Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από Black_Angel » 16 Ιούλ 2008 10:40

Έχω βάση δεδομένων με εργασίες σε ορισμένες ημερομηνίες. Ξέρω να κάνω αναζήτηση μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα (BETWEEN κλπ) και το έχω μεταφέρει σε φόρμα. Αυτό που θέλω είναι να βάζω και δεύτερη ή και τρίτη παράμετρο (πράγμα εύκολο επίσης), αλλά θέλω να μπορώ να αφήνω κενά τα πεδία των άλλων παραμέτρων αν θέλω, και να κάνω query μόνο με τις υπόλοιπες παραμέτρους. Τώρα αν βάζω σε όλα τα πεδία κάτι, μου βγαζει αποτελέσματα. Αν αφήσω όμως έστω και ένα πεδίο κενό, τότε μου επιστρέφει μηδενικά αποτελέσματα σε αριθμό. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Κάτι με null πρέπει να είναι αλλα δεν ξέρω πως να το κάνω. Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από kon73 » 18 Ιούλ 2008 02:04

Φίλε Black Angel

Θα δώσεις στο Query/Ερώτημα σου στα κριτήρια Forms!FormName!FormsField or Forms!FormName!FormsField is null
όπου FormName to όνομα φόρμας και FormsField το όνομα του αντικειμένου της φόρμας.
Θα πρέπει αν είναι query το recordsource που θα εξάγει το αποτέλεσμα στο AfterUpdate του αντικειμένου της φόρμας να βάλεις το method Requery.

Αν θέλεις στείλε την βάση σου να στο περάσω σε όποιο ερώτημα μου υποδείξεις.

Φιλικά
Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από Black_Angel » 18 Ιούλ 2008 11:50

Η βάση αγαπητέ φίλε

Θα ήθελα να υπάρχουν στη φόρμα "Αναζητήσεις" εκτός από το χρονικό διάστημα και πεδία παραμέτρων αναζήτησης "Πινακίδας", "Μάρκας" και "Τύπου" οχήματος. Αν συμπληρώσεις μόνο το ένα πεδίο, τα άλλα δύο τα κάνω κι εγώ όμοια. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Black_Angel την 12 Οκτ 2008 21:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από Black_Angel » 18 Ιούλ 2008 14:16

Αγαπητέ kon73. Το πεδίο με την παράμετρο "Πινακίδας" το έκανα και με τον τρόπο που είπες πέτυχε. Αν το αφήσω κενό, μου δίνει αποτελέσματα με τις υπόλοιπες παραμέτρους που συμπλήρωσα. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πως τα άλλα δύο πεδία παραμέτρων που θέλω είναι Σύθετα Πλαίσια (combo boxes) και παίρνουν τιμές από συγκεκριμένους πίνακες. Δεν ξέρω πως γίνεται με σύνθετα πλαίσια. Οι πινακίδες ήταν απλό text. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από kon73 » 18 Ιούλ 2008 17:38

Φιλε Black Angel

Σου στέλνω το αρχείο σου mdb σε rar και σου αναφέρω ότι σ'αυτό κράτησα το ερώτημα σου με το όνομα old και στο τρέχων έβαλα το κριτήριο ώστε να δουλέψει το ερώτημα σου.

Στην Φόρμα έβαλα ένα combo CmbMarka από το οποίο το ερώτημα παίρνει τις τιμές.

Τώρα τι έγινε. Στον Πίνακα σου είχες combo το πεδίο Μάρκες και σ'αυτό αποθηκεύονταν η πρώτη κρυφή στήλη του combo και εμφανίζονταν η δεύτερη φανερή στήλη του combo. Το ίδιο γίνεται και στο combo της φόρμας οπότε και δουλεύει το ερώτημα σου.

Φιλικά
Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από Black_Angel » 18 Ιούλ 2008 18:46

Όλα υπέροχα αγαπητέ con73. Σαν επιστέγασμα, αν μπορούσα να έχω και απάντηση σε ερώτημα με τα έσοδα (σε €) σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από-έως) και άρα να γίνεται αυτόματη άθροιση, θα ήταν ευχής έργο. Έτσι θα τα έβλεπα όλα στην απλή μου βάση για το συγκεκριμένο πλυντήριο! :)

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από kon73 » 18 Ιούλ 2008 23:25

Για να έχεις Σύνολο σε € Ευρώ φίλε μου Black Angel υπάρχουν πολλές δυνατότητες, και συγκεκριμένα.

1.α. Ένα ερώτημα που θα φιλτράρεται με το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό το ερώτημα θα είναι το RecordSource μιας φόρμας το οποίο θα έχει και ένα Calculated Field Sum όπου θα προσθέτει δυναμικά τις εμφανιζόμενες εγγραφές.
β. Ένα Ερώτημα διασταύρωσης που θα έχει ως Sum το πεδίο Ποσό και έτσι θα έχεις σε μία γραμμή το σύνολο

2. Αν χρειάζεται αυτό το Sum να το επεξεργαστούμε και περαιτέρω μπορείς με λίγο VBA να βάλεις το DSum δηλαδή να ενημέρωνει ένα πεδίο calculated είτε bound σε μία φόρμα.
Ορίστε το λοιπόν στο παράδειγμα σου το Dsum
DSum("Ποσό","Υπηρεσίες","Ημερομηνία>=#01/31/08# and Ημερομηνία<=#02/01/08#") επιστρέφει 50 &#8364;.

Με RecordSets ή SQL String μπορείς να ενημέρωνεις το αποτέλεσμα του Dsum στους πίνακες σου.

Να προσέξεις ότι η ημερομηνία γράφετε Μήνας/Ημέρα/Έτος και επομένως αν δεν είναι σταθερά όπως στο παράδειγμα μου θα πρέπει να κάνεις Format σε mm/dd/yyyy.
Οι Ημερομηνίες γράφονται σε Αμερικάνο Format ανάμεσα σε # και ισχύει οπουδήποτε επέρχεται κώδικας σε VBA.

Φιλικά
Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Black_Angel
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 19 Δεκ 2001 01:00

Ερώτημα πολλαπλων παραμετρων και μεταφορά του σε φόρμα

Δημοσίευση από Black_Angel » 19 Ιούλ 2008 01:35

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Θα το παλέψω με τις εναρκτήριες γενικές αλλα βασικές οδηγίες σου σαν οδηγό. Καληνύχτα :hammer:

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης