Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από cris29 » 10 Οκτ 2008 13:17

Γεια σας.
Δουλεύω πάνω σε mysql 4 και άνω και php.
Το πρόβλημα είναι στο ότι ενώ όλους τους προηγούμενους πίνακες τους έχω φτιάξει και δείχνουν ελληνικά στον πίνακα που δουλεύω δεν λεει να δουλεψει.
Εχω προσπαθήσει με όλους του τρόπους και τις κωδικοποιήσεις.
Βρείτε μου τουλάχιστον ένα τρόπο να κάνω (έστω και μπακαλιστικα) την λίστα από xls να φαινετε στην ιστοσελίδα.

Δείτε τα εδώ.
http://www.gnl.gr/el/meloi/melos2007.php
και το πρόβλημα
http://www.gnl.gr/el/meloi/melos2008.php

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 10 Οκτ 2008 14:22

Φανταζομαι οτι κάνεις load data infile και φέρνεις τα πεδία απο το excel στη mysql.
Για να στα δείχνει σωστά στη σελίδα θα πρέπει και η βάση και η σελίδα να έχουν ISO-8859-7.
Βέβαια στη βάση θα φαίνονται σαν ιερογλυφικά αλλά δεν σε νοιάζει, υποθέτω.
Επίσης πολύ βασικό είναι η βάση από την οποία θα εξάγεις τα δεδομένα να είναι ήδη ISO-8859-7. Αν είναι utf-8 ή κάτι άλλο. Δεν θα παίξει.
Κι απ' όσο ξέρω μπορείς να κάνεις convert character μόνο απο κάτι άλλο σε utf-8. Το αντίθετο δεν πρέπει να γίνεται.
Μην σε πάρω όμως και στο λαιμό μου, ψάξτο.

cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από cris29 » 10 Οκτ 2008 16:12

Έχω φτιάξει πίνακα από την αρχή με κωδικοποίηση utf8 και έχω περάσει στοιχεία.
Το ίδιο και σε κωδικοποίηση iso-8859-7.
Το θέμα είναι οτι σε μια κωδικοποίηση, δεν θυμαμαι ποια, τα ελληνικα βγαίναν κανονικότατα, αλλά στην php σελιδα όχι.
Βεβαια θα αναγκαστω να το φτιάξω σε html διοτι με παιδευει 2 μέρες τώρα και δεν λεει για 3η.

billadoid
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 10 Οκτ 2008 23:01

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από billadoid » 10 Οκτ 2008 23:09

Όταν θα φτιάχνεις τα tables, κάνε το Collation τους-> utf8_unicode_ci

cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από cris29 » 11 Οκτ 2008 00:02

το ειχα σκεφτει κι αυτο. Αλλά πριν απο λιγες ωρες.
ευχαριστω. Θα το δοκιμασω.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 13 Οκτ 2008 11:35

cris29 έγραψε:Το θέμα είναι οτι σε μια κωδικοποίηση, δεν θυμαμαι ποια, τα ελληνικα βγαίναν κανονικότατα, αλλά στην php σελιδα όχι.
Το θέμα και με τις δύο κωδικοποιήσεις είναι οτι αν η εισαγωγή των δεδομένων γίνει με άλλη κωδικοποίηση και με άλλη η εκτύπωση (π.χ. η φόρμα entry data έχει utf και η φόρμα εφμάνισης έχει iso) τότε η php δεν τα εμφανίζει σωστά. Αυτό ισχύει φυσικά και αν κατά την πορεία η κωδικοποίηση της σελίδας αλλάξει.
Αν κάνεις εξαγωγή δεδομένων απο μια βάση τότε πρέπει να κρατηθεί η ίδια κωδικοποίηση με την οποία τα δεδομένα είχαν εισαχθεί στη βάση.

Απλώς για έναν περίεργο λόγο το excel δεν εμφανίζει σωστά τους Ελληνικούς χαρακτήρες
που έχουν εξαχθεί απο βάση με utf, ενώ τα iso τα εμφανίζει σωστά.
Δοκίμασε να τα εξάγεις σε ASCII αρχείο και μετά κάνοντας Ανοιγμα με.. excel, μήπως έτσι τα εμφανίζει σωστά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από Basilakis » 13 Οκτ 2008 12:20

Κώδικας: Επιλογή όλων

$link = mysql_connect("localhost","to_username","to_pass");
if (! $link)
die("Couldn't connect to MySQL");
mysql_select_db("your_database" , $link)
or die("Couldn't open your_database: ");
mysql_query('set character set greek',$link);
mysql_query("SET NAMES 'greek'",$link);

cris29
Δημοσιεύσεις: 165
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008 15:33

Πρόβλημα με ελληνικη κωδικοποιήση

Δημοσίευση από cris29 » 13 Οκτ 2008 13:53

Τελικά το κατάφερα.
Χρησιμοποιησα το πρόγραμμα που το προωτο-έφτιαξα και όλα είναι οκ.
Τώρα γιατι και για ποιό λόγο δεν δούλεψε χειροκίνητα ως θα όφειλε, άγνωσται οι βουλαί των υπολογιστών.
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Ελπίζω να μπορέσω να σας εξυπηρετήσω κι εγώ στο μέλλον.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες