το όνομα του browser

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 01:40

hello

προσπαθώ να φτιάξω ένα script το οποιο να κάνει διαφορετικές δουλειές ανάλογος με τον browser του επισκέπτη.. το μονο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως να απομονώσω το όνομα του browser από το $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']...


μήπως ξέρεις κάποιος αν γίνετε κάτι τέτοιο? ώστε μετά με την χρήση if να φτιάξω αυτό που θέλω...

ευχαριστώ
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

το όνομα του browser

Δημοσίευση από fafos » 07 Δεκ 2008 02:45

me thn function ereg:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if(ereg("Mozilla", $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"])) 
$browser = "Firefox";

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 03:21

opote kano to idio kai gia tous allous etsi????

euxaristo
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

το όνομα του browser

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Δεκ 2008 10:14

Γιατί θες να το κάνεις αυτό όμως; Είναι tricky το θέμα.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 16:24

όχι πολύ εύκολο είναι....

εγώ το έκανα και δουλεύει... απλά έχω ένα js το οποιο εμφανίζεται όταν είσαι πάνω από ένα link και δείχνει ένα μικρό κείμενο... όμως δουλεύει καλά μονο σε OPERA και IE... οποτε θέλω να αποκλείσω τους άλλους.. και αυτό έκανα...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$qtip = "http&#58;//www.example.gr";
if&#40;ereg&#40;"Opera", $_SERVER&#91;"HTTP_USER_AGENT"&#93;&#41;&#41;
echo $qtip;
if&#40;ereg&#40;"MSIE", $_SERVER&#91;"HTTP_USER_AGENT"&#93;&#41;&#41;
echo $qtip;
?>
ας πούμε ότι αυτό το link θες να εμφανίζεται μονο όταν κάποιος μπει από OPERA η από IE.. ε στους άλλους ούτε καν θα φαίνεται... είναι πολλές η χρήσεις του...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

το όνομα του browser

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Δεκ 2008 17:49

Στο browser detection δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τα αποτελέσματα.
Είναι δύσκολο να το φτιάξεις σωστά για όλους τους browsers και να το συντηρείς.
Υπάρχει και το user agent switcher, όπως επίσης και οτι αν καταλάβει το Google ότι κάνεις content negotiation δεν θα χαρεί πολύ.

Γιαυτό ρώτησα για πιο λόγο θες να το κάνεις.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 19:21

ti enoeis na to sintiris?????
emena douleuei kanonika......

dld mporei h google na "stenaxori8ei" pou exo auto php script???
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

το όνομα του browser

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Δεκ 2008 21:04

Να το συντηρείς για τους πολλούς browsers και τις εκδόσεις τους.

Αυτός που στεναχωριέται σε τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις είναι ο webmaster που κάνει content negotiation και σερβίρει άλλα πράγματα στους χρήστες και άλλα στο google bot. Αν σε καταλάβει το G σε έθαψε.

Ακόμα δεν μας είπες τι θες να το κάνεις πάντως...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 21:21

sou eipa.... ti 8a to kano...
απλά έχω ένα js το οποιο εμφανίζεται όταν είσαι πάνω από ένα link και δείχνει ένα μικρό κείμενο... όμως δουλεύει καλά μονο σε OPERA και IE... οποτε θέλω να αποκλείσω τους άλλους.. και αυτό έκανα...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

το όνομα του browser

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Δεκ 2008 21:23

Καλύτερα να μάθεις jQuery για να το κάνεις να τρέχει παντού, παρά να καταναλώνεις ενέργεια σε browser detection ακροβατικά.

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 07 Δεκ 2008 21:38

ti enoeis na to kano me javascript olo?????
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

το όνομα του browser

Δημοσίευση από fafos » 07 Δεκ 2008 22:53

enoeis oti gia ena tooltip kaneis olh authn thn diadikasia? :o

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

το όνομα του browser

Δημοσίευση από cherouvim » 07 Δεκ 2008 23:01

Η PHP είναι πολύ μακρυά για να διορθώσεις κάτι που δεν κατάφερες να κάνεις στο client (browser). Το πιο σωστό είναι να το κάνεις να παίζει παντού.

Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις browser detection κάντο στον client side (στο browser, με javascript).

Αν ποτέ ασχοληθείς με jQuery ή κάποιο αντίστοιχο library θα δεις οτι τα πράγματα είναι πιο εύκολα και σωστά μιας και αυτά τα libs κάνουν τα εξής 2 πράγματα:
- σου κρύβουν το browser και τις ασυμβατότητες μεταξύ τους
- σου προσφέρουν πολλά utilities και constructs για να περιγράψεις και να κάνεις αυτό που θες καθαρά και σωστά

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 08 Δεκ 2008 01:22

fafos έγραψε:enoeis oti gia ena tooltip kaneis olh authn thn diadikasia? :o
nai giati?? afou den fenotan oraio?????? ti na to kano na to afiso opos na nai apla kai mono gia na min balo ena script php 5 gramon???
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

το όνομα του browser

Δημοσίευση από p_pan » 08 Δεκ 2008 01:23

cherouvim έγραψε:Η PHP είναι πολύ μακρυά για να διορθώσεις κάτι που δεν κατάφερες να κάνεις στο client (browser). Το πιο σωστό είναι να το κάνεις να παίζει παντού.

Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις browser detection κάντο στον client side (στο browser, με javascript).

Αν ποτέ ασχοληθείς με jQuery ή κάποιο αντίστοιχο library θα δεις οτι τα πράγματα είναι πιο εύκολα και σωστά μιας και αυτά τα libs κάνουν τα εξής 2 πράγματα:
- σου κρύβουν το browser και τις ασυμβατότητες μεταξύ τους
- σου προσφέρουν πολλά utilities και constructs για να περιγράψεις και να κάνεις αυτό που θες καθαρά και σωστά

asto to eblaga teleios kai teleiose to 8ema... den exo ora na to caxno alla oute kai dia8esi gia periptijeis me ton googli.....
Αγράματος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες