DataGridView στην vb 2008

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

DataGridView στην vb 2008

Δημοσίευση από tonik » 19 Νοέμ 2008 19:03

Γεια σας...

Έχω μία φόρμα στην vb2008 η οποία περιέχει ένα datagridview.;Έχω γράψει κάποιο κώδικα ο οποίος κάνει Import δεδομένα απο excel. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Αν έχω 5 στήλες ήδη στο datagridview και 5 στο excel κάνοντας import μου προσθέτει επιπλέον 5 στήλες στο datagridview με τα δεδομένα απο το excel αρχειο αντί να μου ενημερώσει τα δεδομένα κάτω απο τις ήδη υπάρχουσες στήλες. Ψάχνω να βρώ ένα τρόπο να προσθέτει τα δεδομένα στις ηδη υπάρχουσες στηλες του datagridview. Ο κώδικας που έχω γράψει ειναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

   Dim connectionStringTemplate As String = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source={0};Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes;IMEX=1"""
        Dim sFileName As String = "C:\statistics.xlsx"
        Dim connectionString As String = String.Format(connectionStringTemplate, sFileName)
        Dim sqlSelect As String = "SELECT * FROM [Sheet1$];"
        ' Load the Excel worksheet into a DataTable
        Dim workbook As DataSet = New DataSet()
        Dim excelAdapter As System.Data.Common.DataAdapter = New System.Data.OleDb.OleDbDataAdapter(sqlSelect, connectionString)
        Try
            excelAdapter.Fill(workbook)
            Dim worksheet As DataTable = workbook.Tables(0)
            dgv.DataSource = worksheet

        End Try
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει το θέμα;
Ευχαριστώ

tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

DataGridView στην vb 2008

Δημοσίευση από tonik » 19 Νοέμ 2008 19:40

Βρηκα την λύση παιδιά ευχαριστώ....

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

DataGridView στην vb 2008

Δημοσίευση από Manin » 06 Ιαν 2009 00:37

Για δώσε μας τη λύση φίλε μου, να το έχουμε υπόψιν μας
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

tonik
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 17 Μάιος 2007 21:57

DataGridView στην vb 2008

Δημοσίευση από tonik » 14 Ιαν 2009 18:30

datagridview.AutoGenerateColumns = False

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

DataGridView στην vb 2008

Δημοσίευση από Manin » 15 Ιαν 2009 10:51

ευχαριστώ
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης