Βοήθεια με συνθήκες if.......

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 27 Ιουν 2008 23:54

Κύριοι χαιρετώ,
Με χίλια βάσανα κατάφερα και έφτιαξα μια σελίδα σε php παρ’ όλα που είμαι άσχετος με το άθλημα, έχω κολλήσει όμως στο τελευταίο κομμάτι που ίσως είναι πολύ απλό αλλά?.......λοιπόν έχω μία μεταβλητή $data_clientrawextra[635] η οποία παίρνει τιμή από ένα txt αρχείο, όταν η τιμή είναι από 0 έως 7 θέλω να βάλω ένα εικονίδιο σε x=0 και y=0, όταν η τιμή είναι μεγαλύτερη του 7 έως 16 το εικονίδιο να πάει σε άλλη θέση, από 16 έως 25 σε άλλη θέση, από 25 έως 31 σε άλλη θέση και από 31 και πάνω σε άλλη θέση, δοκίμασα τις συνθήκες if else if, διάβασα πολλά εδώ στο forum καθώς και σε άλλα βοηθήματα αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει, ίσως κάποιο συντακτικό λάθος ίσως τελείως λάθος. Δεν ξέρω εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από cpulse » 28 Ιουν 2008 00:40

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$value <= 7&#41; &#123;
  ... 0-7
&#125;
else if &#40;$value <= 16&#41; &#123;
  ... 8-16
&#125;
else if &#40;$value <= 25&#41; &#123;
  ... 17-25
&#125;
else if &#40;$value <= 31&#41; &#123;
  ... 26-31
&#125;
else &#123;
  ... 32+
&#125;

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 00:58

Cpulse σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αλλά για να καταλάβω αυτά που γράφεις ας τα βάλω σε μια σειρά

if ($data_clientrawextra[635]<= 7) {
echo"<image url='flame.swf' x='645' y='530' width='20' height='40'/>";
}
else if ($data_clientrawextra[635]<= 16) {
echo"<image url='flame.swf' x='690' y='480' width='20' height='40'/>";
}


κάπως έτσι πρεπει να είναι?
το δοκιμάζω και επανέρχομαι.
Ευχαριστώ


παρ'όλα που η τιμή αυτή την στιγμή είναι 10.8 μου δίνει την πρώτη γραμμή ως σωστή, ότι τιμή και να βάλω πάντα δίχνει την εικόνα στο ίδιο σημείο....... το ίδιο πρόβλημα είχα και με το δικο μου κωδικα.......
ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από MaZz » 28 Ιουν 2008 10:30

Δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$data_clientrawextra&#91;635&#93;<= 7&#41; &#123;
echo"<image url='flame.swf' style="position&#58;absolute;left&#58;645;top&#58;530;" width='20' height='40'/>";
&#125;
else if &#40;$data_clientrawextra&#91;635&#93;<= 16&#41; &#123;
echo"<image url='flame.swf' style="position&#58;absolute;left&#58;690;top&#58;480;" width='20' height='40'/>";
&#125; 
If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 11:51

MaZz σ'ευχαριστώ και εσένα για τον χρόνο σου αλλά δυστυχώς δεν δουλευει καθόλου, ισως με την ασχετοσύνη μου δεν είπα οτι το αρχείο αυτό το καλεί μια flash εφαρμογή εάν κάνει κάποια διαφορά, εδώ είναι η σελίδα http://www.syroswx.gr/gauges/ και το πρόβλημα είναι ο δείκτης επικυνδινότητας πυρκαγιάς.
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από cpulse » 28 Ιουν 2008 13:45

pnet, το $data_clientrawextra[635] όπως το γράφεις είναι πίνακας από μεταβλητές και συγκεκριμένα διαβάζεις την 636η τιμή του πίνακα έτσι όπως το γράφεις. Εσύ χρειάζεσαι αυτό ή μια απλή μεταβλητή;

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 16:04

cpulsh ακριβώς όπως το λες είναι, όπως όλα τα αλλα όργανα πέρνουν τις τιμές από "πίνακες" έτσι και αυτό ζητάει την 635 τιμή, μεταβλητή, δεν ξέρω πως να την χαρκτηρίσω και ζητώ συγνώμη για την περιγραφή ή την διατύπωση όρων.
Εσύ χρειάζεσαι αυτό ή μια απλή μεταβλητή;
δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αυτή η τιμη αλλάζει βάση κάποιων άλλων παραμέτρων, μπορώ όμως να καθορίσω την τιμή αυτή στην αρχή ως
$k=$data_clientrawextra[635];
εάν αυτό είναι καλύτερο.
Ευχαριστώ και πάλι.

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 17:28

Παιδιά χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια σας, ο κώδικας του cpulse δουλεύει, το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να διαβάσει τον πίνακα και έπερνε τιμή πάντα 0. Πίσω λοιπόν στον υπόλοιπο κώδικα να δω γιατί δεν διαβάζει τον πίνακα.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το forum για την προσφορά των γνώσεων και ειδικά σε όσους είναι επαγγελματίες για τις εργασίες που έχουν κάνει από τα λίγα που είδα και διάβασα εδώ.
Καλά να περνάτε.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από cpulse » 28 Ιουν 2008 18:13

Είδα που λες οτι ξεκινάς τώρα με όλα αυτά και σκέφτηκα οτι μπορεί οι πίνακες να ήταν κάτι που είδες και τους χρησιμοποιείς κατά λάθος. Τελικά μου φαίνεται οτι μάλλον εννοείς οτι με PHP ασχολείσαι για πρώτη φορά αλλά έχεις πείρα από άλλες γλώσσες :)

Για λόγους ασφαλείας σε κάποια setup υπάρχει ρύθμιση να μην εμφανίζονται τα λάθη. Αν θες να το αλλάξεις στο συγκεκριμένο script που φτιάχνεις μέχρι να ολοκληρώσεις το debug βάλε
error_reporting(E_ALL);

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 18:54

Όλα αυτά είναι για χόμπι, δεν έχω καμμία σχέση με προγραμματισμό σε κανένα επίπεδο, άρα δεν μπορώ να πω αρχάριος απλά άσχετος, μου αρέσει όμως να μαθαίνω και με πολύ ψαξιμο και υπομονή καταφέρνω κάποια πράγματα. Οι πίνακες ήταν μία επιλογή που έκανα διότι ήταν ευκολο για εμένα να βλέπω τις τιμές. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να κάνεις αυτό που θέλω αλλά δεν είναι του επιπέδου μου. Να μην σας κουράζω άλλο και πάλι ευχαριστώ για όλα, εβαλα το error_reporting(E_ALL); αλλά δεν μου εμφανίζει κάτι.
Χαιρετισμούς

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από cpulse » 28 Ιουν 2008 19:05

Με το error_reporting(E_ALL); θα εμφανίζονται τα compile και runtime λάθη, αλλά καμιά φορά υπάρχουν και σχεδιαστικά λάθη.

Ένας απλός τρόπος να βρείς αυτό το πρόβλημα με το array είναι να ελέγχεις τις τιμές των μεταβλητών πριν και μετά τα flow commands όπως τα if, for, while κτλ. Μπορείς πχ σε κάποιο καίριο σημείο του κώδικα σου να γράψεις

print_r($data_clientrawextra);
ή
var_export($data_clientrawextra);

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 28 Ιουν 2008 19:29

Αυτό ακριβώς έκανα και διαπίστωσα οτι δεν πέρνει καμία τιμή αλλά ούτε καν διαβάζει τον συγκεκριμένο πίνακα. Τώρα βραχυκύκλωσα :D
Thank you cpulse.

pnet
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 27 Ιουν 2008 23:00
Επικοινωνία:

Βοήθεια με συνθήκες if.......

Δημοσίευση από pnet » 01 Ιούλ 2008 01:14

Αχ αυτό το copy/paste τι κανει? απλά να σας πω πως μετά από 48 ώρες και καμία 100 στι φορές upload του αρχείου δούλεψε... συντακτικό λάθος που είμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε.
Καλά να περνάτε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες