Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
liama
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 00:54

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από liama » 07 Ιουν 2008 01:42

θα ηθελα την βοηθεια σασ!!!!

ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ C ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 8 ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ 3 ΣΤΗΛΩΝ(INTEGER).ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 7 ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15
16 17 18
19 20 21
athr athr athr


ΣΤΗΝ 8Η ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΗΛΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

kroustou
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 06 Ιουν 2008 13:05
Τοποθεσία: a8ina

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από kroustou » 07 Ιουν 2008 03:09

liama έγραψε:θα ηθελα την βοηθεια σασ!!!!

ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ C ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 8 ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ 3 ΣΤΗΛΩΝ(INTEGER).ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 7 ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15
16 17 18
19 20 21
athr athr athr


ΣΤΗΝ 8Η ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΗΛΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
thes kati pou na kanei:
[1][8]=[1][1]+[1][2]+[1][3]....+[1][7]
[2][8]=[2][1]+[2][2]+...+[2][7]
elpizw na katlaves...einai efkoli askisi
an einai xekina ton kodika monos sou kai se voithaw kai gw kai opoios allos thelei

liama
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 00:54

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από liama » 08 Ιουν 2008 19:36

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΩ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ?
ΜΕ ΤΙΣ PRINTF?KAI ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

#include<stdio.h>
main()
{
int pin[8][3];
int i,j,athr;
//ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ PRINTF ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ.
for(i=0; i<7;i++)
{
for(j=0; j<3; j++)
{
pin[j]=i+3;
}
Pin[j]=j+1;
}

for(j=0; j<3; j++)
athr=0;
for(i=0; i<7;i++)
{
athr=athr+pin[j];
}
pin[7][j]=athr;

}

kroustou
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 06 Ιουν 2008 13:05
Τοποθεσία: a8ina

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από kroustou » 10 Ιουν 2008 16:09

#include<stdio.h>
int main()
{
int pin[8][3];
int i,j,k=1;
int athr[3];
//ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ PRINTF ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ.
/*edw gemizeis ton pinaka me tous arithmous apo to 1 ws to 21(k++ simainei
* oti me to pou dinei tin timi tou to k tha afksanetai kata 1)*/
for(i=0; i<7;i++)
for(j=0; j<3; j++)
pin[j]=k++;
for (j=0; j< 3; j++)
{
pin[8][j]=0;
for(i=0; i<7;i++)
pin[8][j]=pin[8][j]+pin[j];
}
printf ("ta athroismata einai:\n,%d, tis protis stilis\n,%d, tis deyteris \n,%d, tis tritis!\n geia xara!",pin[8][0],pin[8][1],pin[8][2]);
return (0);
}


Οριστε ετοιμη η ασκησουλα σου!Και αλλη φορα διαβασμα!Δεν ηταν δυσκολη!ελπιζω να ναι αυτο που θες..δεν καταλαβα γιατι θες να χρισιμοποιησεις την printf στο διαβασμα των ακεραιων?
οτι δεν καταλαβαινεις στον κωδικα με ρωτας ετσι?τον εγραψα οσο πιο απλα μπορουσα!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kroustou την 11 Ιουν 2008 10:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

liama
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 00:54

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από liama » 11 Ιουν 2008 09:47

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ C ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 8 ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ 3 ΣΤΗΛΩΝ(INTEGER).ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 7 ΓΡΑΜΜΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1 1 1
2 2 2
3 3 3
4 4 4
5 5 5
6 6 6
7 7 7
athr athr athr


ΣΤΗΝ 8Η ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΗΛΗΣ


#include <stdio.h>
main()
{
//ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
int pin[8][3];
int i,j,athr,k;
//ΠΕΡΝΑΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
for(i=0; i<7; i++)
{

for(j=0; j<3; j++)
{

pin[0]=pin+2;
printf("%d",pin[0]);


}
printf("\n");
}

// ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΗΛΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
for(j=0; j<3; j++)
{
athr=0;
for(i=0; i<7; i++)
{
athr=athr+pin[j];
}
pin[7][j]=athr;
printf("%d",pin[7][j]);
}
}


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΗΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΡΕΞΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΘΡΟΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ
1 1 1
2 2 2
3 3 3
4 4 4
5 5 5
6 6 6
7 7 7
athr athr athr


ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ


1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15
16 17 18
19 20 21
athr athr athr


ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ 8Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ.


ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΠΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙ ΚΑΝΩ?ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ?

for(j=0; j<3; j++)
{
athr=0;
for(i=0; i<7; i++)
{
athr=athr+pin[j];
}
pin[7][j]=athr;
printf("%d",pin[7][j]);
}
}


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

kroustou
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 06 Ιουν 2008 13:05
Τοποθεσία: a8ina

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από kroustou » 11 Ιουν 2008 10:38

tha sto ftiaxw giati xexasa kai kati allo...

kroustou
Δημοσιεύσεις: 18
Εγγραφή: 06 Ιουν 2008 13:05
Τοποθεσία: a8ina

Προγραμμα σε c που να υπολογιζει εναν πινακα διαστασεων 8χ3

Δημοσίευση από kroustou » 11 Ιουν 2008 14:54

#include<stdio.h>

int main()
{
int pin[8][3];
int i,j,k=1;
printf ("kalimera");
for(i=0; i<7;i++)
for(j=0; j<3; j++)
pin[j]=k++;
printf ("oi arithmoi eiseixthisan ston pinaka");
for (j=0; j< 3; j++)
{
pin[8][j]=0;
for(i=0; i<7;i++)
pin[8][j]=pin[8][j]+pin[j];
}
printf("oi ipologismoi eginan");
for(i=0; i<8;i++)
for(j=0; j<3; j++)
printf ("%d",pin[j]);
return(0);
}
afto prpei na nai afto pou thes,dn exw kanei compile alla logika trexei,signomi alla exw ergasia k gw na kanw k dn exw poli xrono.....an exeis pali provlimata steile ok?bye

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης