php και image rollover

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Δεκ 2008 11:29

nop ....
apla kano upload to megalo image ....
to sozo sthn db
kai otan sximatizo thn page me to thumb
thn kano resize me afto

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 11:58

Χμμμμ.
Οπότε είναι λίγο διαφορετικό απο αυτό που χρειάζομαι, γιατί εγώ θέλω να έχω δύο διαφορετικές εγγραφές για να παίξει το rollover.
Πάντως το script σου όλο και κάπου θα χρειαστεί :D .

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2008 12:42

Ρε αποστόλη... Σόρρυυ αλλά αυτό που ζητάς είναι πολύ απλό κι εσύ το κάνεις πολύπλοκο.

Λοιπόν:

Το onmouseover=src='images/pics/" είπα οτι δεν παίζει. Το src='images/pics/".$row['pic']."' παίζει γιατί είναι απλή html. Εσύ αυτό που θέλεις είναι να κάνει rollover.

Άρα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<img id="img" src="images/tyxaia.gif" onmouseover="showThumb&#40;&#41;" onmouseout="hideThumb&#40;&#41;">

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function showThumb&#40;&#41;&#123;
var thumb = document.getElementById&#40;'img'&#41;;

thumb.src="images/thumbs/tyxaia.gif";
&#125;

function hideThumb&#40;&#41;&#123;
var thumb= document.getElementById&#40;"img"&#41;;

thumb.src="images/tyxaia.gif";
&#125;
</script>
Δοκίμασε αυτό και πες μου αν κάνει αυτό που θέλεις.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 13:37

Συγνώμη αν σας έχω μπερδέψει, μάλλον δεν έχω εξηγήσει καλά το τι θέλω.
Οι εικόνες που εμφανίζονται "τραβιούνται" απο την βάση ανάλογα με κάποια κριτήρια.

Για να στο κάνω πιο λιανά: Υπάρχει μία αρχική σελίδα με 5-10-20 πελάτες επιγραμματικά.
Κάνοντας κάποιος κλίκ επάνω σε ένα πελάτη, μπαίνει σε σελίδα όπου εμφανίζονται πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τον συγκεκριμένο πελάτη. Στην δεύτερη αυτή σελίδα γίνεται και το rollover.
Οι φωτογραφίες του rollover πρέπει να είναι του συγκεκριμένου πελάτη κι όχι κάποιες γενικές.

Το script που έδωσες έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Πώς όμως θα δηλώσω στην java οτι η εικόνα στο

Κώδικας: Επιλογή όλων

thumb.src="
δεν είναι πάντα η ίδια αλλά πρέπει να παίρνει την τιμή του

Κώδικας: Επιλογή όλων

$row&#91;'pic'&#93;
;

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2008 14:09

Στέλνοντας την ως παράμετρο στην function. eg:

showThumb("$row['pic']");

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από korgr » 22 Δεκ 2008 14:25

Εμένα Αποστόλη με έχει μπερδέψει ο όρος "rollover" που κανονικά σημαίνει μια εικόνα -ανάλογα με ένα συγκεκριμένο mouse event- να αλλάζει src στο σημείο που βρίσκεται (και όχι να εμφανίζεται σε κάποιο άλλο σημείο η μεγέθυνση της).

Συνήθως μάλιστα στο rollover εναλλάσσονται δύο εικόνες ίδιων διαστάσεων (πάντα στο ίδιο σημείο)!

Εσύ όμως ενδιαφέρεσαι για image enlargement από ότι καταλαβαίνω...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 14:55

Σας έχω στείλει αδιάβαστους μου φαίνεται :roll: :roll: :D

korgr: Εχεις δίκιο για το rollover. Για λειτουργικούς όμως λόγους προσπαθώ να ενσωματώσω το image enlargment που αναφέρεις.

Προσπαθώ να κάνω μία μίξη των δύο τρόπων ουσιαστικά.

Δές εδώ http://www.realestatemillennium.gr/prod ... ducts_id=2
ένα παράδειγμα του τί θέλω να κάνω (απλώς λίγο διαφορετικό).
Αυτό όμως γίνεται με ολόκληρη ιστορία (βασισμένο στο oscommerce).
Εγώ δεν θέλω να γράψω εκατό σελίδες κώδικα κι αυτό γιατί μπορεί να επιτευχθεί με πολύ πιο απλό τρόπο.

@ThyClub: δυστυχώς όχι. Δεν δουλεύει ούτε έτσι. Για την ακρίβεια το java script δεν καταλαβαίνει καν οτι εμπλέκεται και η php στη μέση.


Εν πάσει περιπτώσει, δεν υπάρχει λόγος να τρελαινόμαστε μιάς και με το:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo "<img src='images/pics/thumbs/".$row&#91;'thumb'&#93;."'
 onmouseover=src='images/pics/pictures/".$row&#91;'pic'&#93;."' 
 onmouseout=src='images/pics/thumbs/".$row&#91;'thumb'&#93;."'  />";
γίνεται αυτό που θέλω. Το μόνο που πρέπει να αποφασίσω είναι το αν θα φτιάξω δύο πίνακες (έναν για εικονίδιο κι έναν για μεγάλη εικόνα) ή αν θα περνάω την ίδια εικόνα δύο φορές στον ίδιο πίνακα.

Υ.Γ. το κακό είναι οτι ακόμα δεν μπορώ να δώσω το url για την σελίδα γιατί ακόμα φτιάχνεται. Αλλιώς θα καταλαβαίνατε τι ακριβώς θέλω να κάνω.
Σόρυ που σας έχω τσακίσει.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από ThyClub » 22 Δεκ 2008 15:41

Όταν πας να σκοτώσεις μια μύγα με κανόνι αντί για μυγοσκοτώστρα αυτά παθαίνεις...

Κάτι σαν αυτό θέλεις?
http://la-moara.gr/lamoara_rooms.html

Αντί όμως για κουμπιά να φαίνεται η φώτο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 16:01

:D :D :D :D :D

Οχι όχι. κοίτα εδώ http://www.realestatemillennium.gr/prod ... ducts_id=2 στο κομμάτι που λέει εικόνες και κάνε κλίκ επάνω στίς εικόνες.
Κάτι αντίστοιχο.

Εχω την αίσθηση οτι το όλο μπέρδεμα έχει γίνει επειδή χρησιμοποίησα την ορολογία rollover. :-?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php και image rollover

Δημοσίευση από fafos » 22 Δεκ 2008 16:05

Pe sy Apostoli, to idio einai auto pou sou deixnei o ThyClub.. aplos anti gia buttons xrhsimopoieis thumbs.. koita kai auto:
http://www.dhtmlgoodies.com/scripts/ima ... eshow.html

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 16:15

Ναί ακριβώς.

Αυτό που μου έδειξε ο ThyClub ήταν για το rollover στο navigation menu, ή κατάλαβα λάθος;

edit: Ωπ! σόρυ. Εχετε δίκιο, τώρα κατάλαβα πιό σημείο εννοούσε ο ThyClub.
Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να γίνει με ένα απλό rollover;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

php και image rollover

Δημοσίευση από fafos » 22 Δεκ 2008 16:37

Apostolis_38 έγραψε:Ναί ακριβώς.

Αυτό που μου έδειξε ο ThyClub ήταν για το rollover στο navigation menu, ή κατάλαβα λάθος;

edit: Ωπ! σόρυ. Εχετε δίκιο, τώρα κατάλαβα πιό σημείο εννοούσε ο ThyClub.
Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να γίνει με ένα απλό rollover;
ti ennoeis rollover? anti na kaneis klik na phgaineis ton deikth pano sthn mikrografia kai na sou emfanizei dipla thn kanonikh?

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

php και image rollover

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 22 Δεκ 2008 16:51

Ακριβώς.
Αλλά αν δεν γίνεται με mouseover και το onclick μου κάνει.
Απλώς φαντάζομαι οτι τα παραδείγματα που μου δείξατε θα απαιτούν πολύ περισότερο κώδικα από ένα απλό rollover.

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από tix-3- » 22 Δεκ 2008 17:06

Κατι τετοιο θες;
Βεβαια θα πρεπει να εχεις thumbs για τις μικρες φωτο.
Συνημμένα
javascript test.zip
(36.5 KiB) Μεταφορτώθηκε 94 φορές
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

php και image rollover

Δημοσίευση από korgr » 22 Δεκ 2008 17:27

Αχ βρε Αποστόλη, αν είχες από την αρχή ποστάρει ένα παράδειγμα όπως έκανες τώρα τι καλά θα είχαμε καταλάβει όλοι :D

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε αυτό που έθεσες. Στο http://www.moustakas-auto.gr/cars.php?cat_id=1&id=5 κάνω ακριβώς αυτό που θες συνδυάζοντας όμως και αυτό που πολύ σωστά σου λένε ο ThyClub και ο Alice_Cooper!
Πράγματι το thumbnail (άσχετα αν τώρα σε βολεύει να το κάνεις μόνος σου) πρέπει να δημιουργείται on the fly από την php!
Θα το πάω και πάρα πέρα όμως το θέμα, και θα ξανά πω σ' αυτό το forum πως είναι μέγα λάθος να εγκλωβίζεστε προγραμματιστικά συμπεριλαμβάνοντας filenames εικόνων (για να μην πω οποιουδήποτε τύπου αρχείου) μέσα σε sql πίνακες.
Η βασική αρχή πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πίνακα με όνομα πχ files που ως πεδία θα έχει:
id (Primary Index) - χρησιμοποιείται ως filename
tags - Καλό θα είναι να συνοδεύουμε κάθε αρχείο με tags ώστε να τα βρίσκουμε και με αναζήτηση όταν φτάσουμε σε μεγάλο αριθμό περιεχομένων
filetype - (Foreign key του πίνακα filetypes) - περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου που αποθηκεύουμε

Μετά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ο εκάστοτε ενδιάμεσος πίνακας (πχ με όνομα images) που θα γεφυρώνει πχ products & files και θα έχει ως κοινά κλειδιά τα fileID και το productID.

Συμφωνώ, περισσότερη δουλειά, αλλά ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τις "σχέσεις" σε μια σχεσιακή ΒΔ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες