πρόβλημα με φόρμα επικοινωνίας και μία άλλη ερώτηση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
antoo
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 11 Φεβ 2008 15:17

πρόβλημα με φόρμα επικοινωνίας και μία άλλη ερώτηση

Δημοσίευση από antoo » 18 Δεκ 2008 15:15

Καλησπέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τη φόρμα επικοινωνίας που έχω φτιάξει. Έχω κάνει κάποιες ρυθμίσεις στο php.ini αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Οι αλλαγές που έχω κάνει είναι οι παρακάτω :

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.gmail.com
smtp_port = 465

; For Win32 only.
sendmail_from = antopanag@gmail.com
username = antopanag@gmail.com
password = ******

Επίσης παρακάτω είναι ο κώδικας του sendemail.php

<?php
echo "<p>Ευχαριστώ ,<b>$_POST[name]</b>, για το μήνυμά σου!</p>";

//ξεκινά η δημιουργία του αλφαριθμητικού για το μήνυμα
$msg = "Name: $_POST[name]\n";
$msg .= "E-mail: $_POST[email]\n";
$msg .= "Message: $_POST[message]\n";

//setup tha email
$recipient = "antopanag@gmail.com";
$subject = "gallerie on line";
$mailheaders = "From :My web site <antopanag@gmail.com>\n";
$mailheaders .= "Reply-To : $_POST[email]";



//αποστολή του μηνύματος
mail($recipient,$subject,$msg,$mailheaders);
?>

To error που μου βγάζει είναι το : Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\xampp\htdocs\sendemail.php on line 53

όπου η γραμμή 53 είναι η συνάρτηση mail. Αν έχετε κάποια ιδέα θα με βοηθούσατε πολύ.

2) Μία άλλη ερώτηση που έχω έχει να κάνει με καταχώρηση εικόνας στη βάση από τη σελίδα σαν administrator. Αυτό φαντάζομαι γίνεται με παράθυρο που ανοίγει ώστε να κάνω browse και να επιλέξω την εικόνα που θέλω. Αν έχετε κάποιο κώδικα ή link ή έστω κάποια ιδέα , επίσης θα με βοηθούσατε πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και με συγχωρείτε αν σας κούρασα....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6230
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

πρόβλημα με φόρμα επικοινωνίας και μία άλλη ερώτηση

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2008 16:16

1. ekanes epanekinhsh sto xampp otan ekanes tis allages sto php.ini?

2. psakse edo gia sxetika tutorials..

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

πρόβλημα με φόρμα επικοινωνίας και μία άλλη ερώτηση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Δεκ 2008 16:19

Αν δεν κάνω λάθως πρέπει να βάλεις και την τελεία στο mailheaders στο From:

δηλαδή από:
$mailheaders = "From :My web site <antopanag@gmail.com>\n";
να γίνει:
$mailheaders.= "From :My web site <antopanag@gmail.com>\n";

Για το 2 που ζητάς θα σου ποστάρω σε λίγο.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

πρόβλημα με φόρμα επικοινωνίας και μία άλλη ερώτηση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Δεκ 2008 16:35

Η φόρμα html:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form enctype = "multipart/form-data" action = "το αρχείο σου.php" method = "post">
    <p>
      <input type = "hidden" name = "MAX_FILE_SIZE" value = "25000">
      <input type = "hidden" name = "ΠΕΔΙΟ1" size= 0 maxlength= 0 >
      ID ΠΕΡΙΟΧΗΣ &#40;*&#41;&#58; 
      <input name = "ΠΕΔΙΟ3" value = "php echo ?>" type = "readonly" size = "38" maxlength = "10">
      <br>
      Αρχείο &#40;μέγιστο μέγεθος 25Mb&#41;&#58;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 
      <input name = "userfile" type = "file" size = "28">
    <br>  
	  <input type = "submit" value = "Αποστολή αρχείου">
    </p>
  </form>
και το upload script:

Κώδικας: Επιλογή όλων

//----------FUNCTION ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ UPLOAD-----------//
function getExtension&#40;$str&#41;
&#123;
$i = strrpos&#40;$str,"."&#41;;
if &#40;!$i&#41; &#123; return "";
&#125;
$l = strlen&#40;$str&#41; - $i;
$ext = substr&#40;$str,$i+1,$l&#41;;
return $ext;
&#125;


//---ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ UPLOAD, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ UPLOAD---//
$userfile = &#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;;
$extension = getExtension&#40;$userfile&#41;;
$extension = strtolower&#40;$extension&#41;;
if &#40;&#40;$extension != "jpg"&#41; && &#40;$extension != "jpeg"&#41; && &#40;$extension != "gif"&#41; 
    && &#40;$extension != "bmp"&#41; && &#40;$extension != "png"&#41; &#41;
&#123;
echo "Το αρχείο που προσπαθείτε να ανεβάσετε δεν είναι αρχείο εκόνας ή δεν επιλέξατε αρχείο!<br>";
echo "<a href=\"javascript&#58;history.back&#40;-1&#41;;\">Δοκιμάστε πάλι.</a>";
exit;
&#125;
else
&#123;
echo "Ονομα αρχείου&#58;&nbsp;".$userfile."<br>";
&#125;

//---------------------ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ UPLOAD--------------------//
if &#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93; == "none"&#41;
 &#123;
   echo  "Δεν υπάρχει αρχείο για ανέβασμα.<br>";
   echo "<a href=\"javascript&#58;history.back&#40;-1&#41;;\">Δοκιμάστε πάλι.</a>";   
   exit;
 &#125;

//----------------ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ UPLOAD----------------//
if &#40;$_FILES&#91;'userfile_size'&#93; == "0"&#41;
 &#123;
   echo "Το αρχείο έχει μηδενικό μέγεθος ή δεν έχετε επιλέξει αρχείο.<br>";
   echo "<a href=\"javascript&#58;history.back&#40;-1&#41;;\">Δοκιμάστε πάλι.</a>";   
   exit;
 &#125;
else
&#123;
echo "Μέγεθος αρχείου&#58;&nbsp;".$userfile_size."bytes<br>";
&#125;

//----ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ UPLOAD ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ----//
 if &#40;$_FILES&#91;'userfile_size'&#93; > 25000&#41;
 &#123;
   echo "Το αρχείο είναι πολύ μεγάλο.<br>";
   echo "<a href=\"javascript&#58;history.back&#40;-1&#41;;\">Δοκιμάστε πάλι.</a>";   
   exit;
 &#125;

//-------------------------------ΟΡΙΣΜΟΣ DIRECTORY ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ-------------------------------//
$uploaddir = $_SERVER&#91;'DOCUMENT_ROOT'&#93;."/ΤΟ DIRECTORY ΣΟΥ/";

//-------------------------------UPLOAD ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ------------------------------//
$uploadfile = $uploaddir . basename&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;;


//--------------------ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ DIRECTORY ΠΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΕ---------------------//
if &#40;move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'userfile'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $uploadfile&#41;&#41; 
&#123;
echo "Η φωτογραφία ανέβηκε με επιτυχία.<br><br>";
&#125;
else
&#123;
echo "Το ανέβασμα της φωτογραφίας απέτυχε.<br><br>";
echo "<a href=\"javascript&#58;history.back&#40;-1&#41;;\">Δοκιμάστε πάλι</a>";
exit;
&#125;

//----------------------------ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΝ ΠΕΔΙΟ3----------------------------//
$ΠΕΔΙΟ3 = stripslashes &#40;$userfile&#41;;
//------------------------------ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ------------------------------//  
   $query1 = "insert into Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΟΥ values
                  &#40;' ".$ΠΕΔΙΟ1." ' , ' ".$ΠΕΔΙΟ2." ', ' ".$ΠΕΔΙΟ3." ' &#41;" ;

   $result1 = mysql_query &#40;$query1&#41;;
   
//------------------------------ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ------------------------------//
   if &#40;$result1&#41;
   &#123;
    echo mysql_affected_rows &#40;&#41;."  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ.<br>" ;
   &#125;
   else
   &#123;
   echo "<h1 align = center><font color = #FF0000>Η εγγραφή  υπάρχει ήδη.</font></h1><br>"; 
   echo "<br>Παρακαλούμε αλλάξτε το όνομα στο αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε";  
   &#125;
mysql_free_result&#40;$result1&#41;;

//---------------------ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ UPLOAD---------------------//
	$query2 = "select * from Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΟΥ where ΠΕΔΙΟ1 = ' ". mysql_insert_id&#40;&#41;." ' ";
    $result2 = mysql_query &#40;$query2&#41;;
    $num_results2 = mysql_num_rows&#40;$result2&#41;;

  if &#40;$num_results2 != 0&#41;
  &#123;	
    echo '<img src=" ΤΟ DIRECTORY ΣΟΥ'.$ΠΕΔΙΟ3.' " height ="80" width = "220"><br />';
  &#125;
mysql_free_result&#40;$result2&#41;;
Φυσικά πρέπει να το φέρεις στα μέτρα σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες