Φορμα επιλογής

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Φορμα επιλογής

Δημοσίευση από ABLADE » 16 Σεπ 2008 13:39

Καλημέρα,
Σε μία φόρμα επιλογής στην Access 07 έχω ενα combo box το οποίο παίρνει τιμές απο το πεδίο "Επωνυμία" του πίνακα "Εγκαταστάτες". Θέλω πάντωντας το ΟΚ να ανοίγει η φόρμα που έχω για να εισάγω δεδομένα στον πίνακα "Εγκατατάτες " και να μου δείχνει μόνο την εγγραφή που έχω επιλέξει. Έχω βάλει στην συνθήκη "όπου" του κουμπιού ΟΚ (στην ενσωματωμένη μακρο) forms!εγκαταστάτες!επωνυμία=forms!επιλογή!combo1 αλλά μου ανοίγει αδεια φόρμα. Τι κάνω λάθος?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Φορμα επιλογής

Δημοσίευση από kon73 » 16 Σεπ 2008 17:41

ABLADE έγραψε:Καλημέρα,
Σε μία φόρμα επιλογής στην Access 07 έχω ενα combo box το οποίο παίρνει τιμές απο το πεδίο "Επωνυμία" του πίνακα "Εγκαταστάτες". Θέλω πάντωντας το ΟΚ να ανοίγει η φόρμα που έχω για να εισάγω δεδομένα στον πίνακα "Εγκατατάτες " και να μου δείχνει μόνο την εγγραφή που έχω επιλέξει. Έχω βάλει στην συνθήκη "όπου" του κουμπιού ΟΚ (στην ενσωματωμένη μακρο) forms!εγκαταστάτες!επωνυμία=forms!επιλογή!combo1 αλλά μου ανοίγει αδεια φόρμα. Τι κάνω λάθος?
Φίλε ABLADE καλημέρα...

Βάλε στο Event Open της Φόρμας σου (Πχ. Όνομα Φορμας Εγκαταστάτες) τον κώδικα

me.filter="Επωνυμία='"&forms!επιλογή!combo1 &"'"
me.filteron=true

Μετά το = είναι το ' και μετά το combo1 είναι " ' " δηλαδή απόστροφο αν δεν φαίνεται καλά επειδή έχεις κείμενο.

Να με συγχωρέσεις που δεν σου δίνω την λύση σε μακροεντολές αλλά σε κώδικα VBA.

Αν έχεις και πάλι πρόβλημα μια και είσαι από Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε και στο δείχνω από κοντά

Φιλικά

Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Φορμα επιλογής

Δημοσίευση από ABLADE » 17 Σεπ 2008 11:40

Κώστα ευχαριστώ πολύ,
δούλεψε έτσι αλλά το προβλημα είναι ότι την φόρμα αυτή την ανοίγω και με άλλο κουμπί για να εισάγω στοιχεία και εκεί μου δημιουργεί πρόβλημα τώρα.
Μπορεί η εντολή αυτή να μπεί στο κουμπί και αν ναι με ποια μορφή?
Όσο για την συνάντηση, θα μαζέψω απορίες και θα τα πούμε κάποια στιγμή και απο κοντα όπως είχαμε πει και στα mail.
Εικόνα

ABLADE
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 18:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Φορμα επιλογής

Δημοσίευση από ABLADE » 17 Σεπ 2008 13:06

Το βρήκα. Έτσι δουλεύει μια χαρά. Με κώδικα στο κουμπί ΟΚ.
DoCmd.OpenForm "Τεχνικά Γραφεία", , , "Επωνυμία='" & Forms!επιλογήεγκατ!Combo1 & "'"
Ευχαριστώ πάντως...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Φορμα επιλογής

Δημοσίευση από kon73 » 17 Σεπ 2008 14:25

ABLADE έγραψε:Το βρήκα. Έτσι δουλεύει μια χαρά. Με κώδικα στο κουμπί ΟΚ.
DoCmd.OpenForm "Τεχνικά Γραφεία", , , "Επωνυμία='" & Forms!επιλογήεγκατ!Combo1 & "'"
Ευχαριστώ πάντως...
Σωστός φίλε ABLADE. Φυσικά και μπορείς να φιλτράρεις την φόρμα σου και στο Docmd.OpenForm.
Εάν θέλεις να ανοίγεις την φόρμα και από άλλα αντικείμενα σου εκτός από το κουμπί Οκ το φιλτράρισμα γίνεται στο Docmd.OpenForm.

Το πρόβλημα σου όμως στο κώδικα που μου έδειξες ήταν στο ότι δεν έβαζες την απόστροφο ' καθότι το πεδίο Επωνυμία είναι string.

Φιλικά
kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες