Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Giorgos3924
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Αύγ 2008 10:04

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από Giorgos3924 » 09 Σεπ 2008 14:13

Έφτιαξα μία φόρμα με ένα κουμπί το οποίο όταν πατηθεί εξαφανίζει την τρέχουσα φόρμα και εμφανίζει την δεύτερη.
Το πρόβλημα είναι οτι ενώ εμφανίζει την δεύτερη η πρώτη δεν εξαφανίζεται!!!
γράφω..

http://img154.imageshack.us/my.php?imag ... 069or9.jpg

Ενώ γράφω το κείμενο που πρέπει (asdf) στο text μου βγάζει την παραπάνω υπογράμιση κάτω απο την εντολή form1.visible = false αλλα δεν ξέρω γιατί.... :-?

Χρησιμοποιώ το VS2008

Please Help! :cry:

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από dt008 » 09 Σεπ 2008 14:36

μήπως πρέπει να γράψεις Me.Visible, καθώς αναφέρεσαι στο συγκεκριμένο instance; και το Form2.Visible δεν είναι - γενικά - σωστή αντιμετώπιση, καθώς είναι καλύτερο να αναφέρεσαι στη φόρμα με το instance name της

Giorgos3924
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Αύγ 2008 10:04

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από Giorgos3924 » 09 Σεπ 2008 15:52

Ποιό είναι το instance name ?

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από dt008 » 09 Σεπ 2008 16:23

Αυτό που δίνεις σε κάθε κλάση όταν την κάνεις New

Δεν έχεις γράψει πουθενά Dim kati As New Form2() ;;;

Giorgos3924
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Αύγ 2008 10:04

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από Giorgos3924 » 09 Σεπ 2008 16:32

όχι δεν έχω γράψει τίποτα τέτοιο... :-?

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από dt008 » 09 Σεπ 2008 16:58

κακώς. Όταν γράφεις Form2.Κάτι (υπό την προϋπόθεση ότι η κλάση σου ονομάζεται Form2) τότε δημιουργείται "κρυφά" ένα instance name. Γενικά όμως, θεωρείται bad practice.

Giorgos3924
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Αύγ 2008 10:04

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από Giorgos3924 » 09 Σεπ 2008 20:41

Πού δημιουργήτε αυτό το instance name?
Τί πρέπει να γράψω για να αλλάξουν οι δύο φόρμες?

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από dt008 » 09 Σεπ 2008 22:30

για δες το projectάκι που κάνω attach///
Συνημμένα
VBtesthideshowforms.zip
(68.04 KiB) Μεταφορτώθηκε 332 φορές

Giorgos3924
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 14 Αύγ 2008 10:04

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από Giorgos3924 » 20 Σεπ 2008 00:51

Αυτό μπορώ να το κάνω και με πολλές φόρμες ???

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!! :D

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με εξαφάνηση φόρμας

Δημοσίευση από dt008 » 20 Σεπ 2008 00:52

of course! δοκίμασε το και πες μας :-)

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες