Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Κλειδωμένο
orotoi
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2009 05:55

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από orotoi » 10 Σεπ 2009 16:24

Alice_Cooper έγραψε:@Xenofon ftiakse tis gramatoseires se menu kai titlous se afthn http://theostil.gr/

kataferes na kaneis kati se flash pou tha evgene polh kalytero se html/css/java ...
kai den ekmetaleftikes kai afto pou mporei na ginei kala se flash ...
omorfia kinish ktl

toulaxiston tha enthousiazotan merikoi ....
afto htan anousia se flash
+1

Πού είναι το φλάς? οεο!
Ειδικα στο θεοστιλ, πέρα απο το loader (και το γεγονός οτι δεν μπορείς να επιλέξεις το κείμενο..) δεν είδα πουθενά κατι 'flashy'. Επίσης μέχρι να ανοίξει, είχα διαβάσει 2μιση σελίδες απο το τόπικ τούτο.

Και αυτό ακριβώς ειναι το θέμα με τη χρήση του flash για full-sites. Μπορεί εννοείται να γίνει οτιδήποτε με το flash, αλλα είναι απαραίτητο? Όπως είπε και η ΤhyClub, δε θα φτιάχναμε ενα cd-burner με PhP μόνο και μόνο επειδή μπορούμε.

Anyway, δε νομίζω να βγαίνει πουθενά η συζήτηση, γιατι ο καθένας λέει τα δικά του χωρίς να χει στο νού του πολλές αλλες παραμέτρους. (άντε πες σε ενα άτομο με ειδικές ανάγκες για το αν προτιμάει το theostil ή οποιο άλλο site, σε flash ή σε html). Ακόμα και κακογραμμένο να είναι στην html ολο και κάποια ακρη θα βγάλει.

Και ναί σίγουρα μπορείς να το κάνεις πιο φιλικό (το flash site) πρός χρήστες με ειδικές ανάγκες αλλα είναι σαν το παράδειγμα με το cd-burner...

Όσο για τα αλλα site, (aviary, adobe/buzzword, sliderocket) ΔΕΝ είναι flash sites. Είναι πολυ ωραία χρηστικότατα sites με κάποια flash applications, κατι που είναι πολύυυ διαφορετικό.

::Τσίαρς::
so loong, so long.. so loong and thanx for aaall the fiiish

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 17:13

Cha0s έγραψε:Προφανώς το αν αρέσει σε κάποιον το flash ή όχι είναι καθαρά υποκειμενική άποψη μιας και ότι υπέρ και κατά να υπάρχουν θα ερμηνευθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίσουν με τον εκάστοτε τρόπο σκέψης και belief system έχει ο καθένας μας.
Γιαυτό και κουβέντες τύπου Linux vs Windows είναι ατελείωτες.
Γιαυτό κουβέντες τύπου IE vs FF είναι ατελείωτες.
Γιαυτό η κουβέντα εδώ περί flash είναι ατελείωτη.

Ο καθένας πιστεύει το δικό του και θα προσπαθήσει να το υποστηρίξει άσχετα με τα facts.

Το πρόβλημα θα έλεγα είναι στην αδυναμία μας να δεχτούμε την εξέλιξη. Θεωρούμε πως ότι κανόνες έχουμε θεσπίσει (call it belief system) πρέπει να μένουν σταθεροί, και ότι νέο βγαίνει στην πορεία θα πρέπει να μορφοποιηθεί και να ερμηνευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να 'πατήσει' πάνω στους ήδη υπάρχον 'κανόνες' γιατί νομίζουμε ότι το Belief System πρέπει να μένει intact.

Εκεί έχουμε λάθος οι άνθρωποι και δεν μπορούμε να πάρουμε τα θετικά της κάθε τεχνολογίας και να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΕΙΣΑΙ ΚΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ!
Μπορεί να το φιλοσοφούμε λίγο, αλλά η φιλοσοφία διαμορφώνει τη ζωή.

Ελπίζω να μου επιτρέπεις να το συνεχίσω από εκεί που το άφησες:
Αφού λοιπόν διαπιστώνουμε αυτή μας την αδυναμία, γιατί δε σπάμε τις ρίζες της, αλλά απλά τις διαπιστώνουμε;
Αν προσπαθούσαμε όλοι να κάνουμε μία σύμβαση με τον εαυτό μας
ότι δεν θα ξαναεμπιστευτώ ΤΙΠΟΤΕ απόλυτα, αλλά θα προσπαθήσω να βλέπω σφαιρικότερα,
τότε, όπως σωστά είπες, θα βελτιωθούμε.

Γιατί κατά βάθος ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι κανένα άκρο δεν είναι σωστό.
Προσπάθησε, όχι τόσο εσύ, όσο άλλες φωνές εδώ μέσα (μαζί με τη δική μου)
να κινηθούμε προς τη μέση, γιατί εκεί είναι η αλήθεια, εκτός κι αν θέλουμε να παραμυθιάζουμε τον ίδιο τον εαυτό μας.

Απόψεις που ακούστηκαν όπως λ.χ. (όχι διάβασέ το, ΕΧΕΙ αξία):
cdhyper έγραψε:Καλά το site της exalco είναι επιεικώς για κλάματα. Θα μπορούσε να είναι μια ακριβής μελέτη σχετικά με το πόσο κόσμο μπορείς να διώξεις μια και καλή από τη σελίδα σου. Το ίδιο ισχύει και για όλα σχεδόν τα sites που είδα πιο πάνω. Το ότι υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που επενδύουν σε τέτοιες μ******ς δεν πάει να πει ότι πρέπει να το κάνουμε κανόνα και επιστημονικό νόμο.
Τα "άλλα site" που λέει, αφορούν καμιά 20αριά πανάκριβες ιστοσελίδες που ανήκουν σε τρανταχτούς ομίλους της παγκόσμιας αγοράς.

ΑΥΤΑ, είναι ακραία και δεν βοηθούν κανέναν να δει καθαρά,
πέρα από ψευτοφανατισμούς και δημιουργία εντυπώσεων (για να χρησιμοποιήσω εφήμερη φρασεολογία).

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από ThyClub » 10 Σεπ 2009 17:19

Όπως είπε και η ΤhyClub
ο ThyClub please :wink:

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 17:24

korgr έγραψε:Δηλαδή εσυ θεωρεις πως ο χρήστης, επιλεγοντας ενα εικονιδιο και μπαινοντας στη διαδικασια για διαδοχικες (αρα περισσοτερες απο μία) ερωτοαπαντήσεις, μέχρι (αυτο το μέχρι να το ερμηνευσω ως "Ζήσε Μάη μου"?) να εντοπιστεί η επιθυμητή ενέργεια,

ειναι καλυτερο

απο ενα κλασσικο multi-level μενου οπου με ενα απλο mouseover θα "ξεδιπλώσει" τις επιλογές για να καταλήξει σε ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΙΚ για την ευρεση του "προορισμου" του?
Kogr πάλι έχασες το νόημα αυτών που λέω.

Το θέμα μας δεν ήταν να χαρακτηρίσουμε το interface καλό ή κακό,
αλλά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εναλλακτικές (όποιες κι αν είναι, άπειρες λογικά).

Διαπιστώνουμε ότι ΠΟΤΕ δεν έρχονται στο προσκήνιο, αντίθετα έρχονται οι ίδιες καθιερωμένες ΚΑΛΕΣ ιδέες (βλέπε menu system).

Βεβαιώσου ότι κατάλαβες αυτό, και με καλή διάθεση (όχι αντίδραση),
προσπάθησε να συνεισφέρεις την δική σου άποψή, αν σε ενδιαφέρει.
Εμένα πάντως με ενδιαφέρει.

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 17:53

Cha0s έγραψε:Δεν θέλω να είμαι προκατειλημένος οπότε το παρακάτω το λέω με επιφύλλαξη μιας και όταν τύχει να μπω σε full flash site, συνήθως το κλείνω γιατί 99.9% δεν μπορώ να βρω γρήγορα αυτό που ψάχνω, άρα δεν έχω δει εις βάθος και πάρα πολλά flash sites.

Δεν έχω δει καμία κοινή γραμμή σε κανένα flash site.
Πρακτικά ο καθένας κάνει "του κεφαλιού του".

Αυτό ανέφερα και ποιο πριν.

Μετά από τόσα χρόνια που υπάρχει το flash, ακόμα δεν έχουν καταλήξει οι developers των flash sites σε κάτι κοινό όσον αφορά το usability σε αντίθεση με τους developers Desktop Εφαρμογών που ακολουθούν κοινή γραμμή στο usability.
Κανένας (πιστεύω) από όσους βλέπει με καλό μάτι τις flash ιστοσελίδες, δεν έχει αντίρρηση σε αυτό.
Θα ήμουν τυφλός να σου πω ότι στατιστικά έχεις άδικό. Έχεις δίκιο, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Θέλεις να σου επιβεβαιώσω ότι το 70% και πλέον των flash ιστοσελίδων είναι κακές, ειδικά σε usability;
ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ και καλώ οποιονδήποτε να πει το αντίθετο.
Θα του κατεβάσω δεκάδες σελίδες που το αποδεικνύουν.


Η βασική μας διαφορά είναι ότι ενώ η άποψη της μίας πτέρυγας (οι περισσότεροι)
μιλάνε για τις αδιαμφισβήτητες κατακτήσεις των html ιστοσελίδων ΣΗΜΕΡΑ
η άλλη πτέρυγα μιλάει για τις δυνατότητες και τις προοπτικές των flash ιστοσελίδων ΑΥΡΙΟ.

ΣΗΜΕΡΑ έχουμε πολλές κακές full flash κατασκευές που χαλάνε την πραγματική εικόνα της τεχνολογίας.

"Κατηγορήστε τον κατασκευαστή, ΟΧΙ την flash" φωνάζω εδώ και ώρα και ο HeRu πρόσθεσε την δική του φωνή σε αυτό.



Μη σου γίνομαι κουραστικός, σου έγραψα πριν για ποιους λόγους πιστεύω θα ακολουθηθεί το ίδιο γνωστό usability ΚΑΙ στις full flash.



Και κάτι άλλο: Όποιος πιστεύει ότι οι full flash ιστοσελίδες μετράνε δέκα χρόνια, κάνει μεγάλο λάθος.
Η έκδοση 6 ουσιαστικά άφησε δειλά-δειλά τις πόρτες ανοικτές για να γίνουν. Τίποτα ουσιαστικό όμως.
Προσφατα ΜΟΝΟ υπήρξε ένα ικανό πλέγμα βιβλιογραφίας και προγραμμάτων που τις υποστηρίζουν και
τώρα μόλις υπάρχει ένα ικανό ρεύμα ενημερωμένων developers για να τις υλοποιήσουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athineos την 10 Σεπ 2009 22:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 18:26

ThyClub έγραψε:O ThyClub please
Θα τον μπέρδεψε το γκομενάκι της φωτογραφίας.
Αν έμοιαζες μπαγάσα με αυτό το γκομενάκι, εγώ θα συμφωνούσα σε όλα μαζί σου
και θα καθόμουν να μου κάνεις και ιδιαίτερα από πάνω!!!!
χεχεχε :lol: :kaloe:
ThyClub έγραψε:Για παράδειγμα η php μπορεί να δημιουργήσει desktop εφαρμογές με GTK. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτό είναι ο βέλτιστος τρόπος να φτιάξεις κάτι. Δεν θα καθόμουν να φτιάξω ένα cd burner σε php με τίποτα. Θα το έφτιαχνα με c++ ή άλλη γλώσσα... Ούτε θα δημιουργούσα blog με c++ απο την άλλη.

Το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα πράγματα στον κόσμο. Γιατί όχι και στο flash?
Να γειάσει το στόμα σου!!
Κατ' επέκταση αυτών που λες, είναι κουλό να γράφεις μία εφαρμογή την μισή σε php και την υπόλοιπη σε C++. ΣΩΣΤΑ;;;

Γιατί όταν έλεγα ότι είναι υπερβολή να χρησιμοποιούνται ΠΕΝΤΕ τεχνολογίες για να στήσεις ΜΙΑ ιστοσελίδα,
πέσατε πάνω να με φάτε και ο kogr έγραφε ότι ΕΓΩ δεν θέλω να καταλάβω!!!

ThyClub έγραψε:Το flash για μένα είναι τρομερό για αρκετές χρήσεις αλλά όχι ικανό να αντικαταστήσει την html.
Τι δουλειά έχει το ένα με το άλλο;;;;
Το ότι τα flash sites είναι ικανά να διαφημίσουν και να παρουσιάσουν μία επιχείρηση ή ένα προϊόν
με αποτελεσματικότερο τρόπο (κατά τη γνώμη μου πάντα), δεν αντικαθιστούν ΤΙΠΟΤΑ!
Οι html μπορούν να συνεχίσουν ακάθεκτες στον τομέα παρουσίασης
και πολύ περισσότερο στους τομείς που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αγγίξει η flash!
ThyClub έγραψε:Κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό μόλις τώρα...
Το να παρουσιάζεις διαφορετική σελίδα στον χρήστη και διαφορετική σε μηχανές αναζήτησης δεν είναι "κακό" για το Google? Δεν ξέρω, ρωτάω.
Η Google το γράφει κατηγορηματικά: ΟΧΙ όσο έχει το ίδιο περιεχόμενο.
Λυπάμαι που δεν έχω πρόχειρο το link (αν σε ενδιαφέρει τόσο να το εντοπίσω).
Αλλά δες το κι αλλιώς: Αυτή τη δουλειά που αναφέρω, την κάνω χρησιμοποιώντας το Ajax api "swfobject", το οποίο κατέβασα από τα codes της Google και χρησιμοποίησα τις οδηγίες εγκατάστασης που βρήκα εκεί.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από ThyClub » 10 Σεπ 2009 18:53

Κατ' επέκταση αυτών που λες, είναι κουλό να γράφεις μία εφαρμογή την μισή σε php και την υπόλοιπη σε C++. ΣΩΣΤΑ;;;
Στην ίδια εφαρμογή όχι. Να συνεργαστούν όμως ώστε να καλύψουν μαζί μια πτυχή που δεν μπορεί η κάθε μια μόνη της ναί. Για παράδειγμα μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί αποτελέσματα της php.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από korgr » 10 Σεπ 2009 18:54

athineos έγραψε: Kogr πάλι έχασες το νόημα αυτών που λέω.

Το θέμα μας δεν ήταν να χαρακτηρίσουμε το interface καλό ή κακό,
αλλά ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εναλλακτικές (όποιες κι αν είναι, άπειρες λογικά).

Διαπιστώνουμε ότι ΠΟΤΕ δεν έρχονται στο προσκήνιο, αντίθετα έρχονται οι ίδιες καθιερωμένες ΚΑΛΕΣ ιδέες (βλέπε menu system).

Βεβαιώσου ότι κατάλαβες αυτό, και με καλή διάθεση (όχι αντίδραση),
προσπάθησε να συνεισφέρεις την δική σου άποψή, αν σε ενδιαφέρει.
Εμένα πάντως με ενδιαφέρει.
Δεν εχασα κανενα νοημα (εχω ηδη καταθεσει την αποψη μου και ηταν η αρμονικη συνυπαρξη των τεχνολογιων). Απλα απαντησα συγκεκριμενα σε ενα συγκεκριμενο παραδειγμα που ανεφερες.

Καποια στιγμη ανεφερες την ελευθερια της τυπογραφιας που προσφερει το Flash (ελπιζω να μην εχεις προβλημα να το θεωρω ουδετερου γενους οπως το Photoshop, το DreamWeaver, το InDesign κλπ).
Μπορείς να μου την προσφερεις δινοντας μου παραλληλα την δυνατοτητα selection, copy κλπ?
Μηπως οταν μπορεσεις να μου την προσφερεις, θα εχεις αναγκαστει να χρησιμοποιησεις Device Fonts οποτε εχεις χασει την ελευθερια της τυπογραφιας?
Μικρο το κακο δεν λεω, και στην html χανουμε την ελευθερια της τυπογραφιας (εξαιρω weft για ΙΕ, τα νεα καλουδια των css κλπ)
Μονο που ακομα και με αυτο τον τροπο, δεν ειμαστε "ισοι" στο usability.
Αυτο θα το διαπιστωσεις οταν κανεις select καποιο περιεχομενο του flash και απο το File > Print του browser επιλεξεις "print selected only".
Και αν μου πεις πως ειναι στο χερι του developer στο να δημιουργησει μια ρουτινα να καλυπτει και αυτο, θα σου απαντησω πως στους 1000 ενας θα το κανει (και αν...). Ξερεις γιατι? Γιατι ο πελατης δεν προκειται να πληρωνει extra καποιες δυνατοτητες που ...απλα υπαρχουν στην κλασσικη σχεδιαση και υλοποιηση ενος web site.

Η γνωμη μου ειναι πως ειχε πιο πολλες ελπιδες να καθιερωθει το Flash πριν 10 χρονια οταν ο αντιπαλος (html) ηταν απιστευτα πιο αδυνατος (σε σχεση με σημερα).
Η πρωτη τεχνολογικη "επανασταση" του web εληξε αδοξα τοτε (ημουν αλλωστε στο στρατοπεδο των ηττημενων).

Εσυ εχεις συστρατευτει σε μια νεα επανασταση (ειλικρινα δεν την βλεπω, δεν υπαρχει καποια εξαρση σε full flash sites) και ελπιζεις αυτα που καποτε ηλπιζα και εγω!

Ο χρονος θα δειξει φιλε μου!
Μονο αυτος! :wink:

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 20:23

RAGE, RAGE, RAGE, RAGE. . .
kogr έγραψε:Δεν εχασα κανενα νοημα (εχω ηδη καταθεσει την αποψη μου και ηταν η αρμονικη συνυπαρξη των τεχνολογιων). Απλα απαντησα συγκεκριμενα σε ενα συγκεκριμενο παραδειγμα που ανεφερες.
Το οποίο "συγκεκριμένο παράδειγμα" δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με το θέμα μας.
kogr έγραψε:Καποια στιγμη ανεφερες την ελευθερια της τυπογραφιας που προσφερει το Flash (ελπιζω να μην εχεις προβλημα να το θεωρω ουδετερου γενους οπως το Photoshop, το DreamWeaver, το InDesign κλπ).
Μπορείς να μου την προσφερεις δινοντας μου παραλληλα την δυνατοτητα selection, copy κλπ?
Μηπως οταν μπορεσεις να μου την προσφερεις, θα εχεις αναγκαστει να χρησιμοποιησεις Device Fonts οποτε εχεις χασει την ελευθερια της τυπογραφιας?
Μικρο το κακο δεν λεω, και στην html χανουμε την ελευθερια της τυπογραφιας (εξαιρω weft για ΙΕ, τα νεα καλουδια των css κλπ)
Αν έκανες τον κόπο να δεις το παράδειγμα που είχα δείξει πριν αρκετά posts, δεν θα έχανες και πάλι το νόημα στη κουβέντα μας.
Λυπάμαι που δεν αφιερώνεις ΟΥΤΕ ελάχιστο χρόνο στην ανταλλαγή απόψεων,
αλλά αναλώνεις το ισχυρό δυναμικό σου στο να αντιδράς. . .
Για να μη ψάχνεις το έφτιαξα ειδικά για εσένα. Μοιάζει αυτή η γραμματοσειρά για device font?


kogr έγραψε:Μονο που ακομα και με αυτο τον τροπο, δεν ειμαστε "ισοι" στο usability.
Αυτο θα το διαπιστωσεις οταν κανεις select καποιο περιεχομενο του flash και απο το File > Print του browser επιλεξεις "print selected only".
Και αν μου πεις πως ειναι στο χερι του developer στο να δημιουργησει μια ρουτινα να καλυπτει και αυτο, θα σου απαντησω πως στους 1000 ενας θα το κανει (και αν...). Ξερεις γιατι? Γιατι ο πελατης δεν προκειται να πληρωνει extra καποιες δυνατοτητες που ...απλα υπαρχουν στην κλασσικη σχεδιαση και υλοποιηση ενος web site.
Ασφαλώς. Δίκιο έχεις. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν οι έτοιμες βιβλιοθήκες, για να ξελασπώνουν τους 999/1000.
Το έχω γράψει δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι τώρα να το διάβασες.
kogr έγραψε:Η γνωμη μου ειναι πως ειχε πιο πολλες ελπιδες να καθιερωθει το Flash πριν 10 χρονια οταν ο αντιπαλος (html) ηταν απιστευτα πιο αδυνατος (σε σχεση με σημερα).
Η πρωτη τεχνολογικη "επανασταση" του web εληξε αδοξα τοτε (ημουν αλλωστε στο στρατοπεδο των ηττημενων).
Φτιάχνατε full flash sites από τότε;;; Δεν έχω υπόψη μου.
HeRu υπήρχε δυνατότητα να φτιάξουν full flash sites πριν 10(!!) χρόνια;;
kogr έγραψε:Εσυ εχεις συστρατευτει σε μια νεα επανασταση (ειλικρινα δεν την βλεπω, δεν υπαρχει καποια εξαρση σε full flash sites) και ελπιζεις αυτα που καποτε ηλπιζα και εγω!
Δεν είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις τίποτα φίλε μου. Εσύ το χαρακτήρισες "νέα επανάσταση".
Εγώ το θεωρώ απλά νέα εναλλακτική, τίποτα περισσότερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athineos την 10 Σεπ 2009 22:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 20:32

ThyClub έγραψε:
Κατ' επέκταση αυτών που λες, είναι κουλό να γράφεις μία εφαρμογή την μισή σε php και την υπόλοιπη σε C++. ΣΩΣΤΑ;;;
Στην ίδια εφαρμογή όχι. Να συνεργαστούν όμως ώστε να καλύψουν μαζί μια πτυχή που δεν μπορεί η κάθε μια μόνη της ναί. Για παράδειγμα μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί αποτελέσματα της php.
Αν εννοείς του τύπου php + html ΝΑΙ, κάνουν καλό δίδυμο. Το ίδιο και php + flash sites, όπως και όποια server side με client side πλατφόρμα.

Διαφωνώ κυρίως στο ότι javascript + html + flash δεν είναι ό,τι καλύτερο γιατί απαιτούνται δύο πρόσθετες πλατφόρμες.
Λειτουργούν βέβαια και μάλιστα ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, μη παρεξηγηθώ! Λέω "δεν είναι ό,τι καλύτερο".

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από skeftomilos » 10 Σεπ 2009 21:55

athineos έγραψε:
skeftomilos έγραψε:
athineos έγραψε:Φίλε μου ΔΕΝ υπάρχει SEO τεχνική και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ!
Αναφέρομαι σε αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="content">
  <h1>ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ FLASH SITES</h1>
</div>
<script type="text/javascript">
  document.getElementById&#40;'content'&#41;.innerHTML = '<object><param name="movie" value="flash-sites.swf"></object>'
</script>
...το οποίο είναι πράγματι μια καλή τεχνική για σκοπούς Search Engine Optimization.
Καλέ που βρήκες αυτό το κώδικα;
Ούτε που ξέρω, ούτε που έχω γράψει στη ζωή μου τέτοιο πράμα!
Αφού το λες, θα το έχω υπόψη μου, αλλά αλήθεια ...τι κάνει αυτή η εντολή (το .innerHTML, τα άλλα ξέρω);;;;

Γιατί αυτό το πράγμα δεν το βρήκα ούτε στο index.php αρχείο,
ούτε στο σερβιρισμένο source κώδικα...
Στον σερβιρισμένο source κώδικα υπάρχει το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

site.write&#40;'content'&#41;;
...το οποίο εσωτερικά υποθέτω ότι μεταφράζετσι στον κώδικα που παρέθεσα προηγούμενα. Το θέμα είναι ότι αυτή η τεχνική εξασφαλίζει πρόσβαση στους χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη JavaScript ή το Flash plugin. Και τέτοιου είδους χρήστες είναι και οι μηχανές αναζήτησης.
HeRu έγραψε:Το θέμα είναι ότι είναι προφανές ότι στην Ελλάδα ιδιαίτερα υπάρχει μεγάλη προκατάληψη εναντίον στο Flash που βασίζεται σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις.
Προφανής είναι η προκατάληψη εναντίον του Flash ή ότι αυτή βασίζεται σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις;
Ή μήπως η προφάνεια των πραγμάτων είναι το έσχατο καταφύγιο της έλλειψης επιχειρημάτων;
HeRu έγραψε:Κολλάω στο θέμα με τις έγκυρες πήγες, για να σου δώσω στην ουσία μια αφορμή να ψάξεις μόνος και να δεις ότι οι λόγοι που πιστεύεις ότι το Flash είναι άχρηστο, δεν είναι απολυτοί και ίσως κάποιοι από αυτούς να μην ισχύουν ποια.
Αν ο ίδιος έψαξες σχολαστικά όλες αυτές τις πηγές, και παρόλα αυτά δεν κέρδισες ούτε ένα επιχείρημα που να μπορείς να παρουσιάσεις εδώ ώστε να κατατροπώσεις τους αντιφρονούντες, γιατί πιστεύεις ότι θα ωφελήσει εμάς τους υπόλοιπους αν ψάξουμε μετά από σένα τις ίδιες στείρες πηγές;
HeRu έγραψε:Σεβαστή η γνώμη όλων που ποστάρουν στο forum, αλλά πιστεύω ότι στα τεχνολογικά θέματα έχει μεγαλύτερη σημασία το τι συμβαίνει πραγματικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό μπορείς μόνο να το αντιληφθείς με δειγματοληψία από μια πληθώρα τεχνολογικών πηγών και με μια συλλογή από δεδομένα, μέσα από τα οποία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα.
Albert Einstein έγραψε:Αν δε μπορείς να το εξηγήσεις απλά, δεν το έχεις καταλάβει καλά.

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από HeRu » 10 Σεπ 2009 22:19

athineos έγραψε:Φτιάχνατε full flash sites από τότε;;; Δεν έχω υπόψη μου.
HeRu υπήρχε δυνατότητα να φτιάξουν full flash sites πριν 10(!!) χρόνια;;
Πριν 10 χρόνια υπήρχε η έκδοση Macromedia Flash Player 4 (May 1999). Ήτανε τόσο βασικές οι δυνατότητες της actionscript(σκέτο "Actions" τότε) που είναι σχεδόν αδύνατο να έφτιαχνες ένα usable site.

Για εμένα πραγματικό full flash site, μπορούσες να φτιάξεις από την έκδοση Macromedia Flash Player 7 (September 2003) που είχε την πρώτη υποστήριξη για αντικειμενοστραφή προγραμματισμό.
skeftomilos έγραψε:Αν ο ίδιος έψαξες σχολαστικά όλες αυτές τις πηγές, και παρόλα αυτά δεν κέρδισες ούτε ένα επιχείρημα που να μπορείς να παρουσιάσεις εδώ ώστε να κατατροπώσεις τους αντιφρονούντες, γιατί πιστεύεις ότι θα ωφελήσει εμάς τους υπόλοιπους αν ψάξουμε μετά από σένα τις ίδιες στείρες πηγές;
Σίγουρα θα μου κάνεις πλάκα ? Η δεν κατάλαβες καθόλου τι είπα ή/και αγνόησες εντελώς τα προηγούμενα επιχειρήματα με links που έχω δώσει.( http://www.freestuff.gr/forums/viewtopi ... 025#426025 )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HeRu την 10 Σεπ 2009 22:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

athineos
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 01 Σεπ 2009 04:47
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από athineos » 10 Σεπ 2009 22:19

skeftomilos έγραψε:Στον σερβιρισμένο source κώδικα υπάρχει το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

site.write&#40;'content'&#41;;
...το οποίο εσωτερικά υποθέτω ότι μεταφράζετσι στον κώδικα που παρέθεσα προηγούμενα. Το θέμα είναι ότι αυτή η τεχνική εξασφαλίζει πρόσβαση στους χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιημένη τη JavaScript ή το Flash plugin. Και τέτοιου είδους χρήστες είναι και οι μηχανές αναζήτησης.
Δεν επιμένω, αλλά είσαι σίγουρος; Μου κάνει εντύπωση πως μια javascript εντολή μπορεί να δώσει πρόσβαση σε χρήστες
που δεν έχουν ενεργοποιημένη την javascript στο τερματικό τους (εκτός κι αν δεν κατάλαβα εγώ καλά).

Αυτός ο κώδικας ενεργοποιεί το κύκλωμα εναλλακτικού περιεχομένου, γνωστό ως swfobject.
Ένας από τους κύριους σκοπούς τους είναι να απομονώσει τον swf κώδικα απο το html.
Μέχρι σήμερα από όσες ιστοσελίδες το έχω χρησιμοποιήσει, έχω σχηματίσει την εντύπωση
ότι πράγματι το πετυχαίνει αυτό.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από korgr » 10 Σεπ 2009 23:40

athineos έγραψε: Για να μη ψάχνεις το έφτιαξα ειδικά για εσένα. Μοιάζει αυτή η γραμματοσειρά για device font?
Όχι δεν μοιαζει! Χαρηκες?
Και βεβαια χαρηκες! Αυτο που επιζητας απο την ωρα που ανοιξες αυτο το θεμα, το μονο που θες, ειναι να ικανοποιησεις τον εγωισμο του μαω-γ***ω flash developer (γαρνιρισμενο με την δηθεν διαθεση για συζητηση)!
Λογικο ειναι να εχουν αλλαξει και καποια πραγματα απο τοτε που τα αφησα εγω!
Παρ' ολα αυτα για print selection δεν μου εδωσε την δυνατοτητα ο firefox!

Και ξερεις κατι? Την χρησιμοποιω πολυ αυτη τη δυνατοτητα! Γιατι μου επιτρεπει να επιλεγω τι θα εκτυπωσω απο μια ιστοσελιδα κανοντας απιστευτη οικονομια στα αναλωσιμα μου!

Και αντε εγω ειμαι αντιδραστικος και δεν συμφωνω με τις θεωριες σου!
Τι στο διαβολο, και ολοι οι υπολοιποι που εχουν αντιρρησεις βαλτοι ειναι?

Ακου να ρωταει ο ενας τον αλλον αν υπηρχαν πριν 10 χρονια full flash sites!
Για ρωτηστε τους υπευθυνους του www.artaxia.gr τι sites δημιουργουσαν πριν 10 χρονια!
Εδω μπορουσαμε να κανουμε επι flash player 5 παιγχνιδια σαν κι αυτο, και εσεις αναρωτιεστε ακομα αν υπηρχαν τοτε flash sites.
Αλλα βεβαια, καλομαθατε στην τεχνολογια του τωρα που σας τα δινουν ολα ετοιμα, και δεν φανταζεστε καν τι μπορουσες να κανεις τοτε με τα 10 Actions οπως τα ανεφερε ο HeRu.

Τελος, φορα και κανενα πατομπουκαλο για να δεις επιτελους πως ειναι korgr και οχι kogr που με εχεις αναφερει απειρες φορες!

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Σεπ 2009 23:44

Το http://www.flash-sites.gr/kogr.html θα μπορούσε να καταλαβαίνει την κατάσταση zoom του browser για να κάνει αυτό που πρέπει;

Κώδικας: Επιλογή όλων

CTRL++
CTRL+-

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες