δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από aterzakis » 01 Δεκ 2008 14:18

εκτελώ ένα ερώτημα (α) που εμφαζίζει το πλήθος των εγγραφών επό ένα άλλο ερωτημα (β)-στο τελευταίο ερώτημα υπάρχει ένας περιορισμός. το αποτέλεσμα που μου δίνει το (α) είνια σωστό. απλά εγώ θέλω να παίρνω αυτήν την τιμή και ανάλογα να κάνω κάτι. πώς μπορώ ? για να γίνω πιο σαφής φανταστείτε ένα πίνακα με στοιχεία πελατών. Τρέχω το β ερώτημα με κάποιο επίθετο. με το α ερώτημα βλέπω αν με το συγκεκριμένο επίθετο υπάρχει εγγραφή περασμένη ή όχι (αν μου δώσει 1 ή 0).. αν δεν υπάρχει θέλω να δημιουργήσω μια εγγραφή.. τώρα που το γράφω το θέμα σαν να μου φαίνεται ότι πολύ το έχω κουράσει? μήπως θα μποούσα και πιο απλά?
anyway.. σε αυτό που ρωτάω εξ αρχής τί μπορώ να κάνω..έχω φάει 2 μέρες και δεν μπορώ..
ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από kon73 » 01 Δεκ 2008 16:25

Φίλε Artezakis,

Εκ πρώτης για να μπορείς να πάρεις την τιμή την τελευταία που σου επιστρέφει ένα ερώτημα το κάνεις με RecordSets. Αλλά επειδή δεν κατάλαβα το πρόβλημα σου αν μπορείς να στείλεις ένα Demo της βάσης σου ή αν γίνεται να μας παρουσιάσεις ένα πλήρες παράδειγμα.

Φιλικά


kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από aterzakis » 01 Δεκ 2008 17:55

που να στο στείλω?

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από kon73 » 01 Δεκ 2008 19:07

Στείλτο σε PM ή μπες στην σελίδα μου www.MsAccess.gr και στείλτο εκεί που αναφέρω Contact στο e-mail εκείνο, εφόσον μου αναφέρεις και το τι ακριβώς θέλεις.

Φιλικά

Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από aterzakis » 01 Δεκ 2008 21:07

ok to εστειλα στο email..ευχαριστώ πάρα πολύ

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από kon73 » 01 Δεκ 2008 22:05

Φίλε aterzaki,

Λοιπόν αν και η λύση με Recordset είναι εφικτή εν τούτης θεωρώ πιο δραστική και γρήγορη λύση την Dlookup η οποία ψάχνει στον πίνακα σου πχ rantevou την ημερομηνία και αν επιστρέψει τιμή δεν είναι Null αλλιώς είναι. Δηλαδή εφόσον θέλεις έστω και μία φορά αν υπάρχει να απορριφθεί ισχύει το Dlookup. Αντί της Dlookup με την ίδια σύνταξη μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Dcount η οποία θα σου επέστρεφε και το πλήθος των εγγραφών με ίδιο κριτήριο με την Dlookup. Η Dcount μπορεί να σου επέστρεφε πχ 0 αν έβρισκε καμία ή 1, 2 ανάλογα με το πόσες εγγραφές ταιριάζαν στο κριτήριο που έδωσες.

Κώδικας: Επιλογή όλων

Πχ isnull(dlookup("date","rantevou","date=#12/11/2008#"))
Όμως επειδή θα έχεις μεταβλήτη πχ dtDate
isnull(dlookup("date",rantevou","date=#"&Format(dtDate,"mm/dd/yyyy")&"#") όπου το isnull επιστρέφει true όταν δεν βρεθεί τιμή και False όταν βρεθεί τιμή
Φιλικά

kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

δεν μπορώ να πάρω την τιμή από ένα ερώτημα

Δημοσίευση από aterzakis » 01 Δεκ 2008 23:35

ναι!!! δούλεψε..σε ευχαριστώ πολύ...
πάμε για άλλα τώρα..

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες