Επιλογή id σε φόρμα.

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
geo87
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 16 Ιουν 2008 05:25
Τοποθεσία: Αθήνα

Επιλογή id σε φόρμα.

Δημοσίευση από geo87 » 12 Δεκ 2008 08:51

Γεια σας παιδιά και πάλι. Τελικώς έπεσα με τα μούτρα στην php κι έχω μάθει αρκετά. Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι το παρακάτω.

Έχω ας πούμε 50 ψηφοφορίες στην ιστοσελίδα. Το θέμα είναι πως ήθελα να μου αλλάζει η κάθε ψηφοφορία κάθε φορά που θα κάνει κλικ ο άλλος. Πράγματι το κατάφερα. Το πρόβλημα όμως τώρα είναι πως μου βγάζει όλες τις ψηφοφορίες (κάτι που δεν το θέλω) θέλω να ορίζω εγώ με τα id τους ή με κάποιον άλλο τρόπο ποιες προσωπικά θέλω να βγουν καθώς μερικές είναι κλειδωμένες κι άδικα εμφανίζονται! Υπάρχει κάποια λύση; Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου εξηγούσατε τι να κάνω στην php.

Ελπίζω να μου απαντήσετε και να μην με ξεχάσετε!! :D Ευχαριστώ πολύ και καλή σας μέρα!

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιλογή id σε φόρμα.

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Δεκ 2008 11:39

Λές οτι θέλεις να τραβάς τις εγγραφές σύμφωνα με τα id.

Αν θέλεις συνέχεια τα ίδια id (αν και δεν νομίζω οτι αυτό θέλεις) τότε μπορείς να κάνεις select * from (πίνακας) where id = (το id ) and id = (το id ) κ.λ.π. κ.λ.π.
Αν οι εγγραφές είναι πολλές και δεν θέλεις να γράψεις 10 σελίδες id = (το id ), μπορείς να κάνεις select * from (πίνακας) where id != (το id ) and id != (το id ) κ.λ.π. κ.λ.π. όπου εδώ θα βάλεις τα id που δεν πληρούν τα κριτήρια που θέλεις.
Αυτοί οι τρόποι όμως προϋποθέτουν οτι θα τραβάς συνέχεια τις ίδιες εγγραφές.

Αν θέλεις να τραβάς τίς εγγραφές που έχουν δεχτεί τροποποίηση μπορείς να βάλεις ένα extra πεδίο (π.χ. id_changed = 0 αν δεν έχει τροποποιηθεί και id_changed = 1 αν έχει τροποποιηθεί) και να κάνεις το ανάλογο select * from (πίνακας) where id_changed = 1.
Αυτό σημαίνει βέβαια οτι όταν θα κάνει κλίκ ο χρήστης θα περνάς και στη βάση το $id_changed = '1';

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι θέλεις σαν extra πεδίο ή να κάνεις και συνδυασμό πεδίων.
π.χ. id_changed και date_changed όπου βάζεις id και ημερομηνία και μετά κάνεις select * from (πίνακας) where id_changed = 1 and date_changed > (σήμερα).

Και με τον τρόπο που λες μπορείς να τραβάς τις εγγραφές που δεν είναι κλειδωμένες. Πρέπει όμως με κάποιον παρόμοιο τρόπο να δηλώνεις οτι μία εγγραφή είναι ή δεν είναι κλειδωμένη.

Το θέμα είναι τι σε βολεύει.

geo87
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: 16 Ιουν 2008 05:25
Τοποθεσία: Αθήνα

Επιλογή id σε φόρμα.

Δημοσίευση από geo87 » 12 Δεκ 2008 20:51

Φίλε μου χίλια χίλια ευχαριστώ. Τώρα μπορεί να μην τα εξηγήσω καλά επειδή δεν είμαι προγραμματιστής αλλά με έσωσε η 2η ιδέα σου. Έφτιαξα ένα πεδίο κι έβαλα τα κλειδωμένα ως 1 και τα μη κλειδωμένα ως 0. Έπειτα όρισα να μου δείχνει μόνο τα όσα έχουν 0 και όλα οκ! Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστώ ρε μεγάλε με έσωσες! :respect:

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιλογή id σε φόρμα.

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 15 Δεκ 2008 12:14

:victory:
Μπράβο σου που τα κατάφερες.

Και οι ευχαριστίες δεν χρειάζονται. Με βοηθάνε και βοηθάω (όσο μπορώ κι εγώ, που να δείς άλλοι εδώ μέσα πόσα ξέρουνε).
Ετσι πάει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες