css & IE προβλημα

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 31 Ιούλ 2008 15:57

http://cn92.info/css
Εμφανιζει μερικα κουτια λιγο... στον ΙΕ...

τι εχω κανει λαθος?!?

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από ALR » 01 Αύγ 2008 10:16

Νομίζω αν βγάλεις το absolute position από το #box_ads
και το κάνεις relative, και απλώς ορίσεις το top margin λίγο μεγαλύτερο για να πάει κάτω, θα λυθεί το πρόβλημα σου.
Γίνονται πραγματάκια

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 01 Αύγ 2008 20:05

ok, εκανα κατι αλλαγες και ειναι μια χαρα, αλλα...

οι εικονες δεν εχουν κενο ( hspace ) και τα γραματα φευγουν απο τα κουτια στον ΙΕ... :-? :crash:

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 01 Αύγ 2008 20:23

θελω να βαλω και ενα div κατω απο το κουτι με τα λινκ
=================
ΠΑΟ
Insomnia.gr
Takistmr
Antikythera Mechanism
I - II
=================
πως θα το βαλω? το βγαζει διπλα και οχι απο κατω?!?!?!?

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από patriot » 04 Αύγ 2008 04:14

Δοκίμασες το clear; (clear: ή both ή left ή right).

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

#divname {bla, bla, clear:both;}
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 06 Αύγ 2008 21:19

τι κανει αυτο ?
clear:both;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από patriot » 07 Αύγ 2008 02:30

"Καθαρίζει" το περιβάλλον. Δηλ δεν αφήνει άλλα αντικείμενα να μπουν δεξιά (right), αριστερά (left) ή και στα δύο μέρη μαζί (both). Αν π.χ θες δύο divs το ένα δίπλα στο άλλο, θα βάλεις float:left;. Αν για κάποιο λόγο θες να βάλεις το float:left; χωρίς όμως να ισχύει αυτό το left τότε βάζεις και το clear:both;

Θα σου πω ένα παράδειγμα με τα links μιας και συνήθως εκεί γίνεται. Τα links ανήκουν στην κατηγορία των inline elements (δηλ όλα μπαίνουν σε μια ίσια γραμμή όπως λέει και το όνομα: inline)

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

link 1, link 2, link 3
Επειδή καμμιά φορά δεν τα θες έτσι αλλά το ένα κάτω από το άλλο......

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Link 1
Link 2
Link 3
αναγκάζεσαι να τους αλλάξεις τροπή σε block elements. Τα block elements είναι αυτό που λέει και το όνομα τους επίσης. Ένα ολόκληρο block!! Δηλ καταλαμβάνουν όλο το τετράγωνο!!

Τι γίνεται λοιπόν αν εσύ θες να είναι μαζί και τα δύο; Δηλ και block και inline δηλ 2 πράγματα αντίθετα? Πολύ απλά τα κάνεις block. Και μετά τα βάζεις να είναι "σε σειρά" (σαν να λέγαμε inline) με την εντολή "float:left" που ουσιαστικά κάνει την ίδια δουλειά.

Εδώ όμως έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Αυτό το κόλπο ισχύει για ολα τα links της σελίδας. Και υπάρχουν στιγμές που τα θέλουμε block (ας πούμε στο μενού, το ένα κάτω από το άλλο) και άλλες φορές που τα θέλουμε ίσια (π.χ στο κείμενο της σελίδας). Άρα;

Τότε κάνουμε μια εξαίρεση. Λέμε ότι ναι μεν τα τάδε είναι έτσι, αλλά τα άλλα τάδε είναι αλλιώς. Το "αλλιώς" επιτυχγάνεται με το clear:both;. Δηλ ναι μεν τα μισά είναι block / float:left αλλά τα άλλα μισά είναι block / float:left / clear:both;


Αυτά!
Το παράδειγμα ήταν κάπως μπερδεμένο (χιλιάδες φορές οι ίδιες λέξεις ζαλίζουν) αλλά ελπίζω να το κατάλαβες. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται μόνο με τα links. Μπορείς να το κάνεις και με divs.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 07 Αύγ 2008 13:46

ωραια, τωρα το καταλαβα :D . Ευχαριστω patriot

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 15 Αύγ 2008 16:08

κατι ακομα, τα meta tags θα τα βαλλω στην index.html ή και στην gallery.html contact.html ktl ktl ktl?

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από ABLADE » 01 Σεπ 2008 17:23

Καλησπέρα και απο μένα,
και εγώ αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα δύο. Ενώ στον mozilla το μέγεθος ενός div είναι το άθροισμα του width που δίνω (πχ 200px) και των padding (left 20px, right 30px), δηλαδή 250px,αντίθετα στον ΙΕ το div είναι όσο το width και απο αυτό αφαιρεί τα padding (στο συγκεκριμένο παράδειγμα ενεργό παραθυρό 150px). Τι πρέπει να κάνω για να φαίνεται σωστά και στους δύο?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Σεπ 2008 02:20

me 0 left 0 right pas 200 +0 +0 = 200
kai 200 -0 -0 = 200 :p

kai taftoxrona tsekaris an stekei to skeptiko sou ...
pou mou fenete periergo

Άβαταρ μέλους
cn92
Δημοσιεύσεις: 232
Εγγραφή: 25 Ιαν 2008 19:00
Τοποθεσία: Γλυφαδα
Επικοινωνία:

css & IE προβλημα

Δημοσίευση από cn92 » 02 Σεπ 2008 22:46

θελω να ορισω οτι το footer θα ειναι 3px πριν το τελος του main, πως θα το κανω? με το top: xxxpx; δεν εβγαλα ακρη...

και

τα meta tags θα τα βαλλω στην index.html ή και στην gallery.html contact.html ktl ktl ktl?

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες