θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 09 Οκτ 2008 09:22

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο
δηλαδη αντι να βλεπει ο επισκεπτης ολο το κειμενο εξ αρχης, να βλεπει την αρχη του και εαν παταει επανω να του το ανοιγει.
πως θα το κανω αυτο (που δεν εχω ιδεα απο κωδικα ?)

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από txc » 09 Οκτ 2008 09:30

να ανοίγει στην ίδια σελίδα? ή να τον πηγαίνει σε άλλη?

geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 09 Οκτ 2008 20:43

μιλαω για την ιδια σελιδα.
επειδη σαν backround μια φωτογραφια που ειναι παρα πολυ καλη και δεν θελω να μου την κριβουν τα κειμενα, θελω να διχνω μια λεξη και εαν πατησεις επανω να ανοιγει το κειμενο.
θα μπορουσε να γινει και με νεο λινκ και να ανοιγει μια ιδια σελιδα αλλα με το κειμενο...αλλα δεν μου φενετε αυτο για την καλη και ομορφη λυση...

txc
Δημοσιεύσεις: 626
Εγγραφή: 02 Δεκ 2003 23:08

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από txc » 10 Οκτ 2008 10:01

ego auto pou tha ekana gia na min xrisimopoihso javascript i otidipote
tha itan otan pataei sto link sto kato meros tou mikrou keimenou na fortonei mia nea selida i opoia tha exei to idio periexomeno se oli tin alli selida, apla tha emfanizei to plires arthro

gia mia lisi sta grigora

geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 10 Οκτ 2008 10:57

το θεμα ειναι οτι δεν θελω να βρω την "ευκολη" λυση και για να μην γινει με προχειροτητα αλλα και οτι παραπανω μαθαινεις καλο ειναι...



geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 10 Οκτ 2008 15:45

νομιζω οτι ειναι οτι ακριβος εψαχνα αλλα δεν μου ειναι και πολυ ευκολο να το κανω μιας και απο κωδικα δεν τα παω καλα...

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από EneMe » 10 Οκτ 2008 16:11

Δηλαδή θέλεις να στο κάνει κάποιος άλλος;

Σιγά τον κώδικα!

Όρμα λίγο, πειραματίσου! Αν δεν δοκιμάσεις, πώς θα μάθεις;

Αν δεν βρέξεις kώλο, ψάρι δεν τρως, που λέει και η παροιμία... ;)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2008 17:37

geioannou έγραψε:νομιζω οτι ειναι οτι ακριβος εψαχνα αλλα δεν μου ειναι και πολυ ευκολο να το κανω μιας και απο κωδικα δεν τα παω καλα...
Όσο πιο πολύ σε δυσκολέψει, τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση θα νιώσεις όταν το πετύχεις!
Γενικά στραβώνω με τοποθετήσεις του τύπου "θέλω να κάνω κάτι advanced, αλλά που να κάθομαι να παιδεύομαι και να μαθαίνω τώρα... Κάποιος να μου το δώσει στο πιάτο;"
Προφανώς είστε νέα παιδιά ρε γμτ!
Τι να πούμε κάποιοι που ξεκινήσαμε να τα μαθαίνουμε στα 38 μας και 10 χρόνια μετά δεν έχει σβήσει η θέληση να εμβαθύνουμε περισσότερο...
Sorry για το offtopic :roll:

geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 10 Οκτ 2008 18:32

οχι ρε παιδια παρεξηγησατε τελιως αυτο που ειπα.
καταρχειν δεν ζητησα να το κανει αλλος για εμενα.εαν υπηρχε ετοιμοσ κωδικα τον οποιο θα τον πεταγα μεσα στη σελιδα οκ.
κατα τα αλλα η δουλεια μου δεν ειναι σχετικη με κατασκευη ιστοσελιδων.
απο γνωστους και φιλους και απο πολυ ψαξιμο (οπως λετε και εσεις) εμαθα αξιοπρεπεως το dreamweaver και μπορω να φτιαχω ευκολα σελιδουλες.αλλα μεχρι εκει.
τωρα κατι div και κατι tag κλπ που βλεπω μεσα στο κωδικα δεν ξερω τη συμαινουν, η εχω καταλαβει πανω κατω.
οταν λοιπον μου λεει καποιος "παρε αυτο και πετατο μεσα στο κωδικα σου" ειναι σαν λεει καποιος σε ενα ταξιτζι πηγαινε με στην αθηνα !!!
πια αθηνα ? που? ειναι που αοριστο.
και μην νομιζετε οτι πριν κανω ποστ δεν ειχα προσπαθησει...
μιλαω για αντικημενικα "κοληματα" που υπαρχουν απο ελειψη γνωσης κωδικα και οχι απο βαριεστιμενη λογικη....

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από korgr » 10 Οκτ 2008 18:51

ok sorry παρεξήγησα :)
Πάντως χωρίς καθόλου γνώσεις, δυστυχώς είναι δύσκολο να επεκταθείς εκτός αυτών που σου παρέχει το dreamweaver

geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 10 Οκτ 2008 19:10

μακαρι να ειχα καποιο φιλο ο οποιος να ηξερε κωδικα και να καθομουν διπλα του 2-3 φορες και να εμπενα σιγα σιγα στη διαδικασια....

Άβαταρ μέλους
PixelDog
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008 17:19

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από PixelDog » 10 Οκτ 2008 19:52

βαλε το κωδικα που εχεις διαλεξει και πες μας που δυσκολεύεσαι
I Hate My Notepad

geioannou
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 21 Φεβ 2006 19:47

θελω επανω σε μια λεξη να ενεργοποιησω αναδιπλουμενο κειμενο

Δημοσίευση από geioannou » 10 Οκτ 2008 20:04

βαση αυτου του λινκ που δωθηκε παραπανω

http://blog.paranoidferret.com/index.ph ... ion-menus/

ειναι μεσα στην λογικη που ζηταω
βλεπω λοιπον το 1ο πεδιο με τον κωδια και καταλαβαινω οτι εκει διαμορφωνεις τον αριθμο των πεδιον που επιθημεις(εγω θελω μονο 1)

εστω λοιπον οτι περνω μονο το

<div id="AccordionContainer" class="AccordionContainer">
<div onclick="runAccordion(1);">
<div class="AccordionTitle" onselectstart="return false;">
Accordion 1
</div>
</div>
μετα βλεπω οτι στον παρακατω κωδικα οριζει τις διαστασεις αυτου του πεδιου (και πολυ καλα κανει)
απο εκει το περνω ολο..(δεν ξερω)

και βεβαια απο εκει και κατω δεν γνωριζω τιποτε
ενα "if" βλεπω οτι χρεισιμοποιητε παρακατω που το εβλεπε αρκετα στο flash (που οριζες συνθηκες...)

και βεβαια τα δυο πρωτα εστω οτι εναι αυτα που θελω.που μεσα στη html θα τα βαλω ?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης