Θα έπρεπε να ανησυχω;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 06 Δεκ 2008 19:10

Tον Ιούνη έκανα την αγορά του νέου μου pc....
Όλα καλά και τέλεια... Πέρασα παιχνίδια , έκανα unrar δεκάδες γίγα και όλα κανονικά.
Aργοτερα την ίδια μέρα της αγοράς , ο δίσκος τα τινάζει...μπαμ και κάτω.
Επιστροφή στο Πλαίσιο για service.
Αντικατάσταση σκληρού δίσκου.
Έκτοτε αρχίσαν τα προβλήματα.Αδυναμία εγκατάστασης παιχνίδιών ( CRC ERRORS ) αδυναμία unrar μεγάλου όγκου ( CRC ERRORS ) .
Επιστροφή στο Πλαίσιο για service.
Δε βρίσκουν κανένα πρόβλημα (hardware/software) και τους κάνει unrar. (μ******ς , αν κάνανε unrar με δικό τους αρχείο 5mb κλαιν μαιν , δεν έχω πρόβλημα ουτε εγώ.

Και βάζω το Hard Drive Inspector και βλέπω το τρελό στον νέο δίσκο :


Δε ξέρω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το πσοο που δείχνει μιας και σε ένα παλιό σκληρό βγάζει λιγότερες μέρες (δεδομένου οτι λειτουργεί 2 χρόνια τουλάχιστον)

Υπαρχει πιθανότητα να μου βάλαν κανένα που τους είχε μείνει απο επιστροφή ; Να σημειώσω οτι αντιμετωπιζω καιπρόβλημα στην εγκατάσταση του λειτουργικού λόγω των παραπάνω : ([/u]
Συνημμένα
asdasda.jpg

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 06 Δεκ 2008 19:32

Εχω τις αμφιβολίες μου για αυτο που λέει το πρόγαμμα.
Και που ξερει ποσες ώρες λειτουργει ο δίσκος?
Αυτο θα μπορει να το ξερει μονο αν αποθηκεύετε κετοια πληροφορία επάνω στην πλακετα του δίσκου.Και αυτο δεν το ξερω.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από deninho » 06 Δεκ 2008 20:37

S.M.A.R.T. attribute ID 09... Όποιος δίσκος υποστηρίζει S.M.A.R.T., κρατάει και τις ώρες που έχει λειτουργήσει

Στάθη, αν θες, βρες και κάποιο ακόμα πρόγραμμα, το οποίο, όμως, θα είναι αποκλειστικά για S.M.A.R.T. attributes reading και τσέκαρε κι από εκεί

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 06 Δεκ 2008 22:38

Όποιος δίσκος υποστηρίζει S.M.A.R.T., κρατάει και τις ώρες που έχει λειτουργήσει
thanks. Δεν το ήξερα αυτό.

Σταθη, βρηκα αυτο:
http://smartmontools.sourceforge.net/download.html

Αλλα ειναι μονο για UNIX
Exei kai οδηγίες για windows sta δεξια, αλλα ειναι μπερδε-way

Ela to exei edw:
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=61413

mono Που λειτουργει απο κονσολα CMD

Εικόνα

Δεν μαρεσε...
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 07 Δεκ 2008 00:11

Κι όμως το πρόγραμμα που έχω είναι αξιπιστό και οι ενδειξεις διασταυρωνονται με το πρόγραμμα που μου έδωσες Παναγιωτη....
Συνημμένα
asdasda.jpg
sadsdasdas.jpg

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από deninho » 07 Δεκ 2008 19:02

Πλέον, κατεβάζεις τα seatools Και τσεκάρεις τον δίσκο.

Ειναι κάπως δύσκολο να αποδείξεις, πλέον, ότι οι 150τόσες μέρες λειτουργίας δεν έχουν γίνει από εσένα, καθώς έχουν περάσει περισσότερες μέρες στο ημερολόγιο, από τότε που τον παρέλαβες. Οπότε ελπίζεις να δείξει τίποτα το seatools

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 07 Δεκ 2008 19:18

Το seatools το έχω και δυστυχως δεν έχει δειξει τιποτα...ειτε με long είτε με short self test :(
Δικαιο απο το πλαισιο δεν νομιζω να βρω τωρα...οποτε μπορω να το κρατησω απλά για αποθηκη...

Άβαταρ μέλους
PixelDog
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008 17:19

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από PixelDog » 07 Δεκ 2008 19:33

Stathis έγραψε:Δικαιο απο το πλαισιο δεν νομιζω να βρω τωρα...οποτε μπορω να το κρατησω απλά για αποθηκη...
δοκιμασε δεν χανεις και τιποτα εγω μια φορα αγορασα ενα παιχνιδι το ανοιξα το έπαιξα και αφου δεν μου αρεσε ζητησα να μου το αλλαξουν με αλλο και δεκτηκαν :lol:
I Hate My Notepad

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 07 Δεκ 2008 20:08

εχει διαφορα βρε WNAT , πηγα να μου τον τσεκαρουν το δισκο γενικα για CRC κλπ και δεν βρηκαν κατι...ωάχνω τώρα χώρο να κάνω backup , να κάνω φρεσκια εγκατάσταση σε άλλο σκληρο στο ιδιο συστημα να δω αν θα συνεχισει το προβλημα και να δω αν οντως φταιει ο δισκος.

Άβαταρ μέλους
PixelDog
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008 17:19

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από PixelDog » 07 Δεκ 2008 20:33

ναι βρε το ξερω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι τους συμφερει να ζημιοθουν ενα σκληρο δισκο παρα να χασουν ενα πελατη πατνως νομιζω οτι αμα ζητησεις τον υπεθυνος και επιμείνεις (εφοσον εισαι σιγουρος οτι εχει προβλημα)νομιζω θα στο αλλαξουν
I Hate My Notepad

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 07 Δεκ 2008 21:01

Γι αυτο θελω να δοκιμασω πρωτα...Παρολο που τα τεστ δε δειχνουν προβλημα , εγκαθιστωντας το λειτουργικο μου αλλου θα ανακαλύψω αν όντως εντοπίζεται στο κυριο σκληρό το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 11 Δεκ 2008 19:26

kalo tha htan na alaksis kai mia kalodiotenia prin to samata :p

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 11 Δεκ 2008 21:34

Είναι sata...χαλάνε κι αυτα; :P Xaxaxax

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από deninho » 11 Δεκ 2008 21:40

Ναι. Εμένα δε μου έπαιζε σωστά (μία έπαιζε μια όχι) το raid εξαιτίας χαλασμένου καλωδίου

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από id12586 » 11 Δεκ 2008 21:41

Ναι..
Μου έχει συμβεί μια φορά και μένα..
Write Delays..
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες