Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Vasiliss
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2008 19:05

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από Vasiliss » 31 Ιούλ 2008 20:03

γεια σας

έχω μια εργασία στην σχολή μου στην οποία πρέπει να φτιάξω ενα site, εχω εγκαταστήσει το xampp και με το phpMyAdmin - 2.9.0.1 έφτιαξα την βάση δεδομένων. Μέσα στο φακελο htdocs του xampp έχω φτιάξει έναν φάκελο για την εργασία, ο οποίος περιέχει τα αρχεία: config.inc, class.FastTemplate και τους φακέλους: images, templates, phpfiles. Το προβλημά μου είναι ότι όταν μέσω του localhost πηγαίνω στο index.php ώστε να φωρτώσω την αρχική σελίδα τότε μου βγάζει πολλές φορές το παρακάτω warning:
ereg_replace() [function.ereg-replace]: REG_BADRPT in C:\Program Files\xampp\htdocs\ergasia\class.FastTemplate.php3 on line 199

Aν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω το πρόβλημα καλοδεχούμενος, γιατι έχω σκαλώσει

ευχαριστώ πολύ!! :pint:

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από zeppos » 31 Ιούλ 2008 20:33

ereg_replace() [function.ereg-replace]: REG_BADRPT in C:\Program Files\xampp\htdocs\ergasia\class.FastTemplate.php3 on line 199

Σου λέει να πας να κοιτάξεις στο αρχείο class.FastTemplate.php3 και στην γραμμή κώδικα 199, υπάρχει κάποιο λάθος (ή δεν βρίσκει τι να αντικαταστήσει [!] ) στην ereg_replace()...
Εικόνα

Vasiliss
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2008 19:05

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από Vasiliss » 31 Ιούλ 2008 21:15

ευχαριστω για την ανταπόκριση

να είναι υπάρχει κάποιο λάθος στο κώδικα είναι δύσκολο γιατί με αυτήν την κλάση στο παρελθόν έχω τρέξει άλλες δύο εργασίες, δεν ξέρω τι παίζει, ίσως δεν βρίσκει τα templates...

η ρουτίνα στην FastTemplatet που μου δείχνει το λάθος αν σου λέει κάτι είναι η:

function parse_template ($template, $tpl_array)
{
while ( list ($key,$val) = each ($tpl_array) )
{
if (!(empty($key)))
{
if(gettype($val) != "string")
{
settype($val,"string");
}

$template = ereg_replace("{$key}","$val","$template");
//$template = str_replace("{$key}","$val","$template");
}
}

συγκεκριμένα είναι στην εντολή: $template = ereg_replace("{$key}","$val","$template");

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από fafos » 01 Αύγ 2008 02:50

gia kane mia antikatastash me thn preg_replace h thn str_replace... auto ginetai synhthos otan yparxei kapoios eidikos xarakthras se auto pou prospathei na kanei replace..

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από zeppos » 01 Αύγ 2008 07:47

H ereg_replase δεν δέχεται σπέσιαλ χαρακτήρες χωρίς μια backslash πριν και επιστρέφει
warning REG_BADRPT...

ΠΧ: $template = ereg_replace("\{$key}","$val","$template");

Δεν ισχύει το παραπάνω!! Σόρυ! Εννοώ προκειμένου για {}........
Εικόνα

Vasiliss
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2008 19:05

Πρόβλημα με κάποιο warning στην κλάση FastTemplate

Δημοσίευση από Vasiliss » 02 Αύγ 2008 15:18

ολα καλά, τελίκα αντικατέστησα την
$template = ereg_replace("{$key}","$val","$template");
με την
$template = str_replace("{$key}","$val","$template");
και έτρεξε κανονικά,

ευχαριστώ για την βοήθεια, με γλιτώσατε απο πολύ ψάξιμο και απίστευτο ξενέρωμα
να ειστε καλα!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης