JSFL update images in library

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

JSFL update images in library

Δημοσίευση από Garakatsamol » 19 Σεπ 2008 23:36

Γειά χαρά,

εχω ένα αρχείο φλας με αρκετές εικόνες στο Library. Είναι κάποιο είδος viewer τέλως πάντων που κάνει διάφορα με 36 φωτός. Το θέμα είναι ότι θέλω να κάνω καμιά κατοσταριά αρχεία με διαφορετικά σετ φωτογραφιών, ίδιων διαστάσεων. Για να το κάνω αυτό έχω το original αρχείο και σ'αυτό κάνω ιμπορτ χειροκίνητα από τα properties του bitmap στο library κάθε αρχείο χωριστά. Αυτό φυσικά είναι μαζοχισμός και κάπως έτσι ανακάλυψα τα JSFL σκριπτάκια. Δυστυχώς απ'ότι κατάλαβα δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό που θέλω με JSFL και αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο.
Υπάρχει το updateItem() που κάνει update τα bitmaps.
Έχω ένα φάκελο απ, όπου έχω κάνει αρχικά το import των φωτογραφιών. Στη συνέχεια βάζω σε αυτό τον φάκελο με το ίδιο filename την επόμενη 36αδα φωτογραφιών οπότε κάνοντας Update θα πάιρνει την καινούρια φωτο.
Έχω κάνει το εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var libItems = fl.getDocumentDOM().library.items;

for &#40;i = 0; i < libItems.length; i++&#41;&#123;
if&#40;libItems&#91;i&#93;.itemType == "bitmap"&#41;&#123;
libItems&#91;i&#93;.updateItem&#40;&#41;;

&#125;
&#125;
Αλλά μου βγάζει error σε αυτή τη γραμμή

Κώδικας: Επιλογή όλων

libItems&#91;i&#93;.updateItem&#40;&#41;;
Όποιος το βρει κερνάω μπύρα(ες) γιατί δεν την παλεύω να το κάνω χειροκίνητα :)

*για να σας προλάβω, εγώ θα το έκανα να φορτώνουν δυναμικά τα αρχεία, αλλά δυστυχώς οι προδιαγραφές δε μου το επιτρέπουν, κοινώς το θέλουν έτσι...

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

JSFL update images in library

Δημοσίευση από Garakatsamol » 19 Σεπ 2008 23:48

Ok σύμφωνα με αυτό είναι bug του flash cs3, είμαι τυχεράκιας :)

Πάντως αν ξέρεις κανείς κανένα άλλο τρόπο να κάνω τη δουλειά μου οι μπύρες ισχύουν :pint:

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

JSFL update images in library

Δημοσίευση από HeRu » 13 Οκτ 2008 11:42

Ίσως να είναι λίγο αργά... Αλλά το είδα σήμερα και θυμήθηκα το ποστ σου :D

http://flalog.com/experiences/jsfl-sele ... -settings/

Sorry που δεν σου απάντησα πιο πριν, αλλά δεν χρησιμοποιώ ποια το Flash IDE(σπάνια για graphics μόνο). Φτιάχνω στο Flex τα πάντα και δεν χρειάζεται JSFL (οπότε δεν έχω ασχοληθεί μαζί του) :P

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

JSFL update images in library

Δημοσίευση από Garakatsamol » 13 Οκτ 2008 14:43

Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι το έκανα τελικά, για την ακρίβεια εκανα import (και replace) στο παλιότερο αρχείο τις εικόνες που έιχα με το ίδιο όνομα και μετά έτρεχα το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var libItems = fl.getDocumentDOM&#40;&#41;.library.items;

for &#40;i = 0; i < libItems.length; i++&#41;&#123;
if&#40;libItems&#91;i&#93;.itemType == "bitmap"&#41;&#123;
libItems&#91;i&#93;.allowSmoothing = true;
libItems&#91;i&#93;.quality = 70;
&#125;
&#125;
για να κάνω allow Smoothing και να ορίσω την ποιότητα που ήθελα

Ευχαριστώ που το θυμήθηκες :D [/b]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες