εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 05 Ιουν 2008 17:26

Υπάρχουν δύο files:

Στο πρώτο δίνεται η επιλογή για νέα εγγραφή, τροποποίηση εγγραφής ή διαγραφή εγγραφής.

Είτε με τη μορφή:
Α)

Κώδικας: Επιλογή όλων

     <form action = "progs_modify.php" method = "post">         
        <select name = "searchtype">
            <option value  = "new">ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ 
            <option value  = "alter">ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 
            <option value  = "del">ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 
          </select>
          <input type = submit  value = "-->">
  </form>

είτε με τημορφή:
Β)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="progs_modify.php?progid=<?php echo $row&#91;'progid'&#93; ?>" ><?php echo "Τροποποίηση Εγγραφής"?></a>


Στο δεύτερο file τρέχει το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

switch &#40;$searchtype&#41;
  &#123;
  case $searchtype == "new" &#58;
    $searchtype = add_record&#40;"add"&#41;;  break;
  case $searchtype == "alter" &#58;
    $searchtype = alter_record&#40;"alter"&#41;;   break; 
 case $searchtype ==  "del" &#58;
    $searchtype = del_record; 
 break;
  &#125;
που αποφασίζει ποια function θα τρέξει για την αντίστοιχη ενέργεια.




Γίνεται να δηλωθεί στον τρόπο Α το $row['progid'] ή
στον τρόπο Β το $searchtype = "alter" (π.χ.)
ώστε να δίνεται η απαραίτητη πληροφορία στο switch;

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Banavas » 05 Ιουν 2008 19:47

Κώδικας: Επιλογή όλων

1.      <form action = "progs_modify.php?row="<?=$row&#91;'progid'&#93;?>" method = "post">  

2.     <a href="progs_modify.php?progid=<?php echo $row&#91;'progid'&#93;; ?>&searchtype=alter" ><?php echo "Τροποποίηση Εγγραφής"?></a>
(Στο 2 έχω προσθέσει το ; που έλειπε)
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 06 Ιουν 2008 13:39

Banava είσαι παικταράς :D :D :D
Το 2 δούλεψε. Βέβαια δουλεύει και χωρίς το ; που έλειπε.

Θα δοκιμάσω και τον τρόπο 1, απο περιέργεια και θα σου πω.

Σε ευχαριστώ πάντως.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Ιουν 2008 13:09

Χμμμμμμ, φίλε banava, ο τρόπος 1 δεν δουλεύει.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Banavas » 11 Ιουν 2008 14:10

Δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action = "progs_modify.php?row="<? echo $row&#91;'progid'&#93;; ?>" method = "post">  
Εκεί που λαμβάνεις το post της φόρμας γράψε

Κώδικας: Επιλογή όλων

$row =  $_POST&#91;'row'&#93;;
echo $row;
και θα δεις την τιμή της μεταβλητής.
(Αν δεν ηρθε τιμή στην $row σημαίνει οτι δεν έστειλες τιμή από την φόρμα).
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Ιουν 2008 14:49

<form action = "progs_modify.php?row="<? echo $row['progid']; ?>" method = "post">

Θέλει ?progid, όχι ?row και δουλεύει με $_GET.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Banavas » 11 Ιουν 2008 15:49

To row το έβαλα στην τύχη για να σου δείξω πως να το χρησιμοποιήσεις.

Το post το έβαλα διότι στη φόρμα σου γράφεις το παρακάτω,
<form action = "progs_modify.php?row="<? echo $row['progid']; ?>" method = "post">
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

εκχώρηση τιμής μεταβλητής

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Ιουν 2008 18:08

Καλά έκανες :D :D :D , έτσι πρέπει.
Καλό είναι να την ψάχνουμε λίγο κι απο μόνοι μας, για να μαθαίνουμε.
Απλώς εγώ πάνω στη βιασύνη μου το πήρα τοις μετρητοίς :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες