Κινεζικα στο site μετα απο αλλαγη host.

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
savito
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Οκτ 2008 04:12

Κινεζικα στο site μετα απο αλλαγη host.

Δημοσίευση από savito » 25 Οκτ 2008 04:27

Καλησπερα σε ολους ,
προσφατα μετεφερα σε αλλο host το site μου και παρατηρω οτι αντι για ελληνικα μου βγαζει αριθμους , συμβολα κλπ κλπ.
Στη βαση του παλιου host το charset ηταν UTF-8 Unicode (utf8), το connection collation utf8_general_ci ενω τα tables ηταν latin1_swedish_ci(!!!). Με αυτες τις ρυθμισεις εκανα εξαγωγη τη βαση για να τη ριξω στον νεο host.
Oταν την εριξα λοιπον και εχωντας το collaton latin1_swedish_ci αλλα και utf8_general_ci (κανωντας δοκιμες) ειδα οτι μεσα στο σιτε δεν εχει ελληνικα! Δοκιμασα διαφορα πραγματα που ειδα απο δω και απο κει αλλα δεν εγινε τιποτα.
Καμια βοηθεια πλιζζζζζ?????!!!!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Κινεζικα στο site μετα απο αλλαγη host.

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2008 09:48

Προσωπικά όταν έχω τέτοια προβλήματα ( και η βάση μου είναι πράγματι UTF-8 ) τα αντιμετωπίζω προσθέτοντας αμέσως μετά το connection στη βάση τα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION=utf8_general_ci");
mysql_query("SET CHARACTER_SET_CLIENT=utf8");
mysql_query("SET CHARACTER_SET_RESULTS=utf8");
Πριν από τα select δηλαδή...

savito
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 25 Οκτ 2008 04:12

Κινεζικα στο site μετα απο αλλαγη host.

Δημοσίευση από savito » 25 Οκτ 2008 13:14

Λιγο ποιο συγκεκριμενος μπορεις να εισαι γιατι ειμαι και ψιλοασχετος? :-? :-? :-?
Aπ'οτι ειδα εκτος απτο site που εχει κινεζικα , μεσα στη βαση επισης τα ελληνικα δεν φαινονται αν βοηθαει αυτο.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Κινεζικα στο site μετα απο αλλαγη host.

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2008 14:26

Κάπου θα βρεις μια εντολή που θα λέει:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_select_db($DBName);
όπου $DBName = το όνομα της βάσης σου
Ακριβώς από κάτω βάζεις αυτά που σου έδωσα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες