einai poly sxetiko me to "gnosh" sto sigekrimeno....
an kses access tha einai poio aplo gia sena ....

UserXP
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 10 Ιούλ 2008 12:39

Ενωση CSV

Δημοσίευση από UserXP » 10 Ιούλ 2008 13:04

Χαιρετώ την παρέα.

Ίσως είναι λίγο αργά, αλλά...
Εδώ είναι ένα συνημμένο αρχείο με κώδικα σε VB.

Άνοιξε το αρχείο που έχεις και μετά άνοιξε το .xls στο συνημμένο.
Από το δικό σου xls, πήγαινε Εργαλεία - Μακροεντολή - Μακροεντολές. Επέλεξε την
'Αντικατάσταση στηλών.xls'!RunDialogReplaceCol
και Εκτέλεση.
Θα ανοίξει ένα παράθυρο που είναι σχετικά εύκολο. Επισυνάπτω και ένα jpg για περισσότερη ευκολία.

Αυτό πρέπει να το κάνεις δύο φορές, μια που θέλεις να προστεθούν δύο επιπλέον πληροφορίες.
Συνημμένα
Αντικατάσταση στηλών.rar
(75.92 KiB) Μεταφορτώθηκε 338 φορές

stefanos4
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 13:57

Ενωση CSV

Δημοσίευση από stefanos4 » 23 Ιούλ 2008 21:09

Να σαι καλα σε ευχαριστω.
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης