Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 07 Οκτ 2008 13:10

@banavas: mou fenete poio praktiko file....

Κώδικας: Επιλογή όλων

//meta thn forma ... kai afou exei ginei to query kai antistixia sto $rowtade
$omoma=$rowtade['file'];
//anevasma eikonas kai pithanes metatropes ... megethoi ktl
copy($_FILES['file']['tmp_name'], $onoma);
;)

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 10 Οκτ 2008 22:00

παιδιά αυτό είναι το script που έχω μέχρι στιγμής αλλά δυστυχώς δεν δουλεύει για την αντικατάσταση της φωτογραφίας.. δεν μπορώ να τροποποιήσω και να ενσωματώσω σωστά το script του fafos για την εισαγωγή εικόνας. Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους αλλά ακόμη τίποτα. Καμία βοήθεια από τους ειδικούς ;

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require_once 'config.php';
  // Συνδέσου και επέλεξε τη βάση δεδομένων 
 $link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
 $editimg = $_GET&#91;'id'&#93;;
 $query = "SELECT * FROM $dbimg WHERE id='$editimg'";
 $result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;; 
 while&#40;$a1 = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
	&#123;
 

?>

<h1><font color="#999999">Επεξεργασία του </font><font color="#ff0000"> <? echo "$a1&#91;title&#93;" ?> </font></h1>

<form action="edit.php" method="post" name="edit" enctype="multipart/form-data">

	Τίτλος &#58; <br />
	<input type="text" size="100"  name="title" id="title"  value="<? echo "$a1&#91;title&#93;"; ?>" />
  <br />
   <br />
      
    <fieldset><legend>Φωτογραφία </legend><br /><? echo "<img src=\"uploads/$a1&#91;thumb&#93;\">" ?>
    <br /><br />
     <input type="file" name="uploaded_file">

    </fieldset>
      
      <br /><br />
  
	<input type="SUBMIT" name="edit" value="Αποθήκευση" />
	<input type="hidden" name="id" value="<? echo $editimg?>"> 


   
  </form>

<?
&#125;
?>

<?
// Εάν έχει γίνει αίτηση για επεξεργασία, το αλλάζω στη βάση δεδομένων
	if&#40;"Αποθήκευση" == $edit&#41; &#123;
					$title = $_POST&#91;'title'&#93;;
					$thumb = $_POST&#91;'thumb'&#93;;
					$image = $_POST&#91;'image'&#93;;
					$editimg      = $_POST&#91;'id'&#93;;
					
					$sql = "UPDATE $dbimg set
										title = '$title', 
										thumb = '$thumb', 
								 		image = '$image'
										where id  =  '$editimg'";
			 if &#40;mysql_query&#40;$sql&#41;&#41; &#123;
                        echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Τα στοιχεία άλλαξαν με επιτυχία!'&#41;; </script>";
						 echo "<script language='JavaScript'> window.location='show.php'; </script>"; 

                        &#125; else &#123;
                                echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Υπήρξε πρόβλημα κατά την επεξεργασία&#58;'&#41;; </script>".
                                mysql_error&#40;&#41;;
                                &#125;
                        &#125;
		
?>

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 11 Οκτ 2008 12:01

xmmm gia vale afto sthn form

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input type="hidden" name="oldim" value="<? echo $a1&#91;image&#93;?>">
kai afto prin to query

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;!empty&#40;$_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;&#41; &#123;
  $edo=$_POST&#91;'oldim'&#93;;
  if &#40;copy&#40;$_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $edo&#41;&#41; &#123;
  echo 'ok&#58; h photo anevike&#58; '.$edo.'<br>';
&#125; else &#123; 
  echo 'Error&#58; ON Image '.$edo.' error '.$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93;;
  &#125;
&#125;
an liph kati to vlepoume :p

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 11 Οκτ 2008 13:32

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε. Τώρα είτε κάνω μόνο αλλαγή στον τίτλο είτε προσπαθώ να ανεβάζω μόνο άλλη φωτογραφία, μου σβήνει την παλιά και δεν ανεβάζει τίποτα. Το πρόβλημα φαντάζομαι είναι επείδη δεν μπορώ να τροποποιήσω σωστά το script που έχω για το ανέβασμα της φωτογραφίας. Μήπως θα βοηθούσε αν το έβλεπες ;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 11 Οκτ 2008 14:57

dld etc ekanes to edit.php ??

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require_once 'config.php';
  // Συνδέσου και επέλεξε τη βάση δεδομένων 
 $link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
 $editimg = $_GET&#91;'id'&#93;;
 $query = "SELECT * FROM $dbimg WHERE id='$editimg'";
 $result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;; 
 while&#40;$a1 = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; 
	&#123; ?>

<h1><font color="#999999">Επεξεργασία του </font><font color="#ff0000"> <? echo "$a1&#91;title&#93;" ?> </font></h1>

<form action="edit.php" method="post" name="edit" enctype="multipart/form-data">
	Τίτλος &#58; <br />
	<input type="text" size="100"  name="title" id="title"  value="<? echo "$a1&#91;title&#93;"; ?>" />
<br />
<br />
      
<fieldset><legend>Φωτογραφία </legend><br /><? echo "<img src=\"uploads/$a1&#91;thumb&#93;\">"; ?>
    <br /><br />
     <input type="file" name="uploaded_file">

    </fieldset>
      
      <br /><br />
  
	<input type="SUBMIT" name="edit" value="Αποθήκευση" />
	<input type="hidden" name="id" value="<? echo $editimg; ?>"> 
<input type="hidden" name="oldim" value="<? echo $a1&#91;image&#93;;?>">

   
  </form>

<?
&#125;
?>

<?
// Εάν έχει γίνει αίτηση για επεξεργασία, το αλλάζω στη βάση δεδομένων
	if&#40;"Αποθήκευση" == $edit&#41; &#123;
					$title = $_POST&#91;'title'&#93;;
					$thumb = $_POST&#91;'thumb'&#93;;
					$image = $_POST&#91;'image'&#93;;
					$editimg      = $_POST&#91;'id'&#93;;
					
					$sql = "UPDATE $dbimg set
										title = '$title', 
										thumb = '$thumb', 
								 		image = '$image'
										where id  =  '$editimg'";
	 if&#40;!empty&#40;$_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;&#41; &#123;
               $edo=$_POST&#91;'oldim'&#93;;
               if &#40;copy&#40;$_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $edo&#41;&#41; &#123;
                    echo 'ok&#58; h photo anevike&#58; '.$edo.'<br>';
               &#125; else &#123;
               echo 'Error&#58; ON Image '.$edo.' error '.$_FILES&#91;"file"&#93;&#91;"error"&#93;;
               &#125;
        &#125;


if &#40;mysql_query&#40;$sql&#41;&#41; &#123;
          echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Τα στοιχεία άλλαξαν με επιτυχία!'&#41;; </script>";
	 echo "<script language='JavaScript'> window.location='show.php'; </script>"; 
                        &#125; else &#123;
          echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Υπήρξε πρόβλημα κατά την επεξεργασία&#58;'&#41;; </script>".
                                mysql_error&#40;&#41;;
                                &#125;
                        &#125;
		
?>

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 11 Οκτ 2008 15:11

λοιπόν έχω κάνει ότι ακριβώς μου γράφεις και μου βγάζει ένα error στο copy της φωτογραφίας. Μου σβήνει την παλιά και δεν την αντικαθιστά.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 11 Οκτ 2008 15:35

ti error vgazei ....??
to exeis kapou pano h local sto pc sou???

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 11 Οκτ 2008 17:36

καταρχήν συγνώμη για την αργοπορία της απάντησης μου αλλά ήμουν εκτός υπολογιστή. Λοιπόν το error είναι το εξής: Error: ON Image error
και το τρέχω on line και όχι τοπικά. Αν και είμαι αρχάριος από PHP αλλά να σε ρωτήσω κάτι. Δεν θα έπρεπε το update της φωτογραφίας να γίνεται πάλι με κάποιο κομμάτι από το script του fafos που χρησιμοποιώ όταν ανεβάζω την φωτογραφία. Μπορεί να γίνει η αντικατάσταση μονο με το script που χρησιμοποιούμε τώρα ;;

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 11 Οκτ 2008 17:40

και για να είμαι πιο συγκεκριμένος αυτό ακριβώς είναι το error που παίρνω όταν κάνω αντικατασταση
Συνημμένα
error.jpg

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από korgr » 12 Οκτ 2008 03:58

Μήπως δεν έχεις ορίσει permissions στον online φάκελο που αποθηκεύεις τις εικόνες;

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 12 Οκτ 2008 12:37

όχι ο φάκελος είναι ok. Όταν ανεβάζω τις φωτογραφίες ανεβαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάτι με το script υποθέτω πως δεν δουλεύει καλά.[/list]

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από fafos » 12 Οκτ 2008 14:19

Gia dokimase auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
require_once 'config.php';
 require_once 'thumbnail.class.php';	
// Εάν έχει γίνει αίτηση για επεξεργασία του νέου, το αλλάζω στη βάση δεδομένων
   if&#40;"Αποθήκευση" == $_POST&#91;edit&#93;&#41; &#123;
               $title = $_POST&#91;'title'&#93;;
               $category_id = $_POST&#91;'category_id'&#93;;
               $editimg  = $_POST&#91;'id'&#93;;
 		 $oldimage = $_POST&#91;oldimage&#93;;
 		 $oldthumb = $_POST&#91;oldthumb&#93;;

  	$tmp = $_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;; 
  	$org = $_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'name'&#93;;
  	
  	if &#40;$tmp&#41;
  	&#123;
$ext = strrchr&#40;$org,'.'&#41;;
$thumbnail = new thumbnail;
$fname = explode&#40;'_', $oldimage&#41;;
$fname = $fname&#91;0&#93;;

$image = $fname.'_lrg';
$thumb =  $fname.'lrg';

	list&#40;$width, $height, $type, $attr&#41; = getimagesize&#40;$tmp&#41;;


	

  		$directory = 'uploads'; // fakelos opou sozontai ta arxeia.
  		$prefix = $fname.'_'; // titlos eikonon
  		
  		// Upload all image files
		if&#40;$width>$limage&#41;
&#123;
  		$lrgImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'lrg', $limage &#41;;// kyria fotografia ginetai X megethos
		&#125; else &#123;
		$lrgImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'lrg', $width&#41;;//kyria fotografia paramenei idia efoson einai mikroterh apo X megethos
				&#125;
		if&#40;$width>$thumbsize&#41;
&#123;

  		$smlImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'sml', $thumbsize&#41;; // mikrografia
  				&#125; else &#123;
  		$smlImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'sml', $width&#41;; // mikrografia
&#125;
  		if &#40;$smlImage  && $lrgImage&#41; // αν ολα ειναι οκ
  		&#123;
$image = $prefix.'lrg'.$ext;
$thumb = $prefix.'sml'.$ext;	
&#125;	&#125; else &#123; $image = $oldimage;
$thumb = $oldthumb; &#125; 	
		// add listing to database
		$link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
		$query = "UPDATE $dbimg set
                              title = '$title',
                               category_id = '$category_id',
					image='$image',
					thumb='$thumb'
                              where id  =  '$editimg'";

		mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;





          if &#40;mysql_query&#40;$query&#41;&#41; &#123;
                        echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Τα στοιχεία άλλαξαν με επιτυχία!'&#41;; </script>";
                  echo "<script language='JavaScript'> window.location='show.php'; </script>";

                        &#125; else &#123;
                                echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Υπήρξε πρόβλημα κατά την επεξεργασία&#58;'&#41;; </script>".
                                mysql_error&#40;&#41;;
                                &#125;
                        
		mysql_close&#40;$link&#41;;

&#125;

// Συνδέσου και επέλεξε τη βάση δεδομένων 
$link = mysql_connect&#40;$dbhost,$dbuser, $dbpass&#41;; 
$editimg = $_GET&#91;'id'&#93;; $query = "SELECT * FROM
$dbimg WHERE id='$editimg'";
 $result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;; 
while&#40;$a1 = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123; ?>
<div id="content">
<h1><font color="#999999">Επεξεργασία του </font><font color="#ff0000"> <? echo "$a1&#91;title&#93;" ?> 

</font></h1>
<form action="" method="post" name="edit" enctype="multipart/form-data">
<h1><font color="#ff0000">Τίτλος &#58; <br />
<input type="text" size="100"  name="title" id="title"  value="<? echo "$a1&#91;title&#93;"; ?>" />
  <br />
<br />
</font></h1>
<hr />
<h1><font color="#ff0000"><?     
       $sql_cat_id = "SELECT id, category FROM categories";
       $res_cat_id = mysql_query&#40;$sql_cat_id&#41;;
                               
     ?>
Κατηγορία &#58;&nbsp;
    <select name="category_id">
  <?
   while &#40;$cat_array = mysql_fetch_array&#40;$res_cat_id&#41;&#41;
   &#123;
   echo "<option value=\"".$cat_array&#91;'id'&#93;."\" >".$cat_array&#91;'category'&#93;."</option>";
   &#125;
           ?>
</select>
      <br />
<br />
<input type="file" name="uploaded_file"><br />
</font></h1>
<fieldset><legend><font color="#ff0000">Φωτογραφία </font></legend>
<h1><font color="#ff0000"><br />
<? echo "<img src=\"uploads/$a1&#91;thumb&#93;\">" ?></font></h1>
</fieldset>
<h1><font color="#ff0000"><br />
<br />
<input type="SUBMIT" name="edit" value="Αποθήκευση" />
   <input type="hidden" name="id" value="<? echo $editimg?>">
   <input type="hidden" name="oldimage" value="<? echo $a1&#91;image&#93;?>">
   <input type="hidden" name="oldthumb" value="<? echo $a1&#91;thumb&#93;?>">
</font></h1>
</form>
<h1><font color="#ff0000">
<?
&#125;
?>
</font></h1>
</div>

prosexe auto:

$directory = 'uploads'; // fakelos opou sozontai ta arxeia.

an xrhsimopoieis allon fakelo prepei na to allakseis ston kodika..



EDIT: ekana mia mikrh diorthosi giati den ekane allages sta stoixeia xoris na anevazeis eikona.. epishs etsi opos zhtas tis kathgories ypoxreoneis ton xrhsth na epilegei ksana thn kathgoria se kathe edit eno mporeis na thn exeis proepilegmenh..

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 13 Οκτ 2008 10:29

ρε Fafos μήπως είσαι Θεός;; σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Τώρα δουλεύει άψογα. Το μόνο που θέλει είναι να κάνεις κάθε φορά ένα refresh για να φαίνεται η νέα φωτογραφία που ανεβαίνει. Όσον αφορά αυτό που είπες για τις κατηγορίες έχεις απόλυτο δίκιο, απλώς δεν το έχω βρει ακόμα πως θα το κάνω, επειδή οι κατηγορίες δημιουργούνται δυναμικά. Θα το βρω και αυτό με τη βοήθεια σας στην πορεία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να μαθαίνω μέσα από αυτό το forum. Υπάρχει πραγματική βοήθεια εδώ..

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από fafos » 13 Οκτ 2008 12:27

alohagr έγραψε:ρε Fafos μήπως είσαι Θεός;; σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Τώρα δουλεύει άψογα. Το μόνο που θέλει είναι να κάνεις κάθε φορά ένα refresh για να φαίνεται η νέα φωτογραφία που ανεβαίνει. Όσον αφορά αυτό που είπες για τις κατηγορίες έχεις απόλυτο δίκιο, απλώς δεν το έχω βρει ακόμα πως θα το κάνω, επειδή οι κατηγορίες δημιουργούνται δυναμικά. Θα το βρω και αυτό με τη βοήθεια σας στην πορεία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να μαθαίνω μέσα από αυτό το forum. Υπάρχει πραγματική βοήθεια εδώ..
to provlhma tou refresh mporeis na to kseperaseis me ena META sto head gia no-cache:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">

oso gia tis kathgories dokimase auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<select name="category_id">
  <?
	$querycatc = "SELECT * FROM categories WHERE id='$a1&#91;category_id&#93;'";
	$resultcatc = mysql_db_query&#40;$dbname, $querycatc, $link&#41;;
		$resultcatc = mysql_fetch_array&#40;$resultcatc&#41;;
   echo "<option value="".$resultcatc&#91;'id'&#93;."" >".$resultcatc&#91;'category'&#93;."</option>";



   while &#40;$cat_array = mysql_fetch_array&#40;$res_cat_id&#41;&#41;
   &#123;
   echo "<option value="".$cat_array&#91;'id'&#93;."" >".$cat_array&#91;'category'&#93;."</option>";
   &#125;



           ?>
</select>

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Αντικατασταση εικονασ (update) - τα φωτα σασ

Δημοσίευση από alohagr » 13 Οκτ 2008 12:47

fafo είσαι super που με βοηθάς τόσο.. το έκανα αυτό που μου γράφεις για τις κατηγορίες όντως δουλεύουν απλώς κάτω από την επιλεγμένη κατηγορία μου ξαναβγάζει την ίδια. Δηλαδή:
κατηγορία 1 <selected>
κατηγορία 2
κατηγορία 3
κατηγορία 4
κατηγορία 1

υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό ;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης