Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 06 Νοέμ 2008 18:59

Ποιος νομιζετε οτι ειναι ο καλυτερος τροπος , να ξεχωρισω τους Admins απο τους απλους Users σε ενα Login ;
Στο μυαλο μου , εχω 2 τροπους :

α)Ενα flag με 0 ή 1, οπου 0 user και οπου 1 admin , οπου θα ακολουθει ξεχωριστο script για καθε περιπτωση

β) Θα εχω απο την αρχη επιλογη ,

"Εισοδος ως User " και
"Εισοδος ως Admin"

οπου θα χρειαστουν και 2 διαφορετικοι πινακες στη ΒΔ , ενας για Users και ενας για Admins


Edit : Να τονισω οτι προκειται για την πρωτη μου προσπαθεια, δημιουργιας ενος site ( προκειται για την πτυχιακη της σχολης μου, και δεν θα ενοχλουσε αν ηταν κατι απλο και λυτο...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Νοέμ 2008 23:21

ΤΟ Α) είναι ποίο βολικό.

και δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικό script. Απλώς στο SQL statment θα βλέπεις το userlevel και if 0 then απλό content if 1 then admin content


Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 06 Νοέμ 2008 23:32

Ωραια, τοτε.

Εδω ακουσα ακομα και για δημιουργια 2 sites... Ενα για admins και ενα users

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από cherouvim » 06 Νοέμ 2008 23:42

Μη μπλέκεις το front end με τη σχεδίαση της βάσης από πίσω.
Πάρε τη καλύτερη, για τις ανάγκες σου, απόφαση και υλοποίησε ανεξάρτητα από το τελικό user interface.

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από c0d3punk » 06 Νοέμ 2008 23:51

ε το Α σίγουρα! πιο συμμαζεμένο πιο κυριλέ!
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 06 Νοέμ 2008 23:53

:wink:

Καποιο λινκ/βοηθεια για να μπω λιγακι στο κλιμα ;


Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 07 Νοέμ 2008 00:17

Το βρηκα και γω στο google , αλλα ηλπιζα σε κατι πιο απλο...
Ευχαριστω παντως !

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από c0d3punk » 07 Νοέμ 2008 11:04

θα σου έλεγα για το http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=21531 αλλά θα τοχεις checkαρει πιστεύω.
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από CyberCr33p » 07 Νοέμ 2008 11:12

Κάντο όπως το έχει υλοποιήσει και το Joomla, δηλαδή σε ένα πίνακα όλοι οι users (ένα πεδίο λέει τι δικαιώματα έχει ο χρήστης) και στο front-end o user να κάνει login από διαφορετικό σημείο απ' ότι ο admin.

Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 07 Νοέμ 2008 13:57

Οτι εχω κανει μεχρι τωρα στο login.
Ελπιζω να μην πεσουν τα μαλλια σας :D

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<?php session_start&#40;&#41;; ?>
<head>
<title>LogIn</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<h1>LogΙn</h1>
<?php
$con = mysql_connect&#40;"localhost","root","******"&#41;;

if &#40;!$con&#41;
&#123;
	die&#40;'Could not connect&#58; ' . mysql_error&#40;&#41;&#41;;
&#125;

mysql_select_db&#40;"carsharing", $con&#41;;
$login=false;
//ελεγχει αν υπαρχει ηδη cookie για τη συνεδρια 
if&#40;isset&#40;$SESSION&#91;'UserID'&#93;&#41;&#41;

//Αν υπαρχει σε βαζει στο site 
&#123;
$username = $_COOKIE&#91;'LoginName'&#93;;
$pass = $_COOKIE&#91;'Password'&#93;;
$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM users WHERE username = '$username' AND password='$password'"&#41;;
$result=mysql_query&#40;$query&#41;;

while&#40;$rows=mysql_fetch_array&#40;$result&#41; &#41;
   &#123;
     $login=true;
   session_register&#40;"authenticated"&#41;;
   $_SESSION&#91;'uid'&#93;=$row&#91;'UserID'&#93;;
   $_SESSION&#91;'name'&#93;=$row&#91;'LoginName'&#93;;
   $_SESSION&#91;'level'&#93;=$row&#91;'Userlevel'&#93;;
   session_register&#40;"uid"&#41;;
   session_register&#40;"name"&#41;;
   
  if &#40;level==1&#41;
    &#123;
      echo "Welcome Admin".$_SESSION&#91;'name'&#93;;
   else
      echo "Welcome User".$_SESSION&#91;'name'&#93; ;
    &#125; 	  
   &#125; 
   
   else 
   &#123;
   echo "Ανεπιτυχές Login, δοκιμάστε πάλι";
  $error=1; 
   &#125;
&#125;

?> 

</body>

</html>
Μ βγαζει λαθος

Κώδικας: Επιλογή όλων

Parse error&#58; syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in C&#58;\AppServ\www\Ptixiaki\login.php on line 42

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από dik_ » 07 Νοέμ 2008 19:45

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$_SESSION&#91;'level'&#93;===1&#41;


Άβαταρ μέλους
loxy
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2007 01:18

Admin/User Διαχωρισμος σε Login

Δημοσίευση από loxy » 10 Νοέμ 2008 15:11

Ωραια πραγματα... ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες