[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από Basilakis » 17 Σεπ 2008 15:42

Πέτα ένα DIv πάνω στην εικόνα το οποίο να έχει το Transparent image

Αλλά σου λέω πως ένα θέλουμε να την πάρουμε την εικόνα θα την πάρουμε και δεν θα ρωτήσουμε κίολας.

Θα κάνουμε ένα printscrean θα κάνουμε save την σελίδα, θα δούμε τον κώδικα οτιδήποτε...

Αυτό που πραγματικά με απορεί είναι

τι στο καλό είναι τόσο θεικό που δεν θέλεις να στο αντιγράψουνε...


ΑΑΑΑΑ και κοίτα για Creative Commons liecence

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από devilfw » 17 Σεπ 2008 18:56

ναι βρε το ξερω το printscrean αλλα δε το ξερουν ολοι..... εχει διαφορα πιστεψε με......

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από devilfw » 17 Σεπ 2008 18:58

δε το κανεις πιο ξεκαθαρο αυτο που λες περι DIv..... ξερω απο photoshop αλλα δε το πιασα αυτο....για βοηθα


Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από devilfw » 18 Σεπ 2008 11:27

Νομιζα εχει να κανει με τυπο εικονας γι αυτο ανεφερα το photoshop...

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από xultimatex » 19 Σεπ 2008 00:25

Επειδή παιδεύεσαι πολύ καιρό και κανένας δεν δίνει μια χειροπιαστή απάντηση...
Ο παρακάτω κώδικας (αφού συμπληρωθεί) κάνει το εξής πράγμα. Αρχικά εμφανίζει μια εικόνα μεγέθους 500x377. Επειτα εμφανίζει από κάτω το παραπλανητικό.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ" width="500" height="377">
<img src="ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΝΗΤΙΚΟΥ">
Σε αυτό χρειάζονται αλλαγή 2 πράγματα.
1) Το παραπλαητικό να πάει με κάποιον τρόπο πάνω από την προηγούμενη εικόνα.
2) Το παραπλανητικό να γίνει ίδιο μέγεθος με την εικόνα ώστε να την καλύψει όλόκληρη.

Λύσεις:

1)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ" width="500" height="377">
<img style="position&#58;relative; top&#58;-379px; margin-bottom&#58;-379px; display&#58;block;" src="ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΝΗΤΙΚΟΥ">
χρησιμοποιύμε τις παραμέτρους style="position:relative; top:-379px; margin-bottom:-379px; η πάνω άκρη να μετακινηθεί 377 pixels κατά πάνω ώστε να συμπέσει με την πάνω άκρη της προηγούμενης εικόνας. (τα δυο παραπάνω -379- ίσως να είναι κάποιο border ή η απόσταση που είχαν μεταξύ τους οι εικόνες. Anyway ερασιτεχνικά ασχολούμαι, μπορείς να κάνεις δοκιμές)

Όπως καταλαβαίνεις, το 377 στην προκειμένη αλλάζει αν η εικόνα είχε άλλο heigt. Αν είχε 500 θα πήγαινε 502. Άρα, ή θα φροντίζεις μέσω της html όλες οι εικόνες σου να έχουν ίδιο μέγεθος ή με php θα βρίσκεις κάθε φορά το height και θα αλλάζεις τις τιμές δυναμικά.


2)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img src="ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ" width="500" height="377">
<img style="position&#58;relative; top&#58;-379px; margin-bottom&#58;-379px; display&#58;block;" src="ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΝΗΤΙΚΟΥ" width="500" height="377">
Και με τις παραμέτρους width="500" height="377" αλλάζουμε το μέγεθος του παραπλανητικού ώστε να πέσουν ακριβώς η μία πάνω στην άλλη.

Κι εδώ, φυσικά, αν η εικόνα η αρχική είχε άλλο μέγεθος θα έπρεπε να αλλάξεις και το μέγεθος του παραπλανητικού. Κι εδώ, ή ίδιο μέγεθος ή php.

Αυτά! :pint:
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από devilfw » 19 Σεπ 2008 11:30

xultimatex δε παιζεσαι.....εισαι τεραστιος.....εισαι αρχοντας....ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

[Solved] απενεργοποίηση save as στην κατασκευη site

Δημοσίευση από cherouvim » 19 Σεπ 2008 13:08

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div style="width&#58; 400px; height&#58; 300px; background&#58; url&#40;image.jpg&#41;"></div>

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες