Upload Form

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 28 Ιουν 2008 20:31

--EDIT BRHKA λυση και μοιραζομαι τον κωδικα----
Upload form να ανεβαζει αρχεια στο site 2 περιορισμους.
--File size
--File type (px μονο εικονες)

(δημιουργηστε εναν φακελο "files" με permission 777)
Φτιαξτε μια σελιδα με οποιοδηποτε ονομα.html ή htm

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<body>
<form action="./upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
   <p>
      <label for="file">Select a file&#58;</label> 
      <input type="file" name="userfile" id="file" size="20"> <br />
      <input type="submit" name="submit" value="Upload File">
   <p>
</form>
</body>
</html>
Δημιουργουμε το αρχειο upload.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
   // Configuration - Your Options
      $allowed_filetypes = array&#40;'.jpg','.gif','.bmp','.png'&#41;; // These will be the types of file that will pass the validation.
      $max_filesize = 524288; // Maximum filesize in BYTES &#40;currently 0.5MB&#41;.
      $upload_path = './files/'; // The place the files will be uploaded to &#40;currently a 'files' directory&#41;.
 
   $filename = $_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;; // Get the name of the file &#40;including file extension&#41;.
  //Store images with following prefix image_name_4-5-2008.extetion
   $filename = explode&#40;".",$filename&#41;; 
   $today = time&#40;&#41;; 
   $fprefix = date&#40;'j-n-Y',$today&#41;; 
   $filename = $filename&#91;0&#93;.'_'.$fprefix.'.'.$filename&#91;1&#93;;
   
   $ext = substr&#40;$filename, strpos&#40;$filename,'.'&#41;, strlen&#40;$filename&#41;-1&#41;; // Get the extension from the filename.
 
   // Check if the filetype is allowed, if not DIE and inform the user.
   if&#40;!in_array&#40;$ext,$allowed_filetypes&#41;&#41;
      die&#40;'The file you attempted to upload is not allowed.'&#41;;
 
   // Now check the filesize, if it is too large then DIE and inform the user.
   if&#40;filesize&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;&#41; > $max_filesize&#41;
      die&#40;'The file you attempted to upload is too large.'&#41;;
 
   // Check if we can upload to the specified path, if not DIE and inform the user.
   if&#40;!is_writable&#40;$upload_path&#41;&#41;
      die&#40;'You cannot upload to the specified directory, please CHMOD it to 777.'&#41;;
 
   // Upload the file to your specified path.
   if&#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;,$upload_path . $filename&#41;&#41;
         echo 'Your file upload was successful, view the file <a href="' . $upload_path . $filename . '" title="Your File">here</a>'; // It worked.
      else
         echo 'There was an error during the file upload.  Please try again.'; // It failed &#58;&#40;.
 
?>
Ετοιμοι!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Croc την 05 Σεπ 2008 00:56, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 02 Σεπ 2008 18:30

Παιδια θελω να τροποποιησω τον κωδικα να τις αποθηκευει ως

ονομα_εικονας_ημερομηνια
δηλαδη αναβαζω ρην εικονα ball.jpg

να ανεβει ως ball_2-9-2008.jpg
γινεται?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload Form

Δημοσίευση από fafos » 02 Σεπ 2008 22:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filename = explode&#40;".",$filename&#41;;
$today = time&#40;&#41;;
$fprefix = date&#40;'j-n-Y',$today&#41;;
$filename = $filename&#91;0&#93;.'_'.$fprefix.'.'.$filename&#91;1&#93;;

Άβαταρ μέλους
takis1985
Δημοσιεύσεις: 1206
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: lesvos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από takis1985 » 03 Σεπ 2008 05:21

Το έκανα εδώ http://www.plomaricity.gr/upload/ αλλά δεν μου λειτουργεί.
Κάνω κάποιο λάθος ή πρέπει να αλάξω κάτι στον κώδικα;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 03 Σεπ 2008 13:39

to $filename pernei timh apo to script sou???
na exei kati san afto pou exei pano o filos ????

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filename = $_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;;

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 03 Σεπ 2008 19:45

http://www.plomaricity.gr/upload/files/ps3.jpg εγω το δοκιμασα δουλευει!

Θελω να δοκιμασω του fafos των κωδικα later.

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 03 Σεπ 2008 19:46

$allowed_filetypes = array('.jpg','.gif','.bmp','.png'); // These will be the types of file that will pass the validation.

ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ

ΚΑΙ jpg ΚΑΙ JPG (και με κεφαλαια)

Άβαταρ μέλους
takis1985
Δημοσιεύσεις: 1206
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: lesvos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από takis1985 » 03 Σεπ 2008 20:37

Croc έγραψε:http://www.plomaricity.gr/upload/files/ps3.jpg εγω το δοκιμασα δουλευει!

Θελω να δοκιμασω του fafos των κωδικα later.
Σε firefox μου λειτουργεί, αλλά σε Internet explorer όχι.
ΤΟ έχει δωκιμάσει κάποιος;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 04 Σεπ 2008 01:23

afto to evales???
enctype="multipart/form-data"

apla epidei exo dei 2-3 script pou to ksexnane :p

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 04 Σεπ 2008 01:43

exete dikio dn leitourgei me IE

kapoios poy na kserei giati???
sto htm einai problem den vlepei to upload.php

dokimasa k me full URL.....http://www.domain.gr/upload.php

ALLA TPT

thanks

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload Form

Δημοσίευση από fafos » 04 Σεπ 2008 13:58

Croc έγραψε:exete dikio dn leitourgei me IE

kapoios poy na kserei giati???
sto htm einai problem den vlepei to upload.php

dokimasa k me full URL.....http://www.domain.gr/upload.php

ALLA TPT

thanks
to <button> ths formas den leei tipota ston IE.. prepei na einai submit:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="submit" name="submit" value="Upload File">

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 04 Σεπ 2008 23:06

πανω μ εγραψες αυτο....

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filename = explode&#40;".",$filename&#41;; 
$today = time&#40;&#41;; 
$fprefix = date&#40;'j-n-Y',$today&#41;; 
$filename = $filename&#91;0&#93;.'_'.$fprefix.'.'.$filename&#91;1&#93;;
θα πρεπει να το αντικαταστησω με καποια γραμμη?
Που ακριβως πρεπει να την τοποθετησω...

ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload Form

Δημοσίευση από fafos » 05 Σεπ 2008 00:01

Croc έγραψε:πανω μ εγραψες αυτο....

Κώδικας: Επιλογή όλων

$filename = explode&#40;".",$filename&#41;; 
$today = time&#40;&#41;; 
$fprefix = date&#40;'j-n-Y',$today&#41;; 
$filename = $filename&#91;0&#93;.'_'.$fprefix.'.'.$filename&#91;1&#93;;
θα πρεπει να το αντικαταστησω με καποια γραμμη?
Που ακριβως πρεπει να την τοποθετησω...

ευχαριστω!
kato apo auto:

$filename = $_FILES['userfile']['name']; // Get the name of the file (including file extension).

Άβαταρ μέλους
Croc
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: 18 Μαρ 2006 22:40
Τοποθεσία: Volos
Επικοινωνία:

Upload Form

Δημοσίευση από Croc » 05 Σεπ 2008 00:57

ΕΚΑΝΑ EDIT.
ΤΟ προσθεσα και διορθωσα το button.
*******************************
//Store images with following prefix image_name_4-5-2008.extetion

1000 ευχαριστω φιλε μ

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες