Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Νοέμ 2008 11:12

Χμμμμμ!
Το header location κάνει redirect στην φόρμα login αλλά παρ' όλα αυτά το back button του explorer συνεχίζει τα δικά του.
Υπάρχει τρόπος στην php να "πιάσω" απο ποιά σελίδα ήρθε ο χρήστης ώστε να βάλω κάποιον έλεγχο ή πρέπει να κοιτάξω για java (previous page);

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από cpulse » 26 Νοέμ 2008 11:35

Υπάρχει η $_SERVER['HTTP_REFERER'] .. αλλά είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με την βούληση του προγραμματιστή. Οι κοινοί browsers το χρησιμοποιούνε, αλλά αν θέλω εγώ πχ μπορώ να σου στείλω request με curl σε συγκεκριμένη σελίδα και με ή χωρίς post variables χωρίς referrer.

Σχετικά με αυτό που είπες ποιο πρίν.. ο κώδικας σου περιέχει διάφορα require(), άρα υπάρχει κι άλλος κώδικας. Μήπως εκεί υπάρχει κάτι που μπερδεύει το σύστημα;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Νοέμ 2008 13:18

Ναί το έψαξα με το $_SERVER['HTTP_REFERER'] αλλά δεν κάνει δουλειά.
Σε όλα τα site που κοίταξα έλεγαν αυτό που αναφέρεις :D .

Τα require που χρησιμοποιώ είναι δύο, ένα που περιέχει τίς ρυθμίσεις για connect στην database και ένα που σχηματίζει το login form (απλά echo δηλαδή).
Δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από fafos » 26 Νοέμ 2008 14:34

prin "skotoseis' thn session tha prepei na "skotoseis" to cookie prota:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (isset($_COOKIE[session_name()])) {
    setcookie(session_name(), '', time()-42000, '/');

}

session_destroy();


Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από cpulse » 26 Νοέμ 2008 14:51

Δοκίμασε αυτό..

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php session_start&#40;&#41;; ?>
<html>
<head>
	<title>..............</title>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
	<link href="admin/admin.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body onload="document.forms.login.uname.focus&#40;&#41;">

<br>

<p align="center">ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
	<br>ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ</p>

<?php
if &#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'uid'&#93;&#41;&#41; &#123;
	echo '<h4>Είστε ήδη συνδεδεμένος</h4>';
	echo '<p><a href="admin/main.php">Συνέχεια</a></p>';
&#125;
else &#123;
	$show_login = true;
	if &#40;isset&#40;$_POST&#91;"uname"&#93;&#41;&#41; &#123;
		require &#40;".php"&#41;;

		$uname = md5 &#40;$_POST&#91;'uname'&#93;&#41; ;
		$upass = md5 &#40;$_POST&#91;"upass"&#93;&#41;;
		
		$query = "select * from users where uname = '" . mysql_real_escape_string&#40;$uname&#41; . "' and upass = '" . mysql_real_escape_string&#40;$upass&#41; . "'";
		$result = mysql_query&#40;$query&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

		if &#40;&#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;&#41; &#123;
			$show_login = false;
			$_SESSION&#91;'uid'&#93; = $row&#91;'uid'&#93;;
			echo '<h4>Συνδεθήκατε επιτυχώς</h4>';
			echo '<p><a href="admin/main.php">Συνέχεια</a></p>';
		&#125;
		else &#123;
			echo '<p style="color&#58;red">Η προσπάθεια σύνδεσης απέτυχε.<br>
              Ελέγξτε το user name και το password που δώσατε για τυχόν ορθογραφικά λάθη</p>';
		&#125;
	&#125;

	if &#40;$show_login&#41;
		require &#40;"backing_files/login_form.php"&#41;;
&#125;
?>
</body>
</html>

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόβλημα με refresh σε σελίδα με session_start

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 27 Νοέμ 2008 13:44

Δυστυχώς, τσού.
Δεν πειράζει, θα ψάξω άλλο τρόπο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης