ανανεωση μεταβλητης σε συγκεκριμενο σημειο της σελιδας

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
mastmast
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 02 Μαρ 2008 22:18
Επικοινωνία:

ανανεωση μεταβλητης σε συγκεκριμενο σημειο της σελιδας

Δημοσίευση από mastmast » 10 Νοέμ 2008 02:12

Παρακαλώ θέλω βοήθεια.

Φτιάχνω μια ιστοσελίδα στην οποία κάπου εμφανίζω έναν χρονο να τρέχει αλλα αυτο το βλέπεις να ανανεώνεται κάθε φορά που ανανεώνεις την ιστοσελίδα.
εγώ θέλω αυτός ο χρόνος να ανανεώνεται χωρίς ο χρήστης να κάνει ανανέωση την ιστοσελίδα ετσι ώστε να το βλέπει καθε φορα που θα μπει ανανεωμένο...

πχ αν κανεις..

echo time();

θα βγεί αυτό =2132423112354

στην επόμενη ανανέωση θα βγει αυτό=2132423112355

εγώ θέλω με κάποιο script /script azax να μου το ανανεώνει μόνο του.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΤΆ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΙς ΤΙΜΕ()-$variable

οπου η $variable την ανακτα απο την mysql..

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

ανανεωση μεταβλητης σε συγκεκριμενο σημειο της σελιδας

Δημοσίευση από dik_ » 10 Νοέμ 2008 21:57

Ψάξε για time out με javascript. Η αρχική τιμή του χρόνου στη function που θα φτιάξεις θα δίνεται με echo time() ή κάτι ανάλογο. Μετά θα μειώνεις αυτήν την τιμή κατά 1 κάθε ms (το interval της timeout).

mastmast
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 02 Μαρ 2008 22:18
Επικοινωνία:

ανανεωση μεταβλητης σε συγκεκριμενο σημειο της σελιδας

Δημοσίευση από mastmast » 15 Νοέμ 2008 15:00

λιγη παραπάνω βοήθεια, πιο συγκεκριμενα?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ανανεωση μεταβλητης σε συγκεκριμενο σημειο της σελιδας

Δημοσίευση από fafos » 15 Νοέμ 2008 15:42

Me jquery:

feiaxneis mia selida opou kaleis to jquery.js ( http://docs.jquery.com/Downloading_jQuery ) .

vazeis ena mikro script gia na kaleis ana 1 deuterolepto ena php file (time.php).

mesa sthn selida vazeis ena id (id="timeval") opou tha emfanizete h ananeosh tou xronou.

sto php arxeio "travas" to value pou thes apo thn vash sou kai kaneis thn afairesh apo ton torino xrono (time() )

o kodikas:


to time.php:

Κώδικας: Επιλογή όλων


<?php
$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;;

	$query = "SELECT variable FROM db_table WHERE id='1'";

	$result = mysql_db_query&#40;'onoma_vashs', $query, $link&#41;;

		$result = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;

$now = time&#40;&#41;;

		$neatime = $now - $result&#91;variable&#93; ;
echo $neatime;
?>

to arxeio pou tha emfanizetai to apotelesma:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<html>
<head>
<style type="text/css">
body &#123; 
font-family&#58;Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size&#58;13px;
&#125;
</style>
  <script src="jquery.js"></script>
  <script>
  $&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41;
  &#123;
	//ananeosh id ana 1 deuterolepto
   var refreshId = setInterval&#40;function&#40;&#41; 
   &#123;
	 $&#40;'#timeval'&#41;.load&#40;'time.php?randval='+ Math.random&#40;&#41;&#41;;
   &#125;, 1000&#41;;

  &#125;&#41;;
   </script>
<title></title>
</head>
<body>


<strong><div align="center" id="timeval">--&#58;--&#58;--</div></strong>


</body>
</html>

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης