Nέο site από τα χεράκια μου !

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fiskilis » 26 Αύγ 2008 11:50

απλα βαζωντας την επιφανεια εργασιας σου σε αυτη την διασταση και προσαρμοζωντας αναλογα την μπαρα του menu

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από ArchangelX » 26 Αύγ 2008 12:10

fiskilis έγραψε:απλα βαζωντας την επιφανεια εργασιας σου σε αυτη την διασταση και προσαρμοζωντας αναλογα την μπαρα του menu
:naughty:

Το site του θα πρέπει να αλλάξει, όχι την οθόνη του. Με το ίδιο σκεπτικό, ας βάλω και γώ 1024*768 στην 22αρα widescreen μου. :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fiskilis » 26 Αύγ 2008 12:14

αν η οθονη σου ειναι σε αναλυση 1024 θα μπορεις να δεις και τι αλλαγες πρεπει να κανεις ετσι ωστε ο μεσος ορος των επισκεπτων σου να βλεπει σωστα την σελιδα σου !!

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από ArchangelX » 26 Αύγ 2008 12:34

Alex, στραβά ξεκίνησες.
Εφτιαξες ένα site το οποίο είναι στα ελληνικά αλλα δεν υποστηρίζει ελληνικά. Κάνε δεξί κλικ και view source για να δείς τί εννοώ. Αλλαξε την κωδικοποίηση της κάθε σελίδας στα ελληνικά μέσω του editor σου και ξανανέβασε τις σελίδες σου.

Σκέφτηκες πώς θα φαίνετε στην δικιά σου οθόνη και όχι στην οθόνη του χρήστη που θα το δεί. Οι περισσότεροι χρήστες σήμερα έχουν ανάλυση 1024*768. Αυτό δεν σημαίνει οτι το μέγιστο width πρέπει να είναι 1024. Σκέψου οτι υπάρχει και ένα scrollbar και οτι το παράθυρο που σε βλέπουν μπορεί να μήν είναι maximized. Φρόντισε να φαίνονται όλα σωστά σε ένα μέγιστο width των 900px.

Εχεις πιάσει σχεδόν κάθε θεματικό πυρήνα που υπάρχει δίνοντας έτσι μία πολύ αόριστη θεματολογία στην σελίδα σου και κατα συνέπεια δεν έχεις θεματολογία. Πιάσε κάτι που σου αρέσει. Που είσαι καλός ή που θέλεις να γίνεις καλός. Μελέτα το, ανέπτυξε το, και μείνε σε αυτό.

Την έκανες δυσανάγνωστη και δύσκολη στον χρήστη που θα σε επισκεφτεί. Ξεφορτώσου το μαύρο χρώμα. Κάντην πιο ανοιχτή και πιο χαρούμενη. Δώσε βάση στις λεπτομέρειες. Φρόντισε να χρησιμοποιείς μονο την Verdana σαν γραμματοσειρά για το περιεχόμενο σου. Μην τονίζεις τα πάντα χρησιμοποιώντας bold ή γραμματοσειρά μεγαλύτερη των 12px γιατί έτσι τονίζεις τα πάντα και συνάμα δεν τονίζεις τίποτα. Ασε το μάτι του χρήστη ήρεμο.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν σου λέω να ασχοληθείς με κάποιο έτοιμο cms. Ετσι δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα.

Αυτά για αρχή. Καλή συνέχεια.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
fusion
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 23 Αύγ 2008 21:34
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fusion » 26 Αύγ 2008 13:44

Μεσα στο αρχειο css
#foxmenu ul{margin:0px;padding:0;list-style-type:none;width:auto;}
Αντι για auto βαλε κατι στατικο για παραδειγμα 1000px.
ArchangelX έγραψε:
+1 :wink:

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από alexpant2 » 26 Αύγ 2008 19:25

Ένσταση! Πιστεύω οτι η ανάλυση 1280 Χ 1024 είναι μια χαρά ...Δεν ξέρω για εσάς αλλά έτσι εχω μάθει εγώ...Αν το κάνω ανάλυση 1024Χ760 τα πράματα στον υπολογιστή μου γίνονται τεράστια...Αν εννοείς αυτό!!! Εκτός αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να το επιτρέπει στην σελίδα μου και μόνον εκεί.
Δοκίμασες να ανοίξεις την σελίδα με ΙΕ;
Όσον αφορά το μαύρο φόντο δοκίμασα να το κάνω ασπρο αλλα ηλικρινά βγαίνει απαίσιο. Προσπάθησα να το κάνω διχρωμία (πχ.ανοιχτό γαλάζιο προς άσπρο) αλλά δεν ξέρω πως γίνεται αυτό στο frontpage.
Όσον αφορά την θεματολογία πιστελυω πως είναι ξεκάθαρο....Είναι τα πάντα για την διασκέδαση...είτε αυτό περνάει από την μουσική ...είτε από την τεχνολογία ...είτε από την επικοινωνια...Είναι 3 άξονες που ξεκινούν από την ίδια αρχή άρα έχουν και κοινό θέμα.

Όαον αφορά τα υπόλοιπα έχεις δίκιο και θα προσπαθήσω να τα βελτιώσω!!!
ArchangelX έγραψε:Alex, στραβά ξεκίνησες.
Εφτιαξες ένα site το οποίο είναι στα ελληνικά αλλα δεν υποστηρίζει ελληνικά. Κάνε δεξί κλικ και view source για να δείς τί εννοώ. Αλλαξε την κωδικοποίηση της κάθε σελίδας στα ελληνικά μέσω του editor σου και ξανανέβασε τις σελίδες σου.

Σκέφτηκες πώς θα φαίνετε στην δικιά σου οθόνη και όχι στην οθόνη του χρήστη που θα το δεί. Οι περισσότεροι χρήστες σήμερα έχουν ανάλυση 1024*768. Αυτό δεν σημαίνει οτι το μέγιστο width πρέπει να είναι 1024. Σκέψου οτι υπάρχει και ένα scrollbar και οτι το παράθυρο που σε βλέπουν μπορεί να μήν είναι maximized. Φρόντισε να φαίνονται όλα σωστά σε ένα μέγιστο width των 900px.

Εχεις πιάσει σχεδόν κάθε θεματικό πυρήνα που υπάρχει δίνοντας έτσι μία πολύ αόριστη θεματολογία στην σελίδα σου και κατα συνέπεια δεν έχεις θεματολογία. Πιάσε κάτι που σου αρέσει. Που είσαι καλός ή που θέλεις να γίνεις καλός. Μελέτα το, ανέπτυξε το, και μείνε σε αυτό.

Την έκανες δυσανάγνωστη και δύσκολη στον χρήστη που θα σε επισκεφτεί. Ξεφορτώσου το μαύρο χρώμα. Κάντην πιο ανοιχτή και πιο χαρούμενη. Δώσε βάση στις λεπτομέρειες. Φρόντισε να χρησιμοποιείς μονο την Verdana σαν γραμματοσειρά για το περιεχόμενο σου. Μην τονίζεις τα πάντα χρησιμοποιώντας bold ή γραμματοσειρά μεγαλύτερη των 12px γιατί έτσι τονίζεις τα πάντα και συνάμα δεν τονίζεις τίποτα. Ασε το μάτι του χρήστη ήρεμο.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν σου λέω να ασχοληθείς με κάποιο έτοιμο cms. Ετσι δεν πρόκειται να μάθεις τίποτα.

Αυτά για αρχή. Καλή συνέχεια.

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από alexpant2 » 26 Αύγ 2008 19:29

fusion έγραψε:Μεσα στο αρχειο css
#foxmenu ul{margin:0px;padding:0;list-style-type:none;width:auto;}
Αντι για auto βαλε κατι στατικο για παραδειγμα 1000px.
ArchangelX έγραψε:
+1 :wink:
Δεν μου λέει πουθενά κάτι τέτοιο!
Μου λέει απλά
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="90%" bgcolor="#000000">

Εγώ το έκανα τώρα
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="auto" bgcolor="#000000">

Άβαταρ μέλους
fusion
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 23 Αύγ 2008 21:34
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fusion » 26 Αύγ 2008 20:43

fusion έγραψε:Μεσα στο αρχειο css
style.css, ελπιζω να καταλαβαινεις...

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από alexpant2 » 26 Αύγ 2008 20:59

Ρε παιδια με εχετε μπερδεψει λιγο... Εγω έχω φροντ page και πείτε οτι θέλω να φτιάξω απο την αρχή μια σελίδα. Ανοιγω και μου δείχνει το body μπλα μπλα μπλα...εγώ που θα βάλω τον κώδικα. Πρέπει να δημιουργήσω css αρχείο ; ; ; Εμένα το μενού μου ήταν ε style sheet δεν ξέρω τίποτα άλλο για αυτα!!! Αν θέλετε βοηθήστε με!!! Μαθαίνω εύκολα!!!

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fiskilis » 26 Αύγ 2008 21:04

ασε καλυτερα
με front page δεν θα κανεις και πολλα πραματα

κατεβασε και δοκιμασε αυτο ειναι πολυ καλο και ευκολο εγω αυτο δουλευω ( οχι το 8 αλλα το 5 )
http://ftp1.namo.com/eng/download/webed ... uTrial.exe

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από alexpant2 » 26 Αύγ 2008 21:07

OK !!! To κατεβάζω!! Πάντως αν ξέρει κανείς και μπορεί να μου πει με λιγα λόγια!!! Θα ήθελα να μάθω!! Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fiskilis » 26 Αύγ 2008 21:19

δεν ειναι ευκολο μεσα σε λιγα λεπτα να μαθεις

παντως μπορεις να ξεκινησεις με το site αυτο εδω http://members.freewebs.com/ οπου θα κανεις εναν δωρεαν λογαριασμο και μεσω tutorials θα φτιαξεις πολυ ευκολα το site σου και θα παρεις μερικες καλες ιδεες πως δουλευει το συστημα ολο

Άβαταρ μέλους
fusion
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 23 Αύγ 2008 21:34
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

Nέο site από τα χεράκια μου !

Δημοσίευση από fusion » 26 Αύγ 2008 21:36

Τα css αρχεια τα ανοιγεις οπως ανοιγεις και τα αρχεια html, με εναν απλο text editor(windows notepad).
Πας δηλαδη στο αρχειακι style.css - δεξι κλικ - ανοιγμα με... - notepad - το αλλαζεις οπως σου ειπα και το σωζεις

Συμπέρασμα
Στο web-design δεν χρειαζονται ουτε "ειδικα" προγραμματα frontpage/dreamweaver ουτε τιποτα. Ενα πληκ/γιο χρειαζεσαι, ορεξη και μερακι.
Διαβασε τα λινκ που σου εδωσαν τα παιδια σε αλλα threads, μαθε τον κωδικα, κατεβασε και εναν καλο editor (notepad++) και με τον γουγλη ΠΑΝΤΑ ανοιχτο θα τα μαθεις ολα. ;)
Google is your best friend

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες