Java & ODBC

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Java & ODBC

Δημοσίευση από mazoulini » 10 Δεκ 2008 14:05

Γεια σας,
Πάλι απορίες....Αυτό βέβαια δεν είναι κακό αφού εμπλουτίζουμε κ άλλο το FreeStuff!
Ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος! :lol:

Λοιπόν, φτιάχνω μια εφαρμογή σε Java η οποία μιλάει με βάση δεδομένων Access. Όμως για να την κάνω να δουλέψει έπρεπε να πάω στον πίνακα ελέγχου->διαχείριση συστήματος->Odbc και να την δηλώσω στο DNS Συστήματος...Σωστά?
Αν πάρω την εφαρμογή μαζί με την βάση και την πάω σε άλλο υπολογιστή θα δουλέψει χωρίς να την δηλώσω? Αν όχι υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται μόνο του κάθε φορά που η εφαρμογή θα γίνεται Install?
Ευχαριστώ!

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Java & ODBC

Δημοσίευση από dimis283 » 11 Δεκ 2008 15:26

Από ότι νομίζω πρέπει όχι πρέπει να δηλώσεις πάλι.
Γιατί δεν βάζεις την http://www.h2database.com να ξεφύγεις από αυτό το πρόβλημα (με jdbc)?

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Java & ODBC

Δημοσίευση από mazoulini » 11 Δεκ 2008 20:56

Δε στροφαρα....Τι κάνεις με αυτό το πράγμα; Βασικα το κατέβασα αλλα δεν καταλαβαινω τι ακριβώς κάνει..Σορρυ για την ταλαιπωρία.... :-?

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Java & ODBC

Δημοσίευση από mazoulini » 19 Δεκ 2008 12:15

mazoulini έγραψε:Δε στροφαρα....Τι κάνεις με αυτό το πράγμα; Βασικα το κατέβασα αλλα δεν καταλαβαινω τι ακριβώς κάνει..Σορρυ για την ταλαιπωρία.... :-?
Τίποτα??? :(

Άβαταρ μέλους
theminio
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 20 Ιουν 2006 20:26

Java & ODBC

Δημοσίευση από theminio » 19 Δεκ 2008 13:27

Είναι βάση δεδομένων η οποία είναι γραμμένη σε JAVA.Μπορεις να την τρέξείς είτε σε embedded mode ώστε να ξεκινάει άμεσα κατά την εκκίνηση της εφαρμογής σου, είτε κλάσσικα σε μοντέλο client/server. Εαν και πιστεύω το πρώτο είναι το πλεονέκτημά της.Επίσης παρέχει την δυνατότητα σύνδεσης είτε με JDBC είτε με ODBC.

Αρχικά θα πρέπει να συμπεριλάβεις στα libraries της εφαρμογής σουτο αρχείο h2-1-....jar που θα βρείς στο φάκελο του h2 και έπειτα ένα απλό παράδειγμα κώδικα για σύνδεση στη βάση είναι:


Κώδικας: Επιλογή όλων

public static Connection connect(){        
            Connection conn = null;
            try {
                System.out.println("Connecting to server...");
                Class.forName("org.h2.Driver");
                conn = DriverManager.getConnection("jdbc:h2:~/test", "sa", "");
            } catch (ClassNotFoundException ex) {
                System.err.println("Cannot connect to DB");                
            } catch (SQLException ex2) {
                System.err.println("Cannot connect to DB");                               
            }
            System.out.println("Connection to DB complete");        
            return conn;
   }
Αυτά κάποια λίγα μιας και εγώ πρόσφατα άρχισα να την χρησιμοποιώ,ίσως βοηθήσει καλύτερα ο dimis283

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Java & ODBC

Δημοσίευση από dimis283 » 07 Ιαν 2009 20:52

Συγνωμη για την αργοπορία, έχει πιστεύω καλό documentacion
http://www.h2database.com/html/tutorial.html
http://www.h2database.com/html/features.html
http://www.h2database.com/html/features ... _databases
http://www.h2database.com/html/tutorial ... h2_console
Ισως χρειαστεί ένα ξεσκόνισμα στην σύνδεση της Java με databases.
Πιστεύω πως η h2 ειναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις και ίσως μια εισαγωγή για τις μεγαλύτερες βάσεις που δεν είναι σαν την access :D
Συνημμένα
h2.pdf
firefox window-h2 console
(10.94 KiB) Μεταφορτώθηκε 343 φορές

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες