ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από dourvas » 02 Ιαν 2009 13:07

Καλή χρονιά,

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εχει να κάνει με το align περιεχομενου σε πίνακες

έχω αρκετές σελίδες που περιέχουν έναν πίνακα όπως ο παρακάτω κώδικας

</head>

<body bgcolor=#FF8000 align='center'>

<table border='1' align='center' width="80%" cellspacing="0" cellpadding="0" bgcolor=#FFFFFF>
<td align='center' width="492" height="84" align='center' alt=""><img src="./images/main banner.jpg" width="492" height="84" alt="" align='center'>

<p><b>ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ</b></p>
<br><br>
<?php
.
.
./// καθε φορα το περιεχομενο διαφορετικό
.
?>
</td>
</tr>
</table> <br>
<p align='center'><a href="/IEK KOZANHS/admin/index.php"> ΑΡΧΙΚΗ ADMIN</a></p>
</body>

</html>

ο firefox και ο σαφαρι εμφανίζουν το περιεχόμενο κανονικά στοιχισμένο στο κέντρο. Ο Ι.Ε όμως το εμφανίζει αριστερά...

Τι πρέπει να κάνω για να δουλέυει σωστά και ο ΙΕ??

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από Hermeia » 02 Ιαν 2009 14:14

δεν ξέρω τί ακριβώς σου στοιχίζει αριστερα
(ολο τον πίνακα ή μέσα στα κελια?)

πάντως μέσα στο body δεν έχει νόημα η align=center
(βλέπε και http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/ ... ml#h-7.5.1 )

εγώ προτιμώ σε παρόμοιες περιπτώσεις (θέλω όλα τα στοιχεία μέσα στο body να είναι κεντραρισμένα),
βάζω ένα
<center>
(ή <div align=center> )

ακριβώς μετά το body
- και το κλείνω στο τέλος, ακριβώς πριν το κλείσιμο του body.


επίσης μέσα στις παραγράφους ( <p>)
θα έβαζα πάντα το align=center
δηλ. <p align=center>
- αν θέλω τα περιεχόμενά τους κεντραρισμένα
- γιατί κάθετί που δεν ορίζουμε ρητά μπορεί να στραβώσει κάποια στιγμή.
(Ποτέ δεν ξέρεις ποιες προκαθορισμένες τιμές θα υπερισχύσουν τελικά σε κάθε διαφαρετικό λειτουργικό, browser, version και υπολογιστή.. κι η <p> έχει προκαθορισένο align=left αν δεν απατώμαι..)


.. επίσης.. δεν ξέρω αν εχει νόημα το align=center Μέσα στην οδηγία table..
(δεν το έχω δεί ποτέ πουθενά)
το σημαντικό είναι να υπάρχει σε κάθε κελί (td)


Με όλα αυτά.. και πάλι ο ΙΕ μου κάνει νάζια σε κελιά με εικόνες.. ακόμα και με το κλείσιμο της οδηγίας κελιού κολητά στο τέλος της οδηγίας εικονας (img), το περιθώριο που αφήνει δεξιά είναι μεγαλύτερο από το αριστερο, και αυτό είναι "κλεμένη" διάσταση καθ' υπέρβαση της διάστασης πλάτους στήλης.. αλλα ΙΕ ειναι αυτός και πάντα κάνει τα δικά του.

μια λεπτομέρεια ακόμα, στο παράδειγμά σου έχεις πλάτος κελιού 492 μέσα σε πίνακα πλάτους 80 ..
κάτι τέτοια πυροδοτούν γενικά τις τρέλες του ΙΕ

Αν και πάλι έχεις πρόβλημα, πες τί ακριβώς δεν στοιχίζει σωστά
(και πρόσεξε πρώτα όλες τις μικρές λεπτομέρειες στον κώδικά σου)

καλή χρονιά
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από fafos » 02 Ιαν 2009 15:32

Tha sou synistousa na matheis poly kala thn HTML kai css prin asxolhtheis me thn php..

1. exeis 2 fores to align='center' sto <td>

2. den yparxei align='center' gia tis fotografies-grafika.. mhpos ennoeis align="middle"?

3. leipei ena <tr> apo to table

4. To table apo default ston IE stoixizete sta aristera... to kalytero einai na to valeis mesa se ena <div> kai me style na to stoixiseis sthn mesh: <div style="text-align : center;">... table... </div>

dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από dourvas » 03 Ιαν 2009 11:28

Ευχαριστώ για την γρηγορη απαντηση σας.

Η αληθεια ειναι οτι οι γνωσεις μου ειναι ακομα περιορισμένες αλλα μαθαίνω γρήγορα.. :wink:

μετά τισ παρατηρήσεις σας αλλαξα τον κωδικα μου όπως παρακάτω:

</head>

<body bgcolor=#FF8000>

<div align='center'>

<table border='1' align='center' width="80%" cellspacing="0" cellpadding="0" bgcolor=#FFFFFF>
<tr allign='center'>
<td align='center' width="492" height="84" alt=""><img src="./images/main banner.jpg" width="492" height="84" alt="" align="middle">

<div align='center'> // το βαλα και εδω και πανω και το δοκιμασα και αυτο μονο του και το πανω

<br><br>
<p align='center'><b>ΜΗΝΥΜΑ</b></p>
<br><br>
<?php

-------ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ-------

-------ΦΟΡΜΑ ΜΕ 4-5 ΣΕΛΕΚΤ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ------


?>

</div>

</td>
</tr>

</table> <br>
</div>
<p align='center'><a href="......"> ADMIN</a></p>
</body>

Μετα απο αυτες τισ αλλαγές τιποτα δεν ειναι στο κεντρο (εκτός απο τον ίδιο τον πίνακα). και η εικονα και τα μηνυματα και η φορμα ειναι αριστερα....

Α! το align='center' sto table ειναι απαραιτητο και δουλευει στον κωδικα μου. επισης ο <tr> που ελειπε ήτανε λάθος αντιγραφή και ζητώ συγνωμη για αυτό. Επίσης ο πινακας ειναι 80% και η εικονα 492 px ....

dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από dourvas » 03 Ιαν 2009 13:48

Εκανα ακομα καποιες αλλαγες που δεν δουλεύουν απλως ηθελα να τισ καταθεσω μπας και δωσω σε καποιον μια ιδεα και με βοηθησει...

1 προσθεσα doctype στην αρχη του κωδικα (σε μια σελιδα διαβασα οτι θα βοηθησει αλλα τιποτα..

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
......

2 χρησιμοποιησα external css. το css:
.alltocenter { font-family: Verdana; font-size:12px; vertical-align: top; text-align: center; border-spacing: 1pt 1pt; border: 1px none; }

το οποιο το φωναζω στον πίνακα..

<table class='alltocenter'..........
..

το οποιο δουλευει (βλέπω verdana) αλλα οχι ως προs το align...

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από Hermeia » 03 Ιαν 2009 13:57

σε παρακαλώ, δοκίμασε μια φορά αυτό:

- κανενα align στο table
- κανενα align στο tr

- οπωσδήποτε να υπάρχει align=center μέσα σε ΚΑΘΕ td (κελι)

- υποχρεωτικά μέσα στο img το align=center
( μην το μπερδεύουμε με το valign=middle που είναι για την κατακόρυφη στοίχιση)

.. αυτά
- ΚΑΙ align=center μέσα σε ΚΑΘΕ παράγραφο ΚΑΙ σε ΚΑΘΕ άλλο στοιχείο που το δέχεται
(όπως μάλλον είναι και η φόρμα ένα από αυτά τα στοιχεία.. που θελουν ΚΑΙ το δικό τους εσωτερικό..)

πχ. και το hr θέλει υποχρεωτικά το δικό του δηλωμένο κεντράρισμα, αλλιώς πάει πάντα αριστερά.. (αν ειναι μικρότερο του 100% πλάτους)


.. αυτα ξερω, αυτά λειτουργούν σωστά στις δικές μου σελίδες
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από dourvas » 03 Ιαν 2009 15:34

Ευχαριστω πολυ για τις υποδειξεις σας.

Δούλεψε. απλως ητανε μια γραμμη κώδικα που μολις την εβγαλα ολα πηγαν καλα. παραθετω τον κωδικα μηπως και χρειαστει καποιοσ κατι παρομοιο.

<head>
<title> &#196;&#201;&#193;&#215;&#197;&#201;&#209;&#201;&#211;&#199; </title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="admin.css">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1253" />

</head>

<body bgcolor=#FF8000>


<table class='alltocenter' width="80%" bgcolor=#FFFFFF cellspacing="0" cellpadding="0">

<td><img src="./images/main banner.jpg" width="492" height="84" align='middle'>
.....
//περιεχομενο


</td>

</table>

</body>

</html>

το css υπαρχεισε προηγουμενο post

το λαθος μου ητανε η γραμμη:
<td align='center' width="492" height="84" alt=""><img src="./images/main banner.jpg" width="492" height="84" alt="" align="middle">

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από zeppos » 04 Ιαν 2009 08:37

Αν βάλεις border στον πίνακά σου θα δείς οτι ο πίνακας δεν στοιχίζεται στο κέντρο αλλά αριστερά. Η εικόνα σου είναι στο κέντρο ΟΧΙ γιατί έχεις align='middle' αλλά γιατί το css ορίζει να πάνε τα περιεχόμενα του πίνακα στο κέντρο.

Η πιο απλή λύση είναι να βάζεις ένα <CENTER> πριν και ένα </CENTER> στο τέλος κάθε γραμμής κώδικα που θέλεις να πάει κέντρο. π.χ. η εικόνα!

Επίσης πολύ σωστή είναι η λύση που σου έγραψαν για <td align='center'>
Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν καταλάβεις τι ακριβώς κάνει κάθε εντολή..
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από Hermeia » 04 Ιαν 2009 14:22

dourvas έγραψε:
<body bgcolor=#FF8000>

<table class='alltocenter' width="80%" bgcolor=#FFFFFF cellspacing="0" cellpadding="0">

<td><img src="./images/main banner.jpg" width="492" height="84" align='middle'>
.....
//περιεχομενο

</td>
</table>
εδώ ο πίνακας Δεν ειναι κεντραρισμένος στη σελίδα
(δεν ξερω αν μπορεί να τον κεντράρει το text-align του ccs που είναι μέσα του.. χλωμό..)

μέσα στον πίνακα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ γραμμή <tr>

το κελι <td> δεν δηλώνει ότι θέλει κεντρρισμένα τα περιεχόμενά του
(σε ορισμένα περιβάλλοντα θα κεντραριστούν αυτόματα.. όχι παντού)

Η εικόνα περιέχει μια παράμετρο που θα την στοιχίσει καθ'υψος με το διπλανό της κείμενο
(το οποίο κείμενο δεν το είδα να υπάρχει εκεί μέσα.. τίποτα δεν έχει δίπλα της, αλλιώς δεν θα την έβλεπες τελείως τυχαία στο κεντρο του πλάτους..)
βλέπε και http://www.autumnweb.com/Roxys/2WebPage ... asics.html
(ψαξε εκει μέσα img ή για align..)
- ή ρώτα τη γουγλη "align=middle" ..

το περιεχόμενο.. αν είναι έτσι χύμα όπως το δείχνεις.. μάλλον θα ακολουθήσει το CCS
(θα το εμπιστευόμουνα μόνο για απλό κείμενο)



Τώρα αυτό που είπε ο Ζαπος
για
"Η πιο απλή λύση είναι να βάζεις ένα <CENTER> πριν και ένα </CENTER> στο τέλος κάθε γραμμής κώδικα που θέλεις να πάει κέντρο. π.χ. η εικόνα! "
.. ίσως θα μπορούσε σε καμιά πολύ εξαιρετική περίπτωση να λειτουργούσε,
(με ελάχιστα περιεχόμενα)
και πάλι κάθε πρόγραμμα validation θα ούρλιαζε ότι δεν είναι σωστό..

Βρε φίλε.. είναι δυνατόν να αλλαζουμε πχ. γραμμές κειμένου πχ. με το center..
και να μην το βάζουμε ΜΕΣΑ τις οδηγίες που το δέχονται μέσα τους ?
Κανε μου τη χάρη και δοκίμασε αυτό.. και πες μου γιατί δεν δουλεύει (χωρίς να διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα!

<center>
<hr width=50%>
<p>όλα στο κέντρο</p>
</center>

έχεις όμωα απόλυτο δίκιο όταν λές

"Τα πράγματα είναι πολύ απλά όταν καταλάβεις τι ακριβώς κάνει κάθε εντολή.."



Να είστε καλά
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

ΔΙΑΦΟΡΑ Ι.Ε ΚΑΙ firefox

Δημοσίευση από zeppos » 04 Ιαν 2009 17:52

Το παράδειγμά σας:
<center>
<hr width=50%>
<p>όλα στο κέντρο</p>
</center>
σε μια ιστοσελίδα, δουλεύει με ΙΕ, με Μοντζίλα & με Chrome..
Δεν κατάλαβα τι θέλετε να πείτε..

Edit: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν είναι "σωστό" από άποψης προγραμματισμού..
Δεν είμαι ειδικός.. Εάν το γνωρίζεται εσείς οτι πρέπει να μπαίνει μέσα σε όποια εντολή το δέχεται (<p align=center> ) ...έχει καλώς..
Εγώ είπα οτι είναι η πιο απλή λύση!! Και δουλεύει..
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες