Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 12 Ιουν 2008 20:17

Έχω γράψει τον παρακάτω κώδικα με τον οποίο εισάγει ο χρήστης ενα κείμενο, επιλέγει απο μια λίστα και μια επιλογή (ας πούμε γλυκός, μέτριος, σκέτος)
Όταν λοιπόν από κάτω εμφανίζονται οι εγγραφές που έχει ο πίνακας, επειδή έχω βάλει κουμπιά για ανανέωση και διαγραφή εγγραφής θέλω στις αντίστοιχες λίστες των υπάρχουσων εγγραφών να είναι επιλεγμένη η επιλογή που πάτησε ο χρήστης όταν εισήγαγε την εγγραφή.

Σας επισυνάπτω και το αρχείο δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει αυτό... ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Προσθήκη - Επεξεργασία - Διαγραφή Ερωτήσεων</title>
<style type="text/css">
<!--
body &#123;
	background-image&#58; url&#40;/e-learn/images/bg-add.jpg&#41;;
	background-repeat&#58; no-repeat;
&#125;
-->
</style>
</head>

<body>

<p>Προσθήκη - Επεξεργασία - Διαγραφή ερωτήσεων</p>
<p> Επιστροφή στο Κεντρικό Πάνελ <a href="/e-learn/Index.php" target="_self">εδώ</a> </p>
<table width="900" border="0" cellspacing="00" cellpadding="00" align="center">
  <tr>
    <td align="center">Εκφώνηση Ερώτησης </td>
    <td align="center">Είδος Ερώτησης </td>
    <td align="center">Αποθήκευση</td>
  </tr>
  <tr>
    <form action="includes/addquest.php" method="post">
	<td align="center"> 
	<textarea name="textarea2" cols="75" rows="3">Παρακαλώ Πληκτρολογήστε εδώ την ερώτηση</textarea></td>
    <td align="center">
	<select name="select2" size="3">
      <option value="1" selected="selected">Internet Explorer</option>
      <option value="2">Outlook Express</option>
      <option value="3">Θεωρητική</option>
    </select>
	</td>
    <td align="center">  <input type="submit" name="Submit3" value="Αποθήκευση"/>
	</form> </td>
  </tr>
</table>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<table width="900" border="0" align="center">
  <tr>
    <td colspan="5" align="center">ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ </td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="220" align="center">Αύξων<br />
    Αριθμός </td>
    <td width="232" align="center">Εκφώνηση Ερώτησης </td>
    <td width="182" align="center">Είδος Ερώτησης </td>
    <td width="138" align="center">Αποθήκευση</td>
    <td width="106" align="center">Διαγραφή</td>
  </tr>
  <?php include &#40;'includes/connect.php'&#41;;
 $query  = "SELECT * FROM internet";
 $query2 = "SELECT * FROM questiontypes";
 $result2 = mysql_query&#40;$query2&#41;; // το ερώτημα για τους τύπους των ερωτήσεων
 $result = mysql_query&#40;$query&#41;;   // το ερώτημα για τα δεδομένα του πίνακα
  while&#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_ASSOC&#41;&#41;
&#123; 
  print "<tr>";
  print "<td align='center'>".$row&#91;'i_questnum'&#93;."</td>";
  print "<td align='center'>";
  print "<textarea name='textarea' cols='60' rows='3'>".$row&#91;'i_questtext'&#93;."</textarea> </td>";
  print "<td align='center'> <select name='select' size='3'>
  
  <option value='1'>Internet Explorer</option>
  <option value='2'>Outlook Express</option>
  <option value='3'>Θεωρητική</option>
  </select> </td>";
  print "<td align='center'> <input type='submit' name='Submit' value='Αποθήκευση Αλλαγών'/></td>";?>
  <? echo  "<td align='center'> <input type='submit' name='Submit2' value='Διαγραφή Ερώτησης'> </td>
 </tr> ";
  &#125;
  ?>
</table>
σας πρόσθεσα κ μια εικόνα μήπως βοηθήσει την κατάσταση
[/img]
Συνημμένα
απορία.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος majuranus την 13 Ιουν 2008 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 12 Ιουν 2008 20:23

Και επί τη ευκαιρία μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για την ενημέρωση και την διαγραφή εγγραφης???

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Ιουν 2008 11:32

Για το πρώτο που ρωτάς δεν ξέρω πως γίνεται και για να σου πω και την αλήθεια μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο. Μήπως θα πρέπει να σκεφτείς κάποια άλλη λύση; Σε στύλ: αν έχει επιλεγεί το Outlook Express να εμφανίζεις ένα μήνυμα "Εχετε επιλέξει το Outlook Express" κ.λ.π.
Να μην σε πάρω και στο λαιμό μου πάντως, μπορεί να γίνεται.


Για την ενημέρωση και τη διαγραφή εγγραφής, τι ακριβώς θέλεις;

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 18 Ιουν 2008 16:13

Την ενημέρωση και την διαγραφή την έκανα. Όσο για το άλλο νομίζω ότι αν βάλω μια if και ανάλογα να δίνω την ιδιότητα selected, θα λυθεί το πρόβλημα


Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 18 Ιουν 2008 16:52

Θα κάνω ένα σύστημα που θα καταγράφει διάφορες ερωτήσεις, και θέλω να τις έχω σε μια βάση δεδομένων και να τις διαχειρίζομαι, διαγραφή-προσθήκη-επεξεργασία και τέτοια...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Ιουν 2008 17:31

Hmmm

Για να κάνεις το να είναι η Εγγραφή "επιλεγμένη" όταν φορτώνεις μπορείς να διαβάζεις τις τιμές μέσα απο την βάση δεδομένων (τις τιμές του listbox) και να τις κάνεις Print Μετά, οπότε αφου θα κάνει List τις τιμές, θα κάνεις list και τις τιμές του dropbox

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Ιουν 2008 17:51

Ναι, αλλά print σε μια <form><option select> κ.λ.π. ;
Γι αυτό μου φαίνεται δύσκολο, αλλά ίσως και να γίνεται. Δεν ξέρω.

Πάντως σκέψου και το απλό print "επιλογή" που είναι πολύ πιο απλό.

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 18 Ιουν 2008 17:53

Δεν το κατάλαβα και πολύ καλά αυτό :(
μπορώ να διαβάζω τις εγγραφές και ξέρω τι υπάρχει στο συγκεκριμένο πεδίο κάθε φορά, απλά δεν ξέρω πως να βάζω την ιδιότητα selected ανάλογα με το τι είναι επιλεγμένο

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από majuranus » 18 Ιουν 2008 17:54

είναι πιο απλό απλώς θέλω να μπορεί ο χρήστης να το αλλάζει και να απατάει αποθήκευση αλλαγών γιαυτό δεν το έκανα απλώς να εμφανίζεται...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πως μπόρώ να εμφανίσω σε μια λίστα την επιλογή...

Δημοσίευση από dva_dev » 18 Ιουν 2008 22:00

$query = "SELECT * FROM internet";
$query2 = "SELECT * FROM questiontypes";
$result2 = mysql_query($query2); // το ερώτημα για τους τύπους των ερωτήσεων
$result = mysql_query($query); // το ερώτημα για τα δεδομένα του πίνακα
while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
...
print "<td align='center'> <select name='select' size='3'>

<option value='1'>Internet Explorer</option>
<option value='2'>Outlook Express</option>
<option value='3'>Θεωρητική</option>
</select> </td>";
Αυτά που έχω κοκκινήσει γιατί τα βάζεις καρφωτά και δεν τα διαβάζεις από τη βάση σου; Μάλλον γιαυτό δεν μπορείς να βάλεις κάποιο selected (αν συμπέρανα καλά από τα ονόματα πρέπει να είναι ο πίνακας questiontypes).
Επίσης ο πίνακας internet δεν έχει πεδίο που να λέει η κάθε εγγραφή τι questiontype είναι ώστε το συγκεκριμένο questiontype (όταν διαβάζεις τα questiontypes από τη βάση) να το μαρκάρεις σαν "selected"?


Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες