<body> Tag μέσα σε php, γίνεται ?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
PegasusII
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 08 Φεβ 2006 00:55

<body> Tag μέσα σε php, γίνεται ?

Δημοσίευση από PegasusII » 23 Αύγ 2008 00:29

Παιδιά καλησπέρα. Έχω εδώ και τρεις μέρες που ψάχνω το εξής. Ακούστε το σενάριο.

Υπάρχει ένα αρχείο php ας το ονομάσουμε test.php το οποίο έχει κάποιες πληροφορίες μέσα. Επειδή θέλω να εμφανίζονται σε ένα iFrame με διάφανο φόντο (Transparent) και επειδή σε όλους τους browsers του κόσμου αυτό γίνεται αυτόματα, ο μόνος που αρνείται να το κάνει είναι ο Internet Explorer (παράξενο ε?). Εκεί λοιπόν εμφανίζονται με ένα λευκό φόντο. Το θέμα έγκειται στο ότι πρέπει να δουλέψει και στον IE (την πλειοψηφία μου μέσα!)
Η λύση είναι πέρα από τη δήλωση στο tag του iFrame για transparency, να δηλωθεί στο tag <body style="background-color:transparent;">. Μέχρι εδώ καλά.

Το πρόβλημα έρχεται γιατί δε μιλάμε για μια απλή σελίδα HTML που εκεί υπάρχει το tag <body>. Μιλάμε για το αρχείο test.php που δεν έχει html tags. Τι κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση ?
Μια λύση ίσως είναι να δημιουργηθεί ένα αρχείο html και μέσα σε αυτό να καλείς <?php inculde("test.php") ?>. Έλα όμως που κι αυτή η λύση δουλεύει σε όλους τους άλλους browsers εκτός από τον Internet Explorer...

Γίνεται να δημιουργήσω ένα αρχείο css και να το χρησιμοποιήσω για τη διαμόρφωση του php αρχείου... ?

Καμιά ιδέα βρε παιδιά ? Έχω κολλήσει...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

<body> Tag μέσα σε php, γίνεται ?

Δημοσίευση από vassilism » 23 Αύγ 2008 01:10

Να υποθέσω σε IE6?
Κάνε διάφορες δοκιμές.
Δεν το έχω δοκιμάσει για να είμαι σίγουρος 100%, αλλά για δοκίμασε στο test.php να βάλεις html tags.
Και με css γίνετε πάλι.
Edit
Μην βάλεις μόνο το <body>, δοκίμασε με όλη τη δομή της html:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<?php
To script sou
?>
</body>
</html>

PegasusII
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 08 Φεβ 2006 00:55

<body> Tag μέσα σε php, γίνεται ?

Δημοσίευση από PegasusII » 23 Αύγ 2008 09:35

Ω ναι! Έτσι δούλεψε! Φαντάζομαι σας έχει τύχει να ψάχνετε με τις ώρες (και μέρες), να δοκιμάζετε πολύπλοκες λύσεις και να μην πάει το μυαλό σας στο απλό...
Σε υπερ-ευχαριστώ Βασίλη, ήταν όπως τα είπες...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες