php photo gallery with lightbox

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Sfinaki » 22 Ιούλ 2008 15:15

Πολύ καλή η gallery και το θέμα των μικρογραφιών το διορθώνεις και το φτιάχνεις εσύ όπως θέλεις.
Τι γίνεται όμως αν στην upload page θέλουμε να έχουμε περισσότερα πεδία έτσι ώστε να ανεβάζουμε περισσότερες φωτογραφίες;
Επίσης υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας κατηγοριών ή άλμπουμ;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Basilakis » 22 Ιούλ 2008 15:21

Φυικά και υπάρχει

Το κάνεις extend με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να υπάρχει ένα drop down menu και να δύνει την δυνατότητα να επιλέγεις σε ποία κατηγορία να κάνει Add τα images. Μπορείς επίσεις να κάνεις το Admin Panel Πουα θα δημιουργεί κατηγορίες, θα διαγράφεις εικόνες απο την βάση και ότι άλλο χρειάζεσαι

Μπορείς επίσης να έχεις και "thumbalis" Για τα Albums

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Sfinaki » 22 Ιούλ 2008 15:23

Ωραία όλα αυτά φίλε Basilakisweb, αλλά πως γίνονται; ;)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Basilakis » 22 Ιούλ 2008 15:27

Με php και mySQL? Αφου και το υπόλοιπο script έτσι είναι; :roll:

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Sfinaki » 22 Ιούλ 2008 15:51

Ναι, δε λέω αυτό.
Εννοώ για κάποιον που δεν γνωρίζει από php & mySQL και θέλει το script έτοιμο, απλά να το εγκαταστήσει και να το ρυθμίσει όπως θέλει.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από vassilism » 22 Ιούλ 2008 16:49

Sfinaki έγραψε:Τι γίνεται όμως αν στην upload page θέλουμε να έχουμε περισσότερα πεδία έτσι ώστε να ανεβάζουμε περισσότερες φωτογραφίες;
Φίλε Sfinaki μήπως έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου και θες να το προσαρμόσεις κάπως αλλιώς?
Για ποιο λόγο να ανεβάζεις περισσότερες από μια φωτογραφίες στην ίδια φόρμα? Αφού όταν γίνει το upload της εικόνας μπορείς να ανεβάσεις και άλλες.

Κατά τα άλλα ισχύει αυτό που σου λέει και ο Βασίλης.
Sfinaki έγραψε:για κάποιον που δεν γνωρίζει από php & mySQL και θέλει το script έτοιμο, απλά να το εγκαταστήσει και να το ρυθμίσει όπως θέλει.
Αν δεν γνωρίζεις από php & mysql έτσι ώστε να το αλλάξεις μόνος σου, τότε θα πρέπει να βρεις κάτι έτοιμο που να κάνει αυτήν τη δουλειά.

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Sfinaki » 22 Ιούλ 2008 17:01

Θέλω περισσότερα πεδία στη σελίδα που γίνεται το ανέβασμα γιατί βαριέμαι να ανεβάζω ένα ένα τα αρχεία.
Τα αναφέρω αυτά επειδή διάβασα το topic και βρήκα ενδιαφέρον το script.
Ξέρω πάρα πολύ καλά που να ψάξω και πως να βρω ακριβώς αυτό που θέλω, αλλά σαν απλός χρήστης, μη γνωρίζοντας από php & mySQL, είπα τη γνώμη μου για να γίνει πιο χρηστικό το script.
Δεν μετράει μόνο η γνώμη των ειδικών, έτσι δεν είναι;

If you know what i mean! ;)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από vassilism » 22 Ιούλ 2008 17:18

Σωστά.
Αλλά αυτή η κατηγορία του forum δεν είναι γενική αλλά αποκλειστικά για php.
Μπορεί να πάρει αυτό το script και να το εγκαταστήσει κάποιος σαν απλός χρήστης ή να το πάρει κάποιος ποιο εξειδικευμένος και να το εξελίξει.

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από sakas16v » 23 Σεπ 2008 01:38

Παιδιά sorry είμαι και λιγάκι αρχάριος αλλά θα σκάσω εδώ και αρκετές μέρες προσπαθώ και ψάχνω λύση και δεν βρίσκω. Και για να μην ανοίξω άλλο θέμα θεώρησα ότι μπορώ να το δημοσιεύσω εδώ.
Προσπαθώ να βάλω στην σελίδα μου κάποιες fotos με το εφέ του lightbos το οποίο το κατέβασα από εδώ http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde ... /index.htm αν και τα αγγλικά μου είναι σε άθλια κατάσταση κατάφερα να κάνω κάτι αλλά δεν ήταν αρκετό. Ποιό είναι το πρόβλημα μου τώρα!! Δεν ξέρω που πρέπει να τοποθετήσω τις foto για να δουλέψει η ιστορία. Τι έκανα?? Καταρχήν δουλεύω με το netobjects 9.0 και ανεβάζω την σελίδα σε ftp αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Λοιπόν πήρα τις foto που ήθελα να βάλω στην σελίδα μου και έκανα μηχανικά thumbnails.Αυτά με της κανονικού μεγέθους Foto τις έβαλα σένα φάκελο μαζί, έκανα τα link σύμφωνα με το παραπάνω site και μετά από δοκιμές το αποτέλεσμα τίποτα, κατόπιν τοποθέτησα τις foto σε διάφορους φακέλους μέσα στο πρόγραμμα που ήταν κάτω από την ονομασία της σελίδας μου, με αποτέλεσμα όταν έκανα local publish να λειτουργούσε η ιστορία όταν ώμος την δημοσίευσα στο διαδίκτυο τζίφος. Ότι κάνω κάποια μαλ…. Είναι σίγουρο και μάλιστα χοντρή αλλά ποία ???
Αν κατάλαβα καλά αυτό που αναλύετε στο παρών θέμα είναι για να δημιουργεί κάποιος foto gallery στο διαδίκτυο. Εγώ θέλω να τα τοποθετήσω στο πρόγραμμα να κάνω ανανέωση της σελίδας και τέλος, να μην μπορεί δηλ. να ανεβάσει Άλος στην σελίδα μου foto.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς με απλά ελληνικά???
Σας ευχαριστώ και sorry για το μέγεθος του post.




_______________
www.oinoh.eu

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από vassilism » 23 Σεπ 2008 01:48

Στην σελίδα που μας παραθέτεις έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες πώς να εγκαταστήσεις και να δουλεύεις το script.
Είσαι σίγουρος ότι τα κάνεις όλα?

Κώδικας: Επιλογή όλων

rel="lightbox"
Το παραπάνω το βάζεις στο link της εικόνας σου?

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από sakas16v » 23 Σεπ 2008 01:55

Στο link τις εικόνας το βάζω ναι π.χ ένα από αυτά είναι το

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="MΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ.jpg" rel="lightbox" ><img src="ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.jpg" /></a>

Όμως όπως προανέφερα τα αγγλικά μου είναι χάλια και δεν ξέρω τι γίνετε με αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

var loadingImage = 'loading.gif'; //path to the "loading animation" image
var closeButton = 'close.gif'; //path to the "close" button image
δίνει το site.



_________________
www.oinoh.eu

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Σεπ 2008 02:45

Αυτά δεν τα χρρειάζεσαι ούτως η άλλβς

Η εικόνα σου έχει διαφορετικά ονόματα εάν προσέξεις ;)

sakas16v
Δημοσιεύσεις: 69
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2007 21:18
Τοποθεσία: evros

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από sakas16v » 23 Σεπ 2008 02:54

Basilakisweb έγραψε:
Η εικόνα σου έχει διαφορετικά ονόματα εάν προσέξεις ;)


Ναι έτσι δεν πρέπει να είναι??
Το ένα είναι το thumbnails (ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) και το άλλο έχει το κανονικό μέγεθος. Πρέπει να δώσω το ίδιο και τα κάνει μόνο του τα thumbnails??





__________________
www.oinoh.eu

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Basilakis » 23 Σεπ 2008 03:47

Yeap, exactly :D

έτσι θα λειτουργήσει σωστά

<a href="ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.jpg" rel="lightbox" ><img src="ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.jpg" height="160" width="180" /></a>

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

php photo gallery with lightbox

Δημοσίευση από Banavas » 23 Σεπ 2008 07:59

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="cat.jpg" rel="lightbox" title="Caption- cute cat!"><img src="cat_thumb.jpg" /></a>
όπως δείχνει στις οδηγίες στο site λειτουργεί και με ξεχωριστό thumb.

Δοκίμασε να βάλεις στις εικόνες ονόματα με πεζούς (μικρούς) λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενά. Αν είσαι σε περιβάλον linux τα πεζά με τα κεφαλαία δεν είναι το ίδιο δηλαδή το mhtsos.jpg με το Mhtsos.jpg δεν είναι το ίδιο όνομα.
Τις εικόνες βάλτες στο ίδιο directory που τρέχει το script. Αν τις τοποθετήσεις σε κάποιο directory π.χ. images τότε ο παραπάνω κώδικας θα γίνεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<a href="images/cat.jpg" rel="lightbox" title="Caption- cute cat!"><img src="images/cat_thumb.jpg" /></a>
Καλή επιτυχία.. :wink:
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης