Autostart me vb.net

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
athlon
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 02 Οκτ 2008 01:53
Τοποθεσία: pola kai diafora........

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από athlon » 20 Νοέμ 2008 10:53

Pos Ta borousa na aftomatopihso mia efarmogi VB.Net..Na anigi kata tinn fortosi ton windows na anigi diladi aftomata ..........ta borouse kapios na me voitisi;.....ton efxaristo ek ton protero...........

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από Sheena » 20 Νοέμ 2008 15:48

Να την βάλεις δηλαδή στο startup των windows? Μάλιστα....

Ο ένας τρόπος είναι την προσθέσεις στο Scheduler των windows, δηλ. Start | Accessories | System Tools | Task Scheduler και να φτιάξεις ένα task

και ο άλλος να την προσθέσεις στην registry των windows, δηλ.
HK_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Αν πάλι θέλεις να φορτώνεται μόνο σε ορισμένους χρήστες, τότε το κάνεις register στον φάκελο Current_User, δηλ.
HK_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Φτιάχνεις λοιπόν το Key ως εξής:


Dim CU As Microsoft.Win32.RegistryKey = _
Registry.CurrentUser.CreateSubKey _
("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run")

With CU
.OpenSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\ _
CurrentVersion\Run", True)
.SetValue("MyProgram", AppPath)
End With

όπου στο AppPath γράφεις όλο το μονοπάτι για το exe σου.
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

athlon
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 02 Οκτ 2008 01:53
Τοποθεσία: pola kai diafora........

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από athlon » 21 Νοέμ 2008 00:12

sinxoreseme filemou alla den ta poli katalaveno pos boro ta ta prosperaso meso mia efarmogis Vb kantamou ligo pio liana ta sou eimoun evgnomon........

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από Sheena » 21 Νοέμ 2008 15:38

Δυστυχώς εδώ που είμαι δεν έχω όλα μου τα εργαλεία στην διάθεσή μου :( .... Τουλάχιστον ακόμη...... Όπως σου είπα δεν έχεις παρα να πειράξεις την registry. Το δοκίμασες; Σου είπα τι ακριβώς να κάνεις πιο πάνω..... :wink:
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

athlon
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 02 Οκτ 2008 01:53
Τοποθεσία: pola kai diafora........

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από athlon » 21 Νοέμ 2008 22:28

to dokimasa doulevi apsoga se efxaristo poli ...dikomou latos itan ksexasa na prosteso ena grama apo tin diadromi tou programatos.......Na se rotiso omos kati epidis den poli asxoloume me to mitroo ton windows kai den gnorizo pola........ean stin efarmogi
prosteta kai ritmisis p.x. alagi gramosiras xromatos, kapio alarm k.t.l. ti ta mou sinistouses na kano outososte otan ta ksananige aftomata na diatirounte h ritmisis pou exo kani pin termatiso tin efarmogi;

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από Sheena » 24 Νοέμ 2008 11:10

Να πω αρχικά πως μου είναι πιο εύκολο να διαβάζω ελληνικά από greeklish. Θα προτιμούσα λοιπόν να έγραφες ελληνικά.

Έπειτα, αυτό που ρωτάς είναι, να ανοίγει η εφαρμογή ενίοτε στην γραμματοσειρά/χρώμα,κλπ. που έχεις ορίσει ή να κρατάει την τελευταία γραμματοσειρά/χρώμα/κλπ. με την οποία δούλευες το πρόγραμμα;
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

athlon
Δημοσιεύσεις: 30
Εγγραφή: 02 Οκτ 2008 01:53
Τοποθεσία: pola kai diafora........

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από athlon » 24 Νοέμ 2008 22:55

Βασικά θέλω η οποιεσδήποτε ρυθμίσεις κάνω πριν το κλείσιμο τις εφαρμογής να αποθηκεύονται αν γίνετε στο μητρώο τον Windows ώστε όταν ξανανοίγω την εφαρμογή να κρατάει τις τελευταίες ρυθμίσεις ..............Όσο για τα ελληνικά να με συμπαθάς αλλά μόνο Γερμανία και δουλεύω με γερμανικό πληκτρολόγιο μου πήρε πολύ ώρα για να γράφω
:lol: :lol: :lol:

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Autostart me vb.net

Δημοσίευση από Sheena » 25 Νοέμ 2008 11:31

Για το τελευταίο που ρωτάς δεν ξέρω να στο απαντήσω με σιγουριά. Χρειάζεται να το ψάξω. Μου είχε ζητηθεί κάποτε, αλλά τελικά το αναίρεσαν και έτσι δεν το έχω ψάξει. Να ξέρεις πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα στερούμαι του pc μου, οπότε δεν έχω και τα κατάλληλα εργαλεία να το διερευνήσω και να στο απντήσω τώρα. Αν θέλεις ψάξε λίγο και στο site της Microsoft, στον τομέα της VB.NET ή σε ανάλογα sites... :wink:
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες