Θα έπρεπε να ανησυχω;

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 12 Δεκ 2008 11:55

ta sata einai poly evesthita stis epafes ...
laskari to plastiko perivlima
(idika se afta tou kilou) kai then klinei kala
me apotelesma na fevgei sta xamena ligo ekso ....
(elaxisto alla arketo)

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 12 Δεκ 2008 14:53

Αδέρφια , τον ήπιαμε.
Καμία αλλαγη κι ας αλλαξα καλωδιο....

Πρεπει να κανω φρεσκια εγκατασταση μηπως; Για να διορθωθουν τυχον προβληματα που συνεβησαν κατα την εγκατασταση των windows;
Αλλιως πάω και παίρνω νέο καλώδιο να δουμε μηπως είμαι ΤΟΣΟ γκαντέμης.
Συνημμένα
asdasd.jpg

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 14 Δεκ 2008 14:01

Ρεμάλια καμιά ιδέα; :P

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από intelcore2 » 15 Δεκ 2008 00:54

μπορείς να κάνεις 2 -3 πραγματάκια

1)update το bios του motherboard
2)βρίσκεις κανέναν sata controler (pci , ίσως έχει κανένα φιλαράκι σου να σου δανείσει)
βάζεις τον δίσκο πάνω στον controller και τσεκάρεις αν σου κάνει τα ίδια.
3)τσεκάρεις οπτικά το motherboard για φουσκωμένους πυκνωτές.

Αλήθεια το Motherboard τι μάρκα και μοντέλο είναι?(είχα πάθει ακριβώς την ίδια φάση με εσένα με ένα gigabyte, το έψαχνα κανένα 3μηνο μέχρι που βγάλανε fix με ένα firmware update και διορθώθηκε

καλή επιτυχία

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 15 Δεκ 2008 21:26

Η MB είναι η ASUS P5K Premium WiFi-AP

sata controller , χλωμο κανεις δεν έχει...ώπα κάτσε έχω στο παλιό pc , και ποιο θα είναι το πρόβλημα αν δουλεψει με το controller;

Το προβλημα επισημαίνω πως ξεκίνησε μετά την αντικατασταση του σκληρου...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από id12586 » 15 Δεκ 2008 21:45

Όπα!
Για δώσε infos για τον onboard Sata controller γιατί παίζει αυτό να φταίει σε κάποια προβλήματα που έχω στα windows..
Asus P5N-E SLi mobo εδώ..
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 15 Δεκ 2008 21:53

Τι infos δλδ Χρήστο;

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από id12586 » 15 Δεκ 2008 21:56

Θα τσεκάρω αργότερα αν φορανε πανω ακριβως το ιδιο μοντελο SATA controller ;)

Αν ναι, σου έχω (δυσάρεστα) νέα.. :-?
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 15 Δεκ 2008 21:58

A nice , πάντα χαρμόσυνος ο Χρήστος :P
Κάνω τώρα το update στο bios (ή έστω προσπαθώ) εν τω μεταξυ πρεπει να βρω σκληρο για να κάνω εγκατασταση λειτουργικού σε εκείνον να δω αν έχει πρόβλημα...

intelcore2
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2007 19:46
Τοποθεσία: Pagrati
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από intelcore2 » 16 Δεκ 2008 00:58

Make Intel ICH9 RAID Driver Disk Version 7.5.0.1017 for Windows 2000/XP/2003 & 64bit XP/2003/ Vista/ 64bit Vista.
1. Enhance HDD compatibility under AHCI mode

βλέπω στο site της Asus ότι υπάρχουν 2 patches για τον SATA controler.
Εσυ χρησιμοποείς το δισκάκι σε AHCI?

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 16 Δεκ 2008 07:25

Χμ....(αισθανομαι χαζος) τί ειναι το AHCI ; και πως βλεπουμε αν το χω σε αυτη τη λειτουργια;


Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 16 Δεκ 2008 14:41

Η ρύθμιση είναι γυρισμένη σε IDE
Να την αλλάξω;

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 17 Δεκ 2008 23:08

Τσ τσ τσ.... S&H Mods σου λεει μετά! :P

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4841
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Θα έπρεπε να ανησυχω;

Δημοσίευση από Stathis » 10 Ιαν 2009 16:58

Stathis έγραψε:Tον Ιούνη έκανα την αγορά του νέου μου pc....
Όλα καλά και τέλεια... Πέρασα παιχνίδια , έκανα unrar δεκάδες γίγα και όλα κανονικά.
Aργοτερα την ίδια μέρα της αγοράς , ο δίσκος τα τινάζει...μπαμ και κάτω.
Επιστροφή στο Πλαίσιο για service.
Αντικατάσταση σκληρού δίσκου.
Έκτοτε αρχίσαν τα προβλήματα.Αδυναμία εγκατάστασης παιχνίδιών ( CRC ERRORS ) αδυναμία unrar μεγάλου όγκου ( CRC ERRORS ) .
Επιστροφή στο Πλαίσιο για service.
Δε βρίσκουν κανένα πρόβλημα (hardware/software) και τους κάνει unrar. (μ******ς , αν κάνανε unrar με δικό τους αρχείο 5mb κλαιν μαιν , δεν έχω πρόβλημα ουτε εγώ.


Και βάζω το Hard Drive Inspector και βλέπω το τρελό στον νέο δίσκο :


Δε ξέρω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο το πσοο που δείχνει μιας και σε ένα παλιό σκληρό βγάζει λιγότερες μέρες (δεδομένου οτι λειτουργεί 2 χρόνια τουλάχιστον)

Υπαρχει πιθανότητα να μου βάλαν κανένα που τους είχε μείνει απο επιστροφή ; Να σημειώσω οτι αντιμετωπιζω καιπρόβλημα στην εγκατάσταση του λειτουργικού λόγω των παραπάνω : ([/u]

Λοιπον....τα κολληματα κλπ περασανε με το φορματ...
το θέμα ειναι οτι τα προβληματα σχετικα με crc errors ακομη και η αδυναμια εγκαταστασης του SP1 επιμενουν....

Δοκίμασα και έκανα εγκατάσταση σε άλλο σκληρο...παραυτα τα προβλήματα επιμενουν επισης :(

Τι σκατα μπορει να φταίει λοιπον για τα τοσα προβληματα;

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες