Πολλές εικόνες στο body του css

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Δεκ 2008 11:46

Καλησπέρα σε όλους.

Εχω μία απορία.
Θέλω να φτιάξω ένα css που να έχει πολλές εικόνες σαν background.
Θέλω όμως οι εικόνες αυτές να δηλωθούν στο body { } κι ο λόγος είναι οτι θέλω αυτές οι εικόνες να πιάνουν όλη τη σελίδα και να αποτελέσουν το backgound της.
Αν δηλωθούν σαν divs τότε στην html σελίδα θα πρέπει να μπούν σε table αλλά με αυτόν τον τρόπο πάντα υπάρχει περιθώριο γύρω απο τον πίνακα και στην ουσία δεν μιλάμε για 100% width.

Γίνετε αυτό;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από korgr » 12 Δεκ 2008 12:43

Πρώτον, για να καταλάβω, θέλεις να εμφανίζονται ταυτόχρονα όλες οι φωτό σαν bg?
Ή κατά συνθήκη να επιλέγεται κάθε φορά μια εξ αυτών?
Δεύτερον, όχι πως είναι σωστό να γίνει με divs & tables όπως λες, αλλά δεν ισχύει πως έχουμε πάντα κάποιο περιθώριο και δεν έχουμε 100% width
Τα κενά ορίζονται από css σε όλα τα objects

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Δεκ 2008 13:09

korgr, είσαι πολύ γρήγορος γαμώτο :D
Πάνω που ήθελα να σβήσω το post γιατί το θέμα "Διπλό background. Γίνεται;" είναι παρεμφερές και θα το ψάξω πάνω σε αυτό.

Θέλω να φτιάξω ένα background από διάφορες εικόνες ώστε να έχω ορισμένες (πάνω-δεξιά-αριστερά) fixed και την κάτω scrolling ώστε να επιμηκύνεται ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων. Με λίγα λόγια το κάτω μέρος του site να μεγαλώνει ή να μικραίνει ανάλογα με το πόσα δεδομένα (τραβηγμένα από mysql βάση) εμφανίζονται.

Πάντως μιας και το ανέφερες, πώς γίνεται ένα table να καλύπτει το 100% της σελίδας και να μην αφήνει κενά, δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω;
Εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα κι αν βάλω table width = 200%

Υ.Γ.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.
Δεν θα ξαναανοίξω θέμα αν δεν ψάξω όλο το forum.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από fafos » 12 Δεκ 2008 15:18

Apostolis_38 έγραψε:
Πάντως μιας και το ανέφερες, πώς γίνεται ένα table να καλύπτει το 100% της σελίδας και να μην αφήνει κενά, δεξιά-αριστερά-πάνω-κάτω;
Εγώ δεν το έχω καταφέρει ακόμα κι αν βάλω table width = 200%
width:100%;
margin:0;
padding:0;

kai sto body ta idia (ektos tou width)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 12 Δεκ 2008 16:50

Προφανώς μιλάς για το css έτσι;
Γιατί με table σε html δεν το κατάφερα με τίποτα.

Τεσπα. Το άλλο topic είναι κατατοπιστικότατο και με λίγο ψάξιμο στο postion έπαιξε τέλεια.

Θένκ γιου όλ :pint:

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από korgr » 12 Δεκ 2008 21:03

Αποστόλη γιατί ξεχωρίζεις τα tables από τα css? Μπορούν (και πρέπει) να συνυπάρχουν!
Για παράδειγμα ο fafos εννοούσε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table style="width&#58;100%;margin&#58;0;padding&#58;0;">...
αλλά αν επιμένεις χωρίς css (κακώς):

Κώδικας: Επιλογή όλων

<table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0">...
Όλα τα ανωτέρω πάντα σε συνδυασμό με 0 padding & margin στο <body>

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 15 Δεκ 2008 11:54

Η αλήθεια είναι οτι τώρα μαθαίνω css και δεν γνωρίζω να εκμεταλευτώ πλήρως τίς δυνατότητές τους.
Χαρακτηριστικά να σου αναφέρω οτι δεν έχω φτιάξει σελίδα μόνο με css.
Ο τρόπος που δουλεύω είναι κώδικας = php, fonts κ.λ.π. = css και "στήσιμο" της σελίδας = dreamweaver.
Αυτό το τελευταίο είναι που μου δημιουργεί και το πρόβλημα που ανέφερα.

Εντάξει, σιγά σιγά και with a little help from my (forum) friends θα γίνω καλύτερος.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πολλές εικόνες στο body του css

Δημοσίευση από korgr » 15 Δεκ 2008 16:09

Όλοι αυτό επιδιώκουμε (να γίνουμε καλύτεροι), βοηθώντας και βοηθούμενοι...
Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες