Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από fafos » 26 Νοέμ 2008 19:25

Με το παρακάτω script μπορείτε να φειάξετε έναν flash scroller όπως έχει το Youtube στην αρχική του σελίδα για να εμφανίζει τα "Videos watched right now...".

Λόγω του ότι πολλοί δεν έχουν βίντεος εγώ το έφειαξα για photo galleries με βάση δεδομένων..


Εγκατάσταση...

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το αρχείο photoscroller.zip και αποσυμπιέστε το.


Ανοίξτε το αρχείο: /file/video/photoscrollers.php με κάποιον editor...

Στις πρώτες γραμμές δώστε τα στοιχεία της βάσης δεδομένων σας..

Στο $q1 = "SELECT id,thumb,normal,visits FROM `onoma_table` ORDER by id DESC LIMIT 50"; γράψτε το όνομα του table όπου αποθηκεύονται τα στοιχεία των φωτογραφιών καθώς και τα πεδία: id (id εγραφής), thumb(πεδίο όπου αποθηκεύεται το όνομα της μικρογραφίας-αν υπάρχει-), normal(πεδίο όπου αποθηκεύεται το όνομα της κανονικής φωτογραφίας-αν υπάρχει-) και visits(πεδίο με επισκέψεις στην σελίδα της φωτογραφίας-αν υπάρχει-)

Αυτά τα πεδία είναι σχετικά... εσείς θα πρέπει να το προσαρμόσετε στα δικά σας στοιχεία.

Παρακάτω θα πρέπει να αλλάξετε το: filesize("../../images/photos/$row[normal]") με την διαδρομή προς τον φάκελο των φωτογραφιών σας στοχεύοντας την κανονική φωτογραφία ($row[normal]) για να μπορέσουμε να πάρουμε το μέγεθος της φωτογραφίας.

Παρακάτω αλλάξτε το: $vimage = 'http://www.mysite.gr/images/photos/'.$row['thumb'].''; και το $photourl = 'http://www.mysite.gr/photo.php?id='.$row['id'].'';
με τις δικές σας διαδρομές (όπου mysite.gr η ιστοσελίδα σας)

το $vimage είναι η διαδρομή προς την μικρογραφία σας και το $photourl η διαδρομή προς την σελίδα της φωτογραφίας.


Σώστε το αρχείο και πάμε παρακάτω...




Ανεβάστε όλα τα αρχεία και τους φακέλους που θα βρείτε μέσα στον φάκελο photoscroller στην ιστοσελίδα σας (ΟΧΙ τον φάκελο photoscroller!! Μόνο τους φακέλους και τα αρχεία που υπάρχουν εκεί μέσα!!)


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ SCROLER ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΣ

Για να εμφανίσουμε τον scroller στις σελίδες μας βάζουμε τον παρακάτω κώδικα εκεί που θέλουμε να εμφανίζεται:


Κώδικας: Επιλογή όλων

<script src="file/video/AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script>
<script language="javascript">
	if &#40;AC_FL_RunContent == 0&#41; &#123;
		alert&#40;"This page requires AC_RunActiveContent.js."&#41;;
	&#125; else &#123;
		AC_FL_RunContent&#40;
			'codebase', 'http&#58;//download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
			'width', '480',
			'height', '120',
			'src', 'photoscroller',
			'quality', 'high',
			'pluginspage', 'http&#58;//www.macromedia.com/go/getflashplayer',
			'align', 'middle',
			'play', 'true',
			'loop', 'true',
			'scale', 'showall',
			'wmode', 'transparent',
			'devicefont', 'false',
			'id', 'photoscroller',
			'bgcolor', '#ffffff',
			'name', 'photoscroller',
			'menu', 'true',
			'allowFullScreen', 'false',
			'allowScriptAccess','sameDomain',
			'movie', 'file/video/photoscroller',
			'salign', ''
			&#41;; //end AC code
	&#125;
</script>
<noscript>
	<object classid="clsid&#58;d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http&#58;//download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width="480" height="120" id="<?=$scrol;?>" align="middle">
	<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
	<param name="allowFullScreen" value="false" />
	<param name="movie" value="file/video/photoscroller.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />	<embed src="file/video/photoscroller.swf" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#ffffff" width="480" height="120" name="photoscroller" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http&#58;//www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
	</object></noscript>


Αυτός ο κώδικας είναι για αρχεία που βρίσκονται στον root της ιστοσελίδας μας... αν το αρχείο μας βρίσκεται σε άλλον φάκελο θα πρέπει να δώσετε τις διαδρομές στον κώδικα!!

Μπορείτε να δείτε demo εδώ: http://www.trikalanews.gr/photos.php

Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε 3 διαφορετικούς scrollers για τα βίντεο:

Τελευταία: http://www.trikalanews.gr/videos.php
Δημοφιλέστερα: http://www.trikalanews.gr/videos.php?m=2
Τελευταίες εμφανίσεις: http://www.trikalanews.gr/videos.php?m=3

Όποιος θέλει κάτι ανάλογο για βίντεο θα πρέπει να μου δώσει τα πεδία που χρησιμοποιεί στην βάση του (όχι τα στοιχεία της βάσης) για να το φειάξω.


Τέλος... Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θωμά (grjava) για την υπομονή του και την παραχώρηση του κώδικα.
Συνημμένα
photoscroller.zip
(58.23 KiB) Μεταφορτώθηκε 729 φορές

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από Banavas » 26 Νοέμ 2008 20:55

Εξαιρετική δουλειά!
Thanks fafos
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από p_pan » 27 Νοέμ 2008 01:19

:wink:
Αγράματος...

STAYRAETOS
Δημοσιεύσεις: 77
Εγγραφή: 20 Δεκ 2007 13:08

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από STAYRAETOS » 02 Δεκ 2008 22:53

Πολύ ωραίο!!! Ευχαριστώ!!!

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από Banavas » 13 Ιαν 2009 22:12

Fafos μήπως μπορείς να μας δώσεις το .fla ή τουλάχιστον ένα .swf χωρίς το "πρόσφατες φωτογραφίες" ;
Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε πολυγλωσσικό site και ενδεχομένως και για "πρόσφατα video"...
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από fafos » 13 Ιαν 2009 22:43

Banavas έγραψε:Fafos μήπως μπορείς να μας δώσεις το .fla ή τουλάχιστον ένα .swf χωρίς το "πρόσφατες φωτογραφίες" ;
Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε πολυγλωσσικό site και ενδεχομένως και για "πρόσφατα video"...
dystyxos oxi...

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από Banavas » 13 Ιαν 2009 23:32

Δεν πειράζει....
νά σαι καλά.
Thanks anyway. 8)
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από quit » 17 Οκτ 2009 17:42

fafos τροποποιησα το script soy με τα δικα μου πεδια της βασης αλλα μου εμφανιζει το εικονιδιο μονο το χ.
μηπως χρειαεται τιποτα επιπλεον το script?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από fafos » 17 Οκτ 2009 18:35

quit έγραψε:fafos τροποποιησα το script soy με τα δικα μου πεδια της βασης αλλα μου εμφανιζει το εικονιδιο μονο το χ.
μηπως χρειαεται τιποτα επιπλεον το script?
otan emfanizei x shmainei oti den travaei kapoio arxeio sosta... tsekarise tis diadromes pros to photoscrollers.php ( 'movie', 'file/video/photoscroller', kai 'src', 'photoscroller', )
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

quit
Δημοσιεύσεις: 147
Εγγραφή: 09 Δεκ 2008 11:54

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από quit » 17 Οκτ 2009 19:05

βασικα τπ photoscrollers.php καλειτε καπου στο παραπανω script?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Youtube Like Scroller για Φωτογραφίες (PHP+Flash+XML)

Δημοσίευση από fafos » 17 Οκτ 2009 22:07

quit έγραψε:βασικα τπ photoscrollers.php καλειτε καπου στο παραπανω script?
gia na yparxei kapou kaleite :lol: (apo to swf arxeio kaleite).. o kodikas aplos kalei ton fakello opou vrisketai to php ( 'movie', 'file/video/photoscroller', kai 'src', 'photoscroller', )
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες