Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 18 Οκτ 2008 23:54

Γεια σας παιδιά,

Έχω τον παρακάτω πίνακα σε ένα php script.

Νίκος 60 ετών
Μαρία 20 ετών
Άννα 23 ετών
Μιχάλης 13 ετών
Γιώργος 45 ετών

Πως μπορώ να ταξινομήσω αυτά τα στοιχεία ανά μικρότερη ηλικία;
Θέλω να γίνεται αυτόματα ο πίνακας έτσι:

Μιχάλης 13 ετών
Μαρία 20 ετών
Άννα 23 ετών
Γιώργος 45 ετών
Νίκος 60 ετών

Γίνεται αυτό;

Ευχαριστώ πολύ.

nicknors
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Οκτ 2008 00:43

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από nicknors » 19 Οκτ 2008 01:43

entoles:
ksort() -> taksinomisi me vazi ta klidia me ti sira
krsort() -> me vasi tin antitheti sira ton klidion
asort() -> taksinomisi me vasi tis times
arsort() -> me vasi tis times antistrofa

esi malon xriazese tin proti:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ksort ($onoma_pinaka); //tksinomisi pinaka
print ($onoma_pinaka);  //ektiposi pinaka
:hammer:

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 19 Οκτ 2008 02:27

Αν ο πίνακας είναι html; Πως θα το κάνω; δοκίμασα με την λύση σου φίλε μου αλλά δεν λαμβάνω κάποιο αποτέλεσμα..

<table>
<tr>
<td><?php echo "name";?></td>
<td><?php echo "ilikia";?></td>
</tr>
</table>

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από Basilakis » 19 Οκτ 2008 17:42

Εάν ο πίνακας είναι html, πρέπει να κάνεις short, τις τιμές που παράγεις...

μέσα στο sqlk query σου, ORDER BY

Akis_gr49
Δημοσιεύσεις: 266
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 13:49

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από Akis_gr49 » 19 Οκτ 2008 19:49

Δεν τις τραβάω από την βάση.

Οι τιμές είναι απλές καταχωρήσεις π.χ.
Θα μπορούσα να τις βάλω σε ένα array; Aν ναι έχετε καμιά ιδέα;

$name1 ='takis';
$name2 = 'yiannis';
$name3 = 'nikos';

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ταξινόμηση μεταβλητών στην php

Δημοσίευση από korgr » 20 Οκτ 2008 14:55

Στην αρχή είπες:
Έχω τον παρακάτω πίνακα σε ένα php script.
Μετά λες:
Θα μπορούσα να τις βάλω σε ένα array;
Κάπου μπερδεύεις τους όρους array (php) και table (html)
Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν πίνακα στην μνήμη (όπου μπορείς να κάνεις sort) και η δεύτερη έναν πίνακα προβολής tabular data (δεδομένων σε στηλοθέτες).

Εν ολίγοις:
1. Δημιουργείς ένα php array και βάζεις μέσα τα περιεχόμενα σου
2. Ταξινομείς (πχ με ksort όπως σου είπαν ανωτέρω)
3. Προβάλεις τα περιεχόμενα του array σε ένα html table κάνοντας χρήση κάποιου loop (while, for κλπ)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης