Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 18 Νοέμ 2008 12:24

Καλημέρα,
έχω κολήσει εδώ και μέρες προσπαθώντας να εμφανίσω στα Ελληνικά το site.
Είναι συνδεδεμένο με βάση στην οποία έχω κωδικοποίηση utf-8 στα πάντα.
Φτιάχνω τις σελίδες με την ίδια λογική.
Αλλά η σελίδα υποστηρίζει και άλλες τις οποιες πήρα έτοιμες.
Αλλάζω κ αυτές, θέτω
mysql_query("set character set 'greek'");
mysql_query("SET NAMES 'greek'"); στο αρχείο της σύνδεσης με τη βάση.
Το πρόβλημα είναι ότι είτε θα εμφανίζει τα δεδομένα που παίρνει από τη βάση σε ελληνικά και των συνδεμένων σελίδων σε "κινέζικα", είτε το αντίθετο.
Τι άλλο μπορώ να κάνω;;;;;;;
Ευχαριστώ!!
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από c0d3punk » 18 Νοέμ 2008 14:46

να σου πω... αφού τα έχεις θέσει όλα σε ut-8 γιατί στο query βάζεις greek?
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από korgr » 18 Νοέμ 2008 14:49

Πρώτα απ' όλα θα βάλεις κωδικοποίηση σε όλες τις σελίδες σου UTF-8

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Μετά θα σώσεις κάθε σελίδα σου με encoding UTF- 8 (Αν δεν είναι UTF-8 ).
Σου προτείνω να τις ανοίξεις με κάποιο editor όπως το Notepad2 για να ελέγξεις το encoding και αν χρειαστεί να κάνεις και το convert...
Όλα αυτά αν η βάση σου είναι UTF-8 και όταν τα βλέπεις σωστά σου χαλάνε τα υπόλοιπα κείμενα της σελίδας...

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 20 Νοέμ 2008 16:16

ok!! (άργησα λίγο!!)
έβαλα τις φόρμες ως utf8 και δούλεψε.
Αλλά παρουσιάστηκε άλλο πρόβλημα τώρα.
Στην βάση κάνω file_upload μια φόρμα αλλά τα δεδομένα που περνάνε δεν εμφανίζονται
ως Ελληνικά αλλά σύμβολα κ.ά.
Εντάξει όταν καλώ τα στοιχεία να εμφανιστούν στη φόρμα εμφανίζονται κανονικά
όταν όμως κάνω αναζήτηση των στοιχείων δεν βρίσκει τίποτα γιατί είναι καταχωρημένα με ακαταλόγιστα σύμβολα...
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 20 Νοέμ 2008 16:17

file_upload *από μια φόρμα
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από korgr » 20 Νοέμ 2008 16:36

Μιλάμε για custom κώδικα (δικό σου);
Ελπίζω να κατάλαβες όταν σου είπα να γίνουν ΟΛΕΣ οι σελίδες σου UTF-8 δεν εννούσα να μπεί η σχετική κωδικοποίηση στον κώδικα μόνο, αλλά να ΣΩΘΕΙ και σαν UTF-8 το κάθε αρχείο σου.
Επίσης δοκίμασε μετά από το mysql_select_db να βάλεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;"SET NAMES 'utf8'"&#41;;
mysql_query&#40;"SET COLLATION_CONNECTION=utf8_general_ci"&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_CLIENT=utf8"&#41;;
mysql_query&#40;"SET CHARACTER_SET_RESULTS=utf8"&#41;;

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 20 Νοέμ 2008 16:49

ok
Αυτό δούλεψε στη βάση αλλά το πρόβλημα είναι από τότι φαίνεται αλλού,
γιατί στο φάκελο που αποθηκεύω τα αρχεία ο τίτλος τους αποθηκεύεται
με σύμβολα.
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από cpulse » 20 Νοέμ 2008 21:34

Αν κάνεις upload κείμενα από ms word, excel κτλ θα έχουν κωδικοποίηση win-1253. Πριν τα αποθηκεύσεις στην βάση δεδομένων θα πρέπει να τα μετατρέψεις σε utf-8

Κώδικας: Επιλογή όλων

$str = iconv&#40;'cp1253', 'utf-8', $str&#41;;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από korgr » 20 Νοέμ 2008 23:34

Ρε συ Αλέξη, φταίω τώρα εγώ να πω πως είσαι ένας γνήσιος phpας ? :wink: :lol:

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από cpulse » 21 Νοέμ 2008 00:19

Κατά καιρούς μου χουν κολλήσει ένα σωρό παρατσούκλια.. αυτό ομως δεν φεύγει με τίποτα το άτιμο!!! grrr

:lol:

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 21 Νοέμ 2008 13:49

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.
Όμως θα ηθελα περισσότερες πληροφορίες για την σύνταξη της iconv, επειδή δεν έχει τύχη να την χρησιμοποιήσω ξανά και στο δίκτυο δεν βρίσκω και πολλές πληροφορίες για την αλλαγή κωδικοποίησης σε αρχεία.
Relax!!! Take it easy.....

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από cpulse » 21 Νοέμ 2008 15:20


Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Νοέμ 2008 15:20

http://tinyurl.com/5r6pjp

Και μου αρέσει και ο τρόπος παρουσίασης. Άστο να παίξει :D

Άβαταρ μέλους
thrs30
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 06 Νοέμ 2008 14:58

Μπέρδεμα αλά Ελληνικά

Δημοσίευση από thrs30 » 24 Νοέμ 2008 12:06

Καλημέρα..
Τα links που μου δώσατε πιο πολύ με μπέρδεψαν,παρά βοήθησαν, ή μάλλον εγώ δεν έχω κ μεγάλη εμπειρία,
και δεν κατάφερα να κάνω κατι. Συνεχώς χτυπά λάθη.
Υπάρχει κανένα πιο αναλυτικό παράδειγμα....??????????
Ευχαριστώ.
Relax!!! Take it easy.....

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες