Script hmerologiou se php

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 27 Αύγ 2008 15:46

ena aplo scriptaki gia emfanish hmerologiou se php

h emfanish tou hmerologiou ginete se opoio shmio tis page theloume apla me

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="calendar.php" width="150" height="170" hspace="25">
an theloume na alaksoume thn emfanish tou pirazoume apla tis ikones mesa sto
fakelo cal me ton editor tis areskias mas ....
(prosoxi na einai png kai den tous alazoume onoma)

episis mporoume na epileksoume na dixnei sygekrimeni hmerominia
an to kalesoume me calendar.php?did=1&mid=1&yid=2009 tha epileksei
thn 1/1/2009

parakato o code...

Κώδικας: Επιλογή όλων

$im = imagecreatefrompng &#40;"./cal/calbs.png"&#41;;
$imsel = imagecreatefrompng &#40;"./cal/sel.png"&#41;;
$month=$_GET&#91;'mid'&#93;;
$year=$_GET&#91;'yid'&#93;;
$selday=$_GET&#91;'did'&#93;;
if &#40;$selday==''&#41; $selday=date&#40;j,time&#40;&#41;&#41;;
if &#40;$month==''&#41; $month=date&#40;n,time&#40;&#41;&#41;;
if &#40;$year==''&#41; $year=date&#40;Y,time&#40;&#41;&#41;;
$first=date&#40;w,mktime&#40;0,0,0,$month,1,$year&#41;&#41;;
$pox=44;
$eos=$first+date&#40;t,mktime&#40;0,0,0,$month,$selday,$year&#41;&#41;;
$tc = ImageColorAllocate &#40;$im, 5, 0, 200&#41;;
for &#40;$kykl=0; $kykl<$eos; $kykl++&#41; &#123;
	if &#40;$first<=$kykl&#41; &#123;
		$poy = $kykl%7;
		if &#40;$poy==0&#41; &#123; $poy=7; &#125;
		if &#40;$poy==7&#41; &#123;
			$imoff = imagecreatefrompng &#40;"./cal/false.png"&#41;;
			if &#40;&#40;$kykl-$first+1&#41;<10&#41; &#123;
				ImageString&#40;$imoff, 4, 6, 2, $kykl-$first+1 , $tc&#41;;
			&#125; else &#123;
				ImageString&#40;$imoff, 4, 2, 2, $kykl-$first+1 , $tc&#41;;
			&#125;
			imagecopy&#40;$im,$imoff,$poy*20-15,$pox,0,0,20,20&#41;;
		&#125; else &#123;
			$imon = imagecreatefrompng &#40;"./cal/true.png"&#41;;
			if &#40;&#40;$kykl-$first+1&#41;<10&#41; &#123;
			ImageString&#40;$imon, 4, 7, 2, $kykl-$first+1 , $tc&#41;;
			&#125; else &#123;
			ImageString&#40;$imon, 4, 2, 2, $kykl-$first+1 , $tc&#41;;
			&#125;
			imagecopy&#40;$im,$imon,$poy*20-15,$pox,0,0,20,20&#41;;
		&#125;
		if &#40;&#40;$kykl-$first+1&#41;==date&#40;j,mktime&#40;0,0,0,$month,$selday,$year&#41;&#41;&#41; &#123; imagecopy&#40;$im,$imsel,$poy*20-15,$pox,0,0,20,20&#41;; &#125;
		if &#40;$poy==7&#41; &#123; $pox+=20; &#125;
	&#125;
&#125;
ImageString&#40;$im, 5, 20, 5, date&#40;"F Y",mktime&#40;0,0,0,$month,1,$year&#41;&#41;, $tc&#41;;
header&#40;"Content-Type&#58; image/png"&#41;;
header&#40;'Content-Length&#58; '.strlen&#40;$im&#41;&#41;;
Imagepng&#40;$im,'',100&#41;;
ImageDestroy &#40;$im&#41;;
afta... episinapto rar me ta files ......


P.S. an h ekdosh tis php einai apo 5.1.2 kai pano tote h

Κώδικας: Επιλογή όλων

Imagepng&#40;$im,'',100&#41;;
ginete

Κώδικας: Επιλογή όλων

Imagepng&#40;$im,'',0&#41;;
Συνημμένα
calendar.rar
aplo hmerologio
(5.07 KiB) Μεταφορτώθηκε 661 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alice_Cooper την 12 Οκτ 2008 23:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 28 Αύγ 2008 11:44

Ε βάλε και ένα demo να είναι πιο ολοκληρωμένο.... :roll:
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1948
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από vassilism » 29 Αύγ 2008 00:22

Καλό :victory:

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από AAT » 31 Αύγ 2008 17:26

Oreo scriptaki!

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από alexpant2 » 20 Σεπ 2008 20:58

Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος!!! κατεβαζω το ραρ και ανεβαζω τα αρχειακια με ftp program βάζω και αυτό <img src="calendar.php" width="150" height="170" hspace="25"> στο μερος που θελω να εμφανιζεται και μου βγαζει τον κωδικααααα ! τι συμβαινει

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 20 Σεπ 2008 22:38

μήπως το βάζεις σε html σελίδα;;
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από alexpant2 » 21 Σεπ 2008 10:57

Ε Ναι! Εκί που φτιάχνω την σελίδα μου με html το έβαλα!!! που αλλού μπορεί να μπαίνει???

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 21 Σεπ 2008 12:38

Για να εκτελεστεί ο κώδικας PHP (που είναι γραμμένο το script) πρέπει η σελίδα σου να έχει κατάληξη .php.
O html κώδικας δουλεύει άνετα μέσα σε μια σελίδα με κατάληξη .php οπότε μπορείς να μετονομάσεις τη σελίδα σου από .html σε .php .... και θα δουλέψει :wink:
Αν υπάρχουν link προς τη σελίδα αυτή θα πρέπει να αλλάξουν και αυτά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από alexpant2 » 21 Σεπ 2008 14:50

Ναι το έκανα αλλά πάλι τίποτα... Κάτσε να σας πω τι έκανα βήμα βήμα μήπως κάνω κάτι άλλο λάθος.

1.Μετονόμασα το αρχείο της κεντρικης μου σε *.php και το ανέβασα.
2.Ανέβασα και τα αρχεία του ζιπ .

Εγώ θέλω να εμφανίζεταιστην κεντρική μου το ημερολόγιο.

Έβαλα λοιπόν τον κώδικα αυτόν

<img src="calendar.php" width="150" height="170" hspace="25">

και ανέβασα την σελίδα μου και δεν μου δείχνει το ημερολόγιο αλλά αυτόν τον κώδικα!

Τι κάνω λάθος

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 21 Σεπ 2008 15:26

Τώρα που το δοκίμασα και σε μένα δεν δουλεύει οπότε ας απαντησει ο Alice.
Σορρυ αλλά δεν έχω χρόνο για να το ψάξω....
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
alexpant2
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: 13 Αύγ 2008 23:42
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από alexpant2 » 21 Σεπ 2008 15:35

ok!!! Μου αρκεί αυτό γιατί εγώ μεχρί πριν γράψεις αυτό το μήνυμα νόμιζα οτι κάτι έκανα λάθος

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Σεπ 2008 01:20

an to kaleseis katefthian paizei????

dld http://www.poueinai.gr/calendar.php tha sou episterepsei mia eikona???

an den paizei look an ipostirizei php o server sou

episis look an einai oi eikones kato apo to fakelo cal/
kai mathe tin ekdosh php pou exeis ....
kai alakse analogos thn gramh ....
P.S. an h ekdosh tis php einai apo 5.1.2 kai pano tote h
κώδικας:
Imagepng($im,'',100);

ginete
κώδικας:
Imagepng($im,'',0);
p.s. nomiza eixa vali demo ... otan eida tou banava to post ... :oops:
me kati tha piastika kai to ksexasa tha valo to proi ....

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 22 Σεπ 2008 09:36

Το έβαλα online και δούλεψε κανονικά. http://ipnames.gr/testcal.php
Προφανώς τοπικά μου λείπουν κάποιες βιβλιοθήκες.

Πολύ καλό το script :clap: αλλά τα γραφικά μπλιαχ. :doh:
Με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω ένα νέο σετ εικόνες. :D
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Σεπ 2008 11:16

Banavas έγραψε:Το έβαλα online και δούλεψε κανονικά. http://ipnames.gr/testcal.php
Προφανώς τοπικά μου λείπουν κάποιες βιβλιοθήκες.
nai thelei GD library
Banavas έγραψε:Πολύ καλό το script :clap: αλλά τα γραφικά μπλιαχ. :doh:
Με την πρώτη ευκαιρία θα σου στείλω ένα νέο σετ εικόνες. :D
xexexexe gousta :p alla se exo kalymeno: "aplo sthn alagh emfanishs" ;)

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script hmerologiou se php

Δημοσίευση από Banavas » 22 Σεπ 2008 13:39

Στο ίδιο DEMO στο παραπάνω link έβαλα ξανά το ημερολόγιο με νέα εμφάνιση και link για κατέβασμα των png's.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες