php mysql <SELECT> φωτογραφία

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
wandor
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 14:10

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από wandor » 14 Ιουν 2008 14:38

εχω φτιάξει ένα php script με το οποίο κάνω προσθήκη μιας εγγραφής σε mysql.

1. ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

4. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

στην φωτογραφία χρησιμοποιω: <SELECT> κλ.π.

αυτο που με ενδιαφέρει όταν επιλέγω από το πτυσόμενο πλαίσιο μία εικόνα θα ήθελα να φένετε δίπλα σαν φωτο <img>....

παρακάτω το sript που χρησιμοποιώ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="works_add.php" method="post">
<table width='100%' border='0' cellpadding='2' cellspacing='2'>
<tr>
<td width="50%" align="right">ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ</td>
<td width="50%" align="left"><input type="text" name="ergasia_titlos" size="30" maxsize="100"></td>
</tr>
<tr>
<td width="50%" align="right">ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ</td>
<td width="50%" align="left"><input type="text" name="ergasia_perigrafi" size="30" maxsize="100"></td>
</tr>
<tr>
<td width="50%" align="right">ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ</td>
<td width="50%" align="left">

<input type="text" name="ergasia_date" size="30" maxsize="100">

</td>
</tr>
<tr>
<td width="50%" align="right">ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ</td>
<td width="50%" align="left">

<!--SELECT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ //-->
<SELECT NAME="id_images" SIZE=1>
<OPTION SELECTED VALUE="">--- Επιλέξτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ---

<?php
while &#40;$row_item = mysql_fetch_array&#40;$images_result&#41;&#41;&#123;
	$id_images = $row_item&#91;"id_images"&#93;; 
	$path_images = $row_item&#91;"path_images"&#93;; 
echo &#40;"<OPTION value='$id_images'>$path_images</OPTION>"&#41;; 
&#125; 
?> 
<!--END SELECT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ //-->

</td>
</tr>
<tr>
<td width="100%" colspan="2"><img border='0' src='images/spacer.gif'></td>
</tr>
<tr>
<td width="100%" align="right" colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Αποθήκευση" style="font-family&#58; Arial; font-size&#58; 8pt; font-weight&#58; bold"></td>
</tr>
</table>
</form>

cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από cris29 » 14 Ιουν 2008 15:53

Επειδή το έχω ψάξει λιγακι θα πρεπει να δηλώσεις το πεδιο που θα έχει την φωτογραφία ως longblob στον πινακα.

wandor
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 14:10

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από wandor » 14 Ιουν 2008 17:18

ENOITE FILE

αυτο που με ενδιαφέρει όταν επιλέγω από το πτυσόμενο πλαίσιο μία εικόνα θα ήθελα να φένετε δίπλα σαν φωτο <img>....

MALON KAPIO JAVASCRIPT 8ELEI PU KAI POS,

THANKS

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από soteres2002 » 14 Ιουν 2008 17:43

Το ζήτημα θα διαπιστώσεις ότι έχει συζητηθεί ούκ ολίγες φορές αν ψάξεις σε παλιά πόστ.
Καλύτερα πάντως είναι να μην αποθηκεύεις τα δεδομένα των εικόνων μέσα στην βάση δεδομένων, καθώς η ανάκτησή τους με SELECT επιβαρύνει πολύ το server. Επίσης, η βάση μεγαλώνει πολύ γρήγορα σε μέγεθος σε σύγκριση με ASCII δεδομένα. Ακόμη χειρότερα, το replication και το maintainance δεν είναι και τόσο "πρακτικό".
Μια πιο έξυπνη λύση είναι να αποθηκεύεις τα paths προς τα αρχεία εικόνων στο τοπικό σύστημα αρχείων. Η διαχείριση ενός αντικειμένου εικόνας συνεπάγεται και ανάλογη ενημέρωση στο file system. Δηλαδή διαγράφεις ένα entry εικόνας στην ΒΔ συνεπάγεται διαγραφή από το FS, εισαγωγή στην ΒΔ συν. τοποθέτηση ενός νέου αρχείου κάπου στο FS.

Επίσης, το να φορτώνεις μετά τις εικόνες που λες με <img> χρειάζεται να δηλώσεις ένα σκριπτ στο src attribute ώστε να φορτώνεται η εικόνα δυναμικά. Αν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να φορτώνεις δυναμικά την εικόνα (πχ αν θες να προσθέτεις ένα δυναμικό κείμενο ή γραφικό) προσθέτεις τσάμπα φόρτο στο server σου.


wandor
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 14:10

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από wandor » 15 Ιουν 2008 12:00

soteres2002

steile kanena link, na do pu exi siziti8ei.

thanks

wandor
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 14:10

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από wandor » 15 Ιουν 2008 14:33

ένα παράδειγμα με javascript.

το οποίο έχει πρόβλημα η φωτογραφία που επιλέγουμε θα έπρεπε να εμφανίζεται δίπλα.

το script όμως εμφανίζει (κάνοντας δεξι κλικ, ιδιότητές στο image Χ)

(ένα) 1 πρώτη πιλογή
(δύο) 2 δεύτερη επιλογή κ.λ.π.

και όχι το όνομα του αρχείου όπως είναι αποθηκευμένο στην βάση πχ. image.jpg.

η βάση: id_images, path_images (που είναι το όνομα του αχρείου)

PLEASE HELP (ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="dynamicselector">
<table border="1" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" height="178">
<tr>
<td width="35%" valign="top" align="left">

<?php

require_once &#40;'mysql/mysql_connect.php'&#41;;

//SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; &aring;&ntilde;&thorn;&ocirc;&ccedil;&oacute;&ccedil; &oacute;&ocirc;&ccedil;&iacute; &acirc;&Uuml;&oacute;&ccedil;
$images_result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM images"&#41;;
?>

<form name="dynamicselector">

<!--SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; //-->
<SELECT NAME="id_images" SIZE=1 onChange="generateimage&#40;this.options&#91;this.selectedIndex&#93;.value&#41;">
<OPTION SELECTED VALUE="">--- &Aring;&eth;&eacute;&euml;&Yacute;&icirc;&ocirc;&aring; &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aacute; ---

<br><br>
<ilayer id="dynamic1" width=100% height=178><layer id="dynamic2" width=100% height=178><div id="dynamic3"></div></layer></ilayer>

</form>

<?php
while &#40;$row_item = mysql_fetch_array&#40;$images_result&#41;&#41;&#123;
	$id_images = $row_item&#91;"id_images"&#93;; 
	$path_images = $row_item&#91;"path_images"&#93;; 
echo &#40;"<OPTION value='$id_images'>$path_images</OPTION>"&#41;; 
&#125; 
?> 
<!--END SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; //-->
<br><br><br><br>

</td>
<td width="65%" valign="top" align="left">
<ilayer id="dynamic1" width=100% height=178>
<layer id="dynamic2" width=100% height=178>
<div id="dynamic3"></div></layer></ilayer></td>
</tr>
</table>
</form>

<script>

var tempobj=document.dynamicselector.dynamicselector

function generateimage&#40;which&#41;&#123;
if &#40;document.all&#41;&#123;
dynamic3.innerHTML='<center>Loading image...</center>'
dynamic3.innerHTML='<img src="images/'+which+'">'
&#125;
else if &#40;document.layers&#41;&#123;
document.dynamic1.document.dynamic2.document.write&#40;'<img src="'+which+'">'&#41;
document.dynamic1.document.dynamic2.document.close&#40;&#41;
&#125;
else
alert&#40;'You need NS 4 or IE 4 to view the images!'&#41;
&#125;

function generatedefault&#40;&#41;&#123;
generateimage&#40;tempobj.options&#91;tempobj.options.selectedIndex&#93;.value&#41;
&#125;

if &#40;document.all||document.layers&#41;&#123;
if &#40;tempobj.options.selectedIndex!=-1&#41;
window.onload=generatedefault
&#125;

</script>

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από soteres2002 » 15 Ιουν 2008 16:26

wandor έγραψε:soteres2002
steile kanena link, na do pu exi siziti8ei.
thanks
Να ένα από αυτά:
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... se&t=36183 .
Κάνουν ακριβώς τις ίδιες παρατηρήσεις...

wandor
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 29 Μαρ 2008 14:10

php mysql <SELECT> φωτογραφία

Δημοσίευση από wandor » 16 Ιουν 2008 01:06

ευχαριστώ για την βοήθεια,

θα ήθελα να κάνω όμως ένα πιο συγκεκριμένο ερώτημα για να μπορέσω να προχωρήσω στο script που με απασχολει εδώ και 2 ημέρς.

με το παρακάτω script

Κώδικας: Επιλογή όλων

onChange="generateimage&#40;this.options&#91;this.selectedIndex&#93;.value&#41;">
το value είναι: value='$id_images' το id_images στην βάση

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
while &#40;$row_item = mysql_fetch_array&#40;$images_result&#41;&#41;&#123;
	$id_images = $row_item&#91;"id_images"&#93;; 
	$path_images = $row_item&#91;"path_images"&#93;; 
echo &#40;"<OPTION value='$id_images'>$path_images</OPTION>"&#41;; 
&#125; 
?> 
ενώ αυτο που ζητάω είναι το path_images στην βάση που είναι το όνομα τις εικόνας στην βάση π.χ. image1.jpg

κάνωντας αλλαγη στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo &#40;"<OPTION value='$id_images'>$path_images</OPTION>"&#41;; 
ΣΕ value='$path_images'

λύνετε το πρόβλημα, ΆΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ id_images ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ, γιατι ο πίνακας συνεργάζεται και με άλλον πίνακα και θέλουμε το id_images.
΄
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΤΟ
onChange="generateimage(this.options[this.selectedIndex].value)">
ΤΟ value na είναι το όνομα τις εικόνας.

συγνώμη εάν σας κούρασα απλος προσπαθω να δώσω όσο περισσότερες λεπτομέριες για το πρόβλημα που αντιμετοπίζω.

ολο to script

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="dynamicselector2">
<table border="1" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" height="178">
<tr>
<td width="35%" valign="top" align="left">

<?php

require_once &#40;'mysql/mysql_connect.php'&#41;;

//SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; &aring;&ntilde;&thorn;&ocirc;&ccedil;&oacute;&ccedil; &oacute;&ocirc;&ccedil;&iacute; &acirc;&Uuml;&oacute;&ccedil;
$images_result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM images"&#41;;
?>

<!--SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; //-->
<SELECT NAME="id_images" SIZE="1" 
onChange="generateimage&#40;this.options&#91;this.selectedIndex&#93;.value&#41;">
<OPTION SELECTED VALUE="">--- &Aring;&eth;&eacute;&euml;&Yacute;&icirc;&ocirc;&aring; &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aacute; ---

<?php
while &#40;$row_item = mysql_fetch_array&#40;$images_result&#41;&#41;&#123;
	$id_images = $row_item&#91;"id_images"&#93;; 
	$path_images = $row_item&#91;"path_images"&#93;; 
echo &#40;"<OPTION value='$id_images'>$path_images</OPTION>"&#41;; 
&#125; 
?> 
<!--END SELECT &Ouml;&Ugrave;&Ocirc;&Iuml;&Atilde;&Ntilde;&Aacute;&Ouml;&Eacute;&Aring;&Oacute; //-->

</td>
<td width="65%" valign="top" align="left">
<ilayer id="dynamic1" width=100% height=178>
<layer id="dynamic2" width=100% height=178>
<div id="dynamic3"></div></layer></ilayer></td>
</tr>
</table>
</form>

<script>

var tempobj=document.dynamicselector.dynamicselector2

function generateimage&#40;which&#41;&#123;
if &#40;document.all&#41;&#123;
dynamic3.innerHTML='<center>Loading image...</center>'
dynamic3.innerHTML='<img src="images/'+which+'">'
&#125;
else if &#40;document.layers&#41;&#123;
document.dynamic1.document.dynamic2.document.write&#40;'<img src="'+which+'">'&#41;
document.dynamic1.document.dynamic2.document.close&#40;&#41;
&#125;
else
alert&#40;'You need NS 4 or IE 4 to view the images!'&#41;
&#125;

function generatedefault&#40;&#41;&#123;
generateimage&#40;tempobj.options&#91;tempobj.options.selectedIndex&#93;.value&#41;
&#125;

if &#40;document.all||document.layers&#41;&#123;
if &#40;tempobj.options.selectedIndex!=-1&#41;
window.onload=generatedefault
&#125;

</script>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες