Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
grego
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 01 Αύγ 2008 23:15

Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Δημοσίευση από grego » 31 Αύγ 2008 19:46

Καλησπέρα

ας πούμε πως έχουμε μια φόρμα και ένα από τα πεδία της είναι και αυτό της Ημερομηνίας γέννησης ενώ ένα άλλο το όνομα, τότε για το πεδίο του ονόματος θα γράφουμε κάτι σαν και αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name="toOnoma" />

και για τη ΒΔ θα χρησιμοποιούσαμε μια καταχώρηση στον πίνακα σαν και αυτή

Κώδικας: Επιλογή όλων

CREATE TABLE 'hForma' &#40;
'toonoma' varchar&#40;12&#41; NOT NULL,
&#41;;
Αν το πεδίο της ημερομηνίας γέννησης έχει τη μορφή

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="oMhnas">
<option label="Ιανουάριος" value="00001">Ιανουάριος</option>
<option label="Ιούλιος" value="00001">Ιούλιος</option>
</select>
<select name="hImerominia">
<option label="1" value="00001">1</option>
<option label="2" value="00002">2</option>
</select>
<select name="toEtos">
<option label="2000" value="2000">2000</option>
</select>
αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί στον πίνακα να δημιουργήσουμε 3 διαφορετικές καταχωρήσεις ;

Κώδικας: Επιλογή όλων

'omhnas' varchar NOT NULL,
'himerominia' varchar NOT NULL,
'toetos' varchar NOT NULL,
Θα ήταν μήπως καλύτερη λύση να έχουμε μόνο ένα input και για το πεδίο της ημερομηνίας γέννησης σαν εκείνο του ονόματος ώστε να έχουμε ενα μόνο πεδίο στο πίνακα μας ;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input name="imerominiaGenisis" />

'imerominiagenisis' varchar NOT NULL, 
Ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος ο σωστότερος τρόπος υλοποίησης ενός τέτοιο πεδίου σε μια φόρμα στοιχείων όπως και αυτή εδώ ;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Δημοσίευση από cordis » 01 Σεπ 2008 00:18

ανάλογα με ποια γλώσσα χρησιμοποιείς μετατρέπεις τα τρία πεδία σε ένα και τα βάζεις στην βάση σου.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

grego
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 01 Αύγ 2008 23:15

Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Δημοσίευση από grego » 01 Σεπ 2008 03:20

Εάν δεν είναι κόπος μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα του 3 σε 1 με php :question:

mzindilis
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2007 20:54
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
Επικοινωνία:

Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Δημοσίευση από mzindilis » 01 Σεπ 2008 11:03

Βασικά φίλε εξαρτάται τι θέλεις να τα κάνεις μετά αυτά τα στοιχεία. Αν πιο μετά θα χρειαστείς να τα χρησιμοποιήσεις ξεχωριστά, κράτα τα ξεχωριστά στη βάση για να γλιτώσεις ένα string manipulation. Αν τα θέλεις απλά σαν ένα μονοκόμματο string θα τα κάνεις concatenate με κάτι σαν:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$new_string = $a_string . $another_string;
δηλαδή με την τελεία στη μέση (concatenation operator).

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πεδίο Ημερο. Γέννησης και Καταχώρηση του στον πίνακα της ΒΔ

Δημοσίευση από cordis » 02 Σεπ 2008 02:43

$date = $oMhnas . '/' . $hImerominia . '/' . $toEtos;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter


Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες