Upload αρχείου σε φόρμα και χρήση του ονόματός του

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zekia
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 04 Μάιος 2004 16:38
Τοποθεσία: thessaloniki

Upload αρχείου σε φόρμα και χρήση του ονόματός του

Δημοσίευση από zekia » 04 Δεκ 2008 15:18

Έχω μια φόρμα με την οποία ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει εικόνες στον server. Το όνομα της εικόνας πρέπει να περαστεί και σε ένα πίνακα της βάσης αλλά και να ανέβει σαν αρχείο στον σερβερ. Και στη βάση αλλά και στον σερβερ πρέπει να έχει το ίδιο όνομα.

<input name="logo_image" type="file" />
<input name="image_name" type="hidden" value="" />

Προσπαθώ λοιπόν να πάρω απο το πρώτο πεδίο το όνομα της εικόνας και να το περάσω στο value του δευτερου πεδίου, ωστε μετά να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Πως θα το κάνω αυτό?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Upload αρχείου σε φόρμα και χρήση του ονόματός του

Δημοσίευση από fafos » 04 Δεκ 2008 15:50

Den xreiazete hidden input..
Otan trexeis thn routina gia na anevaseis to arxeio pairneis to onoma tou arxeiou os ekshs:

$onoma_arxeiou = $_FILES['logo_image']['name'];

an thes na ksexoriseis ton titlo apo thn katalhksh tha grapseis to parakato:

$ext = explode('.', $onoma_arxeiou);

gia paradeigma to arxeio image.jpg tha sou dosei:

$ext[0] = image

$ext[1] = jpg

Άβαταρ μέλους
zekia
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: 04 Μάιος 2004 16:38
Τοποθεσία: thessaloniki

Upload αρχείου σε φόρμα και χρήση του ονόματός του

Δημοσίευση από zekia » 04 Δεκ 2008 16:13

α μαλιστα, εγώ πίστευα οτι πρέπει να ανακατέψω php με javascript ή κατι άλλο εξωφρενικό. Τελικά ήταν απλούστατο. Να σαι καλά, ευχαριστώ :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες