Λαθοι μετα την δημοσιευση

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από dourvas » 09 Ιαν 2009 11:39

Γεια σας.

Τις προηγουμενες μέρες τελειωσα το πρωτο μου site. Αν και ξεκινώντας πριν απο 1 μήνα δεν ηξερα απολύτος τίποτα κατάφερα ενα αποτέλεσμα πέρα των αρχικών μου προσδοκιών (χάρη και στη δική σας βοήθεια). Δοκιμασα το σιτε μου τοπικα στο localhost και όλα δούλεψαν ρολόι, στην συνέχεια το ανέβασα στο dyndns μετά απο μικροδιορθώσεις δουλεψε και πάλι ρολόι. Το σήκωσα λοιπόν στον host. το site τωρα ειναι γεμάτο σφάλματα. εχω απογοητευτει γιατί δεν τα καταλαβαίνω. Δημοσιευω το πρωτο που βλέπω

Notice: Use of undefined constant authenticated - assumed 'authenticated' in /users/koz/lyk-neapol/idourvas/public_html/index.php on line 293

η γραμμή 293
if(session_is_registered(authenticated)) // 293
//if (isset($_SESSION['SESS_LAST_NAME']))
{
echo "Καλώς όρισες ". $_SESSION['SESS_LAST_NAME'];

ειναι κώδικας που ελέγχει αν κάποιος ειναι λογγαρισμένος. Μόλις το username kai psw του εντοπίστηκε στην βάση έκτέλεσα την εντολή
session_register("authenticated");

Τι εννοει undefined constant authenticated. Γιατί αυτό το λάθος δν το πέταξε ποτέ ξανά? Μήπως φταίει η εκδοση της php? Δν ξερώ τι να υποθέσω. το σίτε ειναι γεμάτο με τετοια μήνυματα..

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από tix-3- » 09 Ιαν 2009 12:02

Κανε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

(session_is_registered(authenticated))

ετσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

(session_is_registered("authenticated"))

Αν και production server με τα Notices on μου φαινεται περιεργο.
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Ιαν 2009 13:09

Το μήνυμα αυτό, συνήθως αν όχι πάντα, σημαίνει οτι δεν έχεις δηλώσει σωστά μία μεταβλητή που δηλώνεις/χρησιμοποιείς αλλού και το πρόγραμμα "αναγκάζεται" να την δηλώσει απο μόνο του.

Πάντως σ' αυτό που λέει ο tix-3- έχει δίκιο και είναι λίγο δύσκολο να μλην σου είχε βγάλει το ίδιο μήνυμα όταν τεστάριζες το site σου. Εκτός κι αν δεν είχες ενεργοποιήσει το php.ini ώστε να δείχνει τα errors.

dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από dourvas » 09 Ιαν 2009 13:46

Σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σας.

Τα λάθη ειναι ενεργοποιημενα για τι εως τωρα εχω αναγκαστει να διορθωσω 100δες.

Να διορ8ωσω, δν βλέπω errors αλλα notices και ελαχιστες warnings.

Το προβλημα που δημοδιευσα, δουλεψε έτσι όπως προτεινατε, (το χα δει ενδιαμεσα στον χρόνο απάντησης) αλλα εχω ακομα ενα καρο notices που αφορουν μεταβλητες που δεν έχουν δηλωθει...
Έχω εμπειρια απο προγραμματισμο εκτος php και γνωρίζω οτι πρεπει να δηλώνεις τισ μεταβλητες.. απλως ειχα την εντυπωση πως κατι τετοιο ειναι περιττο στην php και η δηλωση τους ειναι η χρησιμοποιηση τους.

Μήπως καλυτερη λύση ειναι η απενεργοποιηση των nοticies kai warnnigs? Μπορώ να το κάνω αυτό? ο server einai to πανελλήνιο σχολικό δίκτυο...

Υπόψην οτι δν έχω κανει κατι τέτοιο στο δικο μου php.ini

Αλλίως, 8α πρεπει να τις δηλώσω..ειναι πανω απο 70 τα php arxeia mou. ειναι πολυ χρονοβορα και κακη λύση για μένα...Κ πρεπει να μου πείτε και πως γίνεται αυτο....

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από fafos » 09 Ιαν 2009 14:47

Ta notices entaksei na ta apenergopoihseis alla oxi kai ta warnings:

error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);


kalo einai o admin na mporei na vlepei kai ta 2 xoris na ta vlepoun oi ypolypoi xrhstes...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 09 Ιαν 2009 15:03

dourvas έγραψε: Έχω εμπειρια απο προγραμματισμο εκτος php και γνωρίζω οτι πρεπει να δηλώνεις τισ μεταβλητες.. απλως ειχα την εντυπωση πως κατι τετοιο ειναι περιττο στην php και η δηλωση τους ειναι η χρησιμοποιηση τους.
Γενικώς η php είναι λίγο μυστήρια σε αυτό το θέμα. Ενα "αντί για ένα ' μπορεί να σου προκαλέσει πολλά προβλήματα και να τραβάς τα μαλλιά σου.
dourvas έγραψε: Μήπως καλυτερη λύση ειναι η απενεργοποιηση των nοticies kai warnnigs? Μπορώ να το κάνω αυτό? ο server einai to πανελλήνιο σχολικό δίκτυο...
Υπόψην οτι δν έχω κανει κατι τέτοιο στο δικο μου php.ini
Στο site που θα βλέπει το "κοινό", καλύτερα να απενεργοποιήσεις τα πάντα (κατά τη γνώμη μου). Είναι άσχημο να βλέπει ο user μηνύματα λάθους.

Στο testing server σου "πρέπει" να μπορείς να βλέπεις τα λάθη. Προσωπικά τα έχω όλα on, ακόμα και τα MySQL warnings.

dourvas έγραψε: Αλλίως, 8α πρεπει να τις δηλώσω..ειναι πανω απο 70 τα php arxeia mou. ειναι πολυ χρονοβορα και κακη λύση για μένα...Κ πρεπει να μου πείτε και πως γίνεται αυτο....
Αν εννοείς αν θα πρέπει να δηλώσεις σωστά τίς μεταβλητές (όπως το authenticated) ναί γιατί ακόμα κι αν δουλεύει τώρα είναι σχεδόν σίγουρο οτι αργότερα θα σου παρουσιαστούν προβλήματα.
Αν έχεις τόσα πολλά files vομίζω πως πρέπει να μάθεις πως δουλεύουν η require και η include.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 09 Ιαν 2009 18:15

h lish einai afth tou fafos .....
vale afth thn gramh pou dinei sthn arxh tou script kai asxolisou na diorthoshs ta warnings

dourvas
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 05 Δεκ 2008 15:33

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από dourvas » 10 Ιαν 2009 15:20

Τωρα δουλευει το σιτε.

Ασχολούμαι πλεον με τα warnings. εχω ενα upload script που διαθετει και logfile. To προβλημα ειναι οτι δν με αφηνει να γραψω αλλα και να ανεβασω αρχεια. permision denied..

Warning: fopen(upload_log.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /users/koz/lyk-neapol/idourvas/public_html/upload/uploader.php on line 47

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /users/koz/lyk-neapol/idourvas/public_html/upload/uploader.php on line 48

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /users/koz/lyk-neapol/idourvas/public_html/upload/uploader.php on line 49

Warning: move_uploaded_file(/users/koz/lyk-neapol/idourvas/public_html/download center studentcd.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /users/koz/lyk-neapol/idourvas

Αυτό σημαίνει οτι δν μου επιτρέπει ο server να γράψω και να ανεβάσω για λόγους π.χ ασφαλείας?? Μπορούμε να το παρακαμψουμε? Μήπως κατι δν έχω κανει σωστά?

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από tix-3- » 10 Ιαν 2009 15:31

Μπες με το ftp προγραμμα που χρησιμοποιεις και αλλαξε (chmod) τα permissions σε 777 δηλαδη να εχουν δικαιωμα να γραψουν ολοι.
Γενικα ομως θα επρεπε να κοιταξεις και το security του uploader σου.
Αν δεν υπήρχανε οι κνίτες κι'η ηρωίνη...

Diavolakos
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 06 Αύγ 2003 11:35
Τοποθεσία: Αθήνα

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από Diavolakos » 24 Μαρ 2009 15:44

Καλησπέρα και από μένα. έχω το παρακάτω script σε μια σελίδα στην οποία έχουν πρόσβαση οι authenticated users βάση της session_register στην login σελίδα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? php
session_start&#40;&#41;;
if&#40;!session_is_registered&#40;myusername&#41;&#41;&#123;
header&#40;"location&#58;main_login.php"&#41;;
&#125;
?>
<html>
<body>
<b>Login Successful!</b>
</body>
</html>
Το πρόβλημα είναι πως παίρνω το εξής μήνυμα από τον web server :
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/a3773150/public_html/login_success.php on line 4
Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από fafos » 24 Μαρ 2009 15:52

exeis ena keno metaksy <? kai php:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Diavolakos
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 06 Αύγ 2003 11:35
Τοποθεσία: Αθήνα

Λαθοι μετα την δημοσιευση

Δημοσίευση από Diavolakos » 24 Μαρ 2009 16:04

1000 ευχαριστώ φίλε fafos!είμαι newbie στην php και έχω ζαλιστεί από το πρωί να δω τι έφταιγε!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης