Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Ιαν 2009 20:33

Όλα τα plugins που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνε το jquery. Το πρόβλημα που έχω λοιπόν, εγώ και αρκετοί ακόμη είναι πως καλείτε πολλές φορές. Αυτό σημαίνει πως 4 διαφορετικά Plugins Μπορεί να κάνουνε include to jquery.js για παράδειγμα. Δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα όμως. Υπάρχει και το παρακάτω

χρησιμοποιώ την βιβλιοθήκη thickbox την οποίοα χρησημοποιεί και κάποιο plugin. Μόλις αυτή καλεσθεί 2 φορές, χτυπάει πρόβλημα...

Η λύση που σκέφτηκα ήταν κάτι τέτοιο

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php if &#40;!&#40;is_404&#40;&#41;&#41; && &#40;is_single&#40;&#41;&#41; || &#40;is_page&#40;&#41;&#41; || &#40;is_archive&#40;&#41;&#41;&#41; &#123; 
echo'<script type="text/javascript" src="/javascript/thickbox.js"></script>';
&#125;
else &#123;
echo ' ';
&#125;
?>
πράγμα το οποίο όμως δεν δίχνει να δουλεύει...

kpagan
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 14 Οκτ 2007 19:36
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από kpagan » 07 Ιαν 2009 13:54

Μία κάπως άκομψη λύση που μου ήρθε αμέσως είναι να κάνεις το εξής:
φτιάξε ένα php αρχείο το όποίο να έχει μόνο μια γραμμή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript" src="/javascript/thickbox.js"></script>
και κάνε include το php αρχείο με την εντολή include_once.
Δοκίμασε μήπως παίξει αυτό :wink: :wink:
http://www.showmyip.gr
See where is your ip located on a map!!!

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 07 Ιαν 2009 14:24

και τι θα γίνει με τα scripts που κάνουνε load πολλές φορές, καθένα απο αυτά το jquery.js, αυξάνωντας το χρόνο loading της σελίδας;

Λύση άλλη που βρήκα, ήταν να επεξεργάζομαι κάθε αρχείο που καλεί το jquery.js και να το αφερώ...

Αλλά αυτό θα κάνω κάθε φορά που βγαίνει new plugin version? :P

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από fafos » 07 Ιαν 2009 19:48

vazeis to jquery ston header kai xrhsimopoieis auto: http://docs.jquery.com/Using_jQuery_wit ... _Libraries gia na mhn xtypaei me alles js vivliothikes..

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Ιαν 2009 01:51

Μα δεν φορτώνω άλλη βιβλιοθήκη...

Ας πούμε το mootools ή το scriptalicious...

μόνο το Jquery παίζει με tools του jquery όπως το jquery UI, Jquery thickbox κτλ :)

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιαν 2009 12:20

Basilakis έγραψε:Μα δεν φορτώνω άλλη βιβλιοθήκη...

Ας πούμε το mootools ή το scriptalicious...

μόνο το Jquery παίζει με tools του jquery όπως το jquery UI, Jquery thickbox κτλ :)
afou den xrhsimopoieis alles vivliothikes vazeis mia fora na treksei to jquery ston header kai teleioses..

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Ιαν 2009 12:26

Μα εγώ το κάνω αυτό... αλλά όπως έγραψα ξανά, τα plugins ξανα-φορτώνουνε το jquery!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιαν 2009 13:11

Basilakis έγραψε:Μα εγώ το κάνω αυτό... αλλά όπως έγραψα ξανά, τα plugins ξανα-φορτώνουνε το jquery!
Sta plugins den prepei na kaleis thn jquery (<script src="jquery.js"></script>)

aplos les ston xrhsth pou thelei na valei ena plugin na topothetei xeirokinhta ston header to script efoson den to exei topothethsei me allo plugin..

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Ιαν 2009 14:03

Hmmm... swstos se afto pou les, egw mporw na to kanw, oi ipolipoi plugins editors p ta xrisimopoioune? :D

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιαν 2009 14:10

Basilakis έγραψε:Hmmm... swstos se afto pou les, egw mporw na to kanw, oi ipolipoi plugins editors p ta xrisimopoioune? :D
ta plugins pos ta vazoun sto wordpress? xeirokinhta h trexoun kapoion installer?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Basilakis » 08 Ιαν 2009 17:02

Ta plugins xrisimopoiouna kapoio option, mesa apo ta script tous pou kanoune add stin perioxi tou head, to jquery.js...

mesa apo to script ginete loipon

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Να καλείτε το .js μόνο σε single page

Δημοσίευση από Knorcedger » 12 Φεβ 2009 16:37

Αν τα plugins φορτώνουν ξανά το jquery, τότε μάλλον έχεις πετύχει μερικά χαμηλής ποιότητας plugins. Το wordpress έχει φροντίσει για αυτό το θέμα με την εντολή wp_enqueue_script

Περισσότερα εδώ -> http://codex.wordpress.org/Function_Ref ... eue_script
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες