C# Πώς κάνουμε retrieve απο μια DB;

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
Sector
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: 22 Μάιος 2004 12:02

C# Πώς κάνουμε retrieve απο μια DB;

Δημοσίευση από Sector » 11 Σεπ 2008 17:45

Γεια χαρά, είμαι καινούργιος στο χώρο του προγραμματισμού και θα ήθελα ενα χεράκι βοήθειας.

Φτιάχνω ενα προγραμματάκι (και καλά τεστ) που θα διαλέγει τυχαία μια ερώτηση και τις πιθανές απαντήσεις, και θα τις βγάζει σε labels/editboxes κλπ.

Την DB (access) την σύνδεσα απο τον wizard που έχει το microsoft visual studio 2008.

Έτσι θα διαλέγει τυχαία ποια ερώτηση θα πέσει:
Random Q1 = new Random(); int A1 = Q1.Next(1, 3);

Οπότε το A1 αντιστοιχεί στο ID της ερώτησης/απαντήσεις.

Προς το παρών, θέλω να βρώ μονο πως να εμφανίζει την ερώτηση με βάση το ID.
Η DB έχει 2 tables: Answers, Questions. To table Questions έχει 2 columns: ID, Question

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dt008
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 29 Ιουν 2003 01:54
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

C# Πώς κάνουμε retrieve απο μια DB;

Δημοσίευση από dt008 » 20 Σεπ 2008 11:54

με Visual Studio 2005 ή Visual Studio 2008 παίζεις; Αν παίζεις με 2008, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις LINQ to SQL, είναι κλάσεις ανώτερο από τους TableAdapters.

δες και εδώ ένα video σχετικά με tableadapters

http://blogs.interfacett.com/dan-wahlin ... asets.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες