Πρόβλημα με joomla

Joomla! forum. Joomla! Questions and Answers.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 28 Ιουν 2008 19:04

Παιδιά καλησπέρα σας.
Έκανα εγκατάσταση το joomla και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.

Όταν πάω να κάνω εγκατάσταση κάποιο component ή moodle ή template (και γενικά οτιδήποτε θέλω να κάνω εγκατάσταση μέσα από το joomla) δεν με αφήνει και μου γράφει:

Upload component - Upload Failed
ERROR: Could not find an XML setup file in the package.
Upload component – Failed
Installation file not found:
/var/www/vhosts/a.gr/httpdocs/media/install_48664024a1348/


Τι μπορώ να κάνω?
Παρακάτω παραθέτω τις ρυθμίσεις του συστήματος που μάλλον δεν είναι σωστές.

System Information
Following PHP Server Settings are not optimal for Security and it is recommended to change them:

PHP magic_quotes_gpc setting is `OFF` instead of `ON`
PHP register_globals setting is `ON` instead of `OFF`


Relevant PHP Settings:
Joomla! Register Globals Emulation: OFF ν
Register Globals: ON x
Magic Quotes: OFF χ
Safe Mode: ON χ
File Uploads: ON ν
Session auto start: OFF ν
Session save path: /var/lib/php/session
Short Open Tags: ON
Output Buffering: OFF
Open basedir: /var/www/vhosts/a.gr/httpdocs:/tmp
Display Errors: OFF
XML enabled: Yes
Zlib enabled: Yes
Disabled Functions: none
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vassilism την 30 Απρ 2009 18:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιουν 2008 19:39

Κοίταξες εάν ο φάκελος tmp έχει δικαιώματα 777.

Κάτι τέτοια μου εβγάζε καποια στιγμη και διορθώθηκαν με αυτό.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 28 Ιουν 2008 19:47

Βασικά δεν υπήρχε καθόλου ο φάκελος tmp.
Τον δημιούργησα, έδωσα permissions 777 αλλά και πάλι τίποτα.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3193
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από CyberCr33p » 28 Ιουν 2008 19:56

Επικοινώνησε και με το webhost σου μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο σχετικά με το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιουν 2008 20:16

vassilism έγραψε:Βασικά δεν υπήρχε καθόλου ο φάκελος tmp.
Τον δημιούργησα, έδωσα permissions 777 αλλά και πάλι τίποτα.
Τι εννοείς δεν υπήρχε; Αφού είναι μαζί με όλα τα αρχεία του joomla.

Άλλη μία πιθανή αιτία (μου έχει τύχει) είναι να μην έχεις ανεβάσει σωστά αρχεία και φακέλους. Αν δεν βαριέσαι σβήστα και ξανανεβασέτε τα. Πίστεψε με το έχω κάνει.

Τον φάκελο tmp ελπίζω να τον δημιουργήσες στο root μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους

alexsoft

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από alexsoft » 28 Ιουν 2008 20:42

vassilism έγραψε: Open basedir: /var/www/vhosts/athlisistennisclub.gr/httpdocs:/tmp
Για έλεγξε το Open basedir: /var/www/vhosts/athlisistennisclub.gr/httpdocs:/tmp
Φυσιολογικά δεν θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα : στο httpdocs
Οπότε δεν σου βρίσκει τον κατάλογο tmp

Επίσης δεν μου αρέσουν κάποιες ρυθμίσεις. π.χ. Register Global είναι ΟΝ ;;;;;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alexsoft την 28 Ιουν 2008 20:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 28 Ιουν 2008 20:44

lunarmedia έγραψε: Τι εννοείς δεν υπήρχε; Αφού είναι μαζί με όλα τα αρχεία του joomla.
Στην έκδοση Joomla_1.0.15 δεν υπάρχει ο φάκελος tmp.
lunarmedia έγραψε: Τον φάκελο tmp ελπίζω να τον δημιουργήσες στο root μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους
Εκεί τον δημιούργησα, μήπως έπρεπε κάπου αλλού?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 28 Ιουν 2008 20:49

alexsoft έγραψε:
vassilism έγραψε: Open basedir: /var/www/vhosts/a.gr/httpdocs:/tmp
Για έλεγξε το Open basedir: /var/www/vhosts/a.gr/httpdocs:/tmp
Φυσιολογικά δεν θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα : στο httpdocs
Οπότε δεν σου βρίσκει τον κατάλογο tmp

Επίσης δεν μου αρέσουν κάποιες ρυθμίσεις. π.χ. Register Global είναι ΟΝ ;;;;;;;
Alex τα είδα αυτά αλλά δεν ξέρω πώς να το αλλάξω :crybaby:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vassilism την 30 Απρ 2009 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από manolism » 28 Ιουν 2008 20:53

Γιατί δεν βάζεις την τελευταία έκδοση Joomla 1.5;

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 28 Ιουν 2008 20:56

Την είχα δοκιμάσει πριν από 5 μήνες και είχε λίγα προβληματάκια και επειδή έχω πολλά modules κτλ για 1.0.x με βολεύει αυτή η έκδοση.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από cpulse » 29 Ιουν 2008 02:53

vassilism το μήνυμα λέει οτι δεν βρήκε το .xml αρχείο που περιέχει τις οδηγίες εγκατάστασης. Αυτό βγαίνει από κακό πακετάρισμα από αυτόν που έφτιαξε το component. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν..
1) Δεν υπάρχει το xml αρχείο
2) Το πακετάρισμα έγινε με Mac OS X το οποίο προσθέτει κι ένα κρυφό αρχείο που αρχίζει με τελεία και είναι άδειο. Αυτό μπερδεύει τον installer.

Η λύση είναι να κάνεις unzip το component σε ένα temporary directory και να δεις τι γίνεται με αυτό το xml. Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο xml αρχεία με ίδιο όνομα αλλά το ένα ξεκινάει με τελεία, απλά σβήστω και κάνε ξανά zip τον φάκελο.

---
alexsoft έγραψε:
vassilism έγραψε: Open basedir: /var/www/vhosts/athlisistennisclub.gr/httpdocs:/tmp
Για έλεγξε το Open basedir: /var/www/vhosts/athlisistennisclub.gr/httpdocs:/tmp
Φυσιολογικά δεν θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα : στο httpdocs
Οπότε δεν σου βρίσκει τον κατάλογο tmp

Επίσης δεν μου αρέσουν κάποιες ρυθμίσεις. π.χ. Register Global είναι ΟΝ ;;;;;;;
Στο open_basedir η άνω-κάτω τελεία είναι delimiter. Είναι φυσιολογικό, δεν είναι πρόβλημα.

Το register globals πράγματι είναι κακή ρύθμιση αλλά δυστυχώς το Joomla 1.0.x το ζητάει από τα defaults. Αν μπορείς να το βάλεις στο off καλό θα είναι αλλά και να μη το κάνεις δεν πειράζει και πολύ. Στις τελευταίες εκδόσεις της σειράς 1.0.x υπάρχει ένα .htaccess που έχει ρυθμίσεις που κλείνουν τις παλιές τρύπες.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 29 Ιουν 2008 14:53

Cpulse δεν φταίει το component ούτε το πακετάρισμα. Αυτά είναι εντάξει, τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και δουλεύουν (components, modules, templates κτλ).
Όταν τα κάνω manual εγκατάσταση δουλεύουν όλα.
Το πιθανότερο είναι να φταίνε οι ρυθμίσεις στο System Information και στο Relevant PHP Settings:
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πώς να τις αλλάξω!
Υπάρχει κάποιο αρχείο στο joomla που τις αλλάζω από εκεί ή είναι θέμα ρυθμίσεων του server?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από cpulse » 29 Ιουν 2008 15:41

Αν κάνεις manual εγκατάσταση δεν ψάχνει για xml άρα δεν υπάρχει περίπτωση να παραπονεθεί κανείς.

Πάμε στοίχημα οτι αμα το ανοίξεις δεν θα βρείς xml; :)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από vassilism » 29 Ιουν 2008 19:22

Και όμως υπάρχει xml. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνω εγκατάσταση.
Μάλλον το μήνυμα που βγάζει είναι λάθος.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με joomla

Δημοσίευση από cpulse » 29 Ιουν 2008 20:03

Τι να πώ.. πάντως ο κώδικας του Joomla βγάζει αυτο το μήνυμα όταν δεν βρίσκει xml. Αν θέλεις στείλτω μου να στο φτιάξω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Joomla! γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες